Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SUYS toont een inkijk in de productie: ‘Onvervalst Belgisch vakmanschap in rolluiken en zonwering’
Ook het confectioneren van de screendoeken gebeurt in Nokere.

SUYS toont een inkijk in de productie: ‘Onvervalst Belgisch vakmanschap in rolluiken en zonwering’

Het is ondertussen al een halve eeuw geleden dat SUYS de productie van profielen voor rolluiken heeft opgestart. Al snel daarna is het aanbod uitgebreid met afgewerkte rolluiken en later ook met zonwerende screens. De Belgische fabrikant heeft het vakmanschap dus al even in de vingers! Het basisfundament van de onderneming ligt nog steeds bij het profileren en extruderen van lamellen voor rolluiken en kastprofielen. Zodoende kunnen ze bij SUYS oprecht stellen alles van A tot Z in Nokere te maken. 

De imposante profileringsafdeling. Extrusie en profilering zijn de eerste stap in het productieproces van rolluiken en zonwering.

Van A…

De zonweringsector staat nooit stil. Ook bij SUYS zijn ze voortdurend methodisch op zoek naar vernieuwing en verbetering. De onderneming beschikt over een ruime expertise en technologieën om efficiënte ontwikkelingen door te voeren. “Een kostbaar proces”, beaamt CEO Thibaut SUYS, “dat uiteindelijk de fundering van onze volledige productie en commercialisatie vormt.” 

Het productieproces start bij SUYS met het vervaardigen van kasten en rolluiklamellen. Die eigen productie maakt het bedrijf uniek. “Dat we dit zelf in handen hebben, geeft ons uiteraard een voorsprong, onder meer op kwaliteit en flexibiliteit”, vertelt Thibaut Suys. 

Er worden twee verschillende vormgevingstechnieken toegepast. Bij het extruderen worden gesmolten granulaatkorrels door een matrijs gestuurd, om zo een bepaald type lamel te vormen. Bij profilering wordt aluminium band door rolvorming tot lamel of kast gemaakt. Een indrukwekkend machinepark draait de klok rond om meer dan twintig(!) types lamellen én kasten in alle mogelijk groottes en vormen te maken. Een leuk weetje: per jaar wordt ongeveer 40.000 km aan rolluiklamellen geproduceerd, wat zo ongeveer overeenkomt met de omtrek van de aarde. Voor screens zijn uiteraard zonweringdoeken nodig en ook die worden in een eigen atelier, en volgens Thibaut Suys volgens een uniek procedé, geconfectioneerd. 

SUYS beschikt over een volautomatische poederlakkerij, waarmee elke order in de gewenste kleur kan worden afgewerkt. “Onze state-of-the-art lakkerij blinkt uit in flexibiliteit en duurzaamheid”, meent Suys. “Het innovatieve waterzuiverings­systeem, het filteren en hergebruiken van poeder en de low-energy ovens typeren het ecologische proces. Tegelijk garandeert deze installatie een solide en duurzaam eindresultaat.” 

Screens en rolluiken worden steeds volledig gemonteerd en opgezet. Een extra controle en garantie op kwaliteit.

…tot Z…

Voor veel spelers in de zonweringmarkt begint het proces met assemblage. Een eigen productie van lamellen en kasten is exceptioneel. Voor SUYS is het monteren juist de laatste schakel in het gehele productieproces. Voor rolluiken en screens heeft SUYS in zijn fabriek in Nokere apart productielijnen, maar het montageproces verloopt gelijkaardig. Bij het eerste werkstation wordt alles op de juiste afmetingen verzaagd: assen, profielen, kasten, lamellen… Vervolgens kan de voormontage aan de slag om bijvoorbeeld de kabeluitgang uit te werken en de as te bevestigen, ter voorbereiding van een vlotte eindmontage. Daarna wordt de screen of het rolluik volledig opgebouwd en opgesteld, waarna het afgewerkte product wordt gecontroleerd en getest vooraleer het naar de verpakkingsafdeling gaat. 

SUYS staat ook zelf in voor het transport naar de afnemers. “Eigen chauffeurs bieden een flexibiliteit en klantvriendelijkheid, die je bij transportfirma’s niet vindt”, verklaart Thibaut Suys nader. “Iets wat onze trouwe klanten heel erg weten te appreciëren.” 

…Made in Belgium

“Van begin tot einde in België gemaakt, wat in onze sector gelijkstaat aan kwaliteitsvolle producten”, sluit Thibaut Suys af. “We zitten al 50 jaar in het vak, dat kan tellen. Mensen die hun metier en de branche op hun duim kennen, dat is vakmanschap en passie ten top. Velen werken hier al tientallen jaren. Onze slagzin ‘It’s all about passion’ weerspiegelt die jarenlange expertise, de hoogste kwaliteitsnormen, onze toegewijde experten en onze oer-Belgische producten. Bij SUYS maken we de belofte van eigen makelij in alle oprechtheid waar. Van ontwikkeling tot transport, en alle cruciale stappen ertussenin!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details