Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Opperbeste stemming op de R+T 2024
Bij de start van de beurs was het al meteen druk.

Opperbeste stemming op de R+T 2024

Zonweringnieuws uit Stuttgart

Eindelijk opende R+T, de toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, deuren en poorten en zonweringsystemen, na een lange afwezigheid weer haar deuren. Van 19 tot 23 februari presenteerden 1020 exposanten hun producten in Stuttgart. De stemming onder de standhouders was opperbest. De vele innovaties die zij lieten zien, maakten de beurs eigenlijk tot een onmisbaar evenement voor zonweringspecialisten. 

Het verhaal is bij iedereen bekend: doordat het coronavirus de wereld enkele jaren in zijn greep hield, werd de R+T meerdere keren uitgesteld. De laatste fysieke editie dateerde alweer van 2018, dus stonden exposanten én bezoekers te trappelen om weer naar Duitsland af te reizen. Het hele beurscomplex van Stuttgart, met een bruto expositieoppervlakte van 120.000 vierkante meter, was volgeboekt. 

Om precies te zijn 61.232 vakbezoekers – iets minder dan in 2018 – kwamen naar Stuttgart om de nieuwste producten en diensten in de branche live te ervaren. “Daarmee bevestigde de R+T zijn rol als ‘s werelds toonaangevende vakbeurs voor rolluiken, deuren en poorten en zonweringsystemen en versterkte zijn betekenis als wereldwijd trefpunt voor de branche”, concludeerde Roland Bleinroth, President en CEO van de Messe Stuttgart. “We zijn verheugd dat we het succes van het vorige evenement konden herhalen en de kwaliteit van de bezoekers nog verder konden verhogen. We hadden heel hoge verwachtingen wat betreft het aantal exposanten en bezoekers. Daarom zijn we nu des te meer verheugd dat deze aantallen niet alleen zijn gehaald, maar zelfs overtroffen.” 

Op het buitenterrein vond de speciale show OUTDOOR. AMBIENTE. LIVING. plaats.

“De wereldwijde industrie voor rolluiken, deuren en poorten en zonweringsystemen kwam opnieuw samen in Stuttgart”, voegt Vice President Sebastian Schmid, van Messe Stuttgart hieraan toe. “Dat maakt ons meer dan trots! Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder de loyaliteit van onze jarenlange partners en exposanten. De R+T heeft zijn reputatie als het hoogtepunt en het belangrijkste innovatieplatform voor de industrie zeker waargemaakt!” 

Het motto van R+T 2024 ‘Create. Sustainable. Toekomst. TogetheR+T.’ sloot aan bij de tendens die al langer voelbaar is in de zonweringbranche: duurzaamheid is waar het om draait. Wie in de beurshallen rondliep kon dit niet ontgaan. Solar motoren, smart home-oplossingen, duurzame materialen, maar ook de focus op de klimaatbeheersing die met zonwering kan worden bereikt, stonden centraal. Verderop in deze editie van Z&R komen veel van deze noviteiten uitgebreid aan bod. 

Organisator Messe Stuttgart had ook ditmaal weer voor een uitgebreid randprogramma gezorgd. Een deel hiervan was ook op de belangrijke thema’s duurzaamheid en energie-efficiëntie gericht. Op het buitenterrein van het immense beurscomplex vond de speciale show OUTDOOR. AMBIENTE. LIVING. plaats. Hier werden outdoor producten gepresenteerd. “De grote toeloop van bezoekers bewees dat de inhoud van het begeleidende programma de tijdgeest in de industrie weerspiegelde”, aldus Schmid. Op de avond voor de eerste beursdag werden opnieuw de R+T Innovation Awards uitgereikt. In totaal werden 29 producten van 25 bedrijven bekroond. Al deze bedrijven toonden hun Award(s) met trots op hun beursstand. 

De volgende R+T wordt in 2027 gehouden. Waarschijnlijk wordt dan opnieuw gekozen voor een beurs die op maandag begint en op vrijdag eindigt. Deze programmering is dit jaar namelijk goed ontvangen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details