Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Meerdere redenen, maar veiligheid lijkt het sleutelwoord
SUYS voorzetrolluiken in stijlvol zwart.

Meerdere redenen, maar veiligheid lijkt het sleutelwoord

Waarom rolluiken veelgevraagd blijven

Rolluiken kennen we al sinds de negentiende eeuw en ze zijn inmiddels bijzonder goed ingeburgerd. En toch, met buitenscreens, uitvalschermen en overkappingen zijn er doortastende alternatieven die andere troeven uit te spelen hebben. Hoe komt het dan dat rolluiken evengoed gewild blijven? Bij rolluik- en zonweringspecialist SUYS in het Belgische Nokere kunnen ze daar wel het een en ander over kwijt, maar veiligheid lijkt alvast het sleutelwoord. 

CEO Thibaut Suys van SUYS ervaart dat mensen vaak rolluiken prefereren als men vroeger, als kind of in een vorige woning, kon genieten van de duisternis en de stilte die rolluiken bieden. Dat verklaart volgens hem waarom ook jonge (ver)bouwers vaak voor deze oude getrouwe oplossing gaan. 

De ouderwetse, houten rolluiken zijn stilaan uit het straatbeeld verdwenen en hebben plaatsgemaakt voor rolluiken die op vlak van design hebben bijgeschakeld. “Wij profileren zelf onze aluminium kasten en rolluiklamellen, en ons kleurenaanbod is eindeloos”, vertelt Suys. “Als enige producent in België poederlakken we in alle RAL-kleuren. Zo kiest de eindklant voor een uniforme kleur van lamellen, kast, geleiders en onderlat, zodat de rolluiken perfect matchen met de stijl van de woning. Onze volgeschuimde aluminium profielen zijn kwalitatief sterk en kunnen grote afmeting overbruggen, terwijl de kast compact blijft omdat we met onze lamellen inzetten op een kleine oproldiameter van het rolluikpantser. Onze rolluiklamellen en -kasten zijn door de jaren ook steeds verfijnder geworden, waardoor we voor elke montagesituatie een passend antwoord kunnen bieden.” 

Recent heeft SUYS de Minirol® INTEGRATED voorgesteld. Voor deze unieke rolluikkast is een L-profiel ontwikkeld, waartegen de afwerkings­laag van de buitengevel wordt aangebracht. De rolluikkast kan doordoor naadloos in de gevel worden geïntegreerd en blijft tegelijk, via een klep aan de onderzijde, toegankelijk voor revisie. “Een mooie, onzichtbare oplossing voor de moderne woningen met bijvoorbeeld een crépi-afwerking”, vindt Thibaut Suys.

“We zijn al 50 jaar een toonaangevende speler op de markt van zonwering en rolluiken”, vervolgt de CEO. “Onze sector wordt heel erg gestuurd door externe factoren, zoals het weer. De zomers worden langer en de hittedagen extremer, daardoor wordt het simpelweg een noodzaak om gebouwen te wapenen tegen oververhitting. En net zoals screens of andere vormen van zonwering een hap van deze taart nemen, schuiven rolluiken ook bij als antwoord op de toenemende vraag naar schaduwbrengers. Ook daardoor blijft dit product actueel.” 

Verticaal geïntegreerd. SUYS doet de productie van rolluiken van A tot Z in eigen beheer.

Veiligheid

De rolluiken van SUYS bieden niet alleen een esthetische of isolerende toevoeging aan het huis, maar fungeren daarnaast ook als een krachtige verdedigingslinie tegen de grillen van moeder natuur, weet Thibaut Suys. “De warmte buiten houden is één, maar evengoed zijn rolluiken een fysieke barrière bij stormweer om wind, puin en barre regen te weren. Rolluiken geven het comfort van gemoedsrust en privacy. Dat veiligheidsgevoel is vaak de belangrijkste eigenschap om voor rolluiken te kiezen en dat is in geen geval onterecht. De vaste afsluiting die een rolluik biedt, heeft ook een inbraakvertragende werking en ontmoedigt eventuele ongewenste bezoekers meteen. Met een geautomatiseerde bediening kunnen de rolluiken ook op afstand worden neergelaten en weer opgehaald. Deze zichtbare beveiliging is net zoveel waard als een huisalarm!”, is de CEO overtuigd. 

Als enige fabrikant in België staat SUYS garant voor een volledige integratie in eigen beheer: zelf profileren van aluminium lamellen en kasten, eigen extrusie van pvc-profielen, in-house poedercoating en uiteindelijk ook de assemblage van het rolluik. Alles van A tot Z, van lamel tot rolluik, in eigen beheer én in België. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details