Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Spaanse machine optimaliseert snijproces
De Matic M1-PC snijmachine.

Spaanse machine optimaliseert snijproces

Husol zet de komende jaren in op digitalisering en automatisering. Dit doet de producent van zonwering en rolluiken onder meer met de aanschaf van een nieuwe Matic M1-PC snijmachine. “We zijn met ons hele team bezig geweest met de herstructurering van onze confectiedeling”, zegt eigenaar Peter van der Kamp. “Door de installatie van onze nieuwe snijmachine kunnen wij sneller en efficiënter werken en onze klanten nog beter van dienst zijn.”

De machine heeft een netto snijbreedte van 350 centimeter en snijdt met 1 meter per seconde.

Toen Husol startte met een zoektocht naar een nieuwe machine kwam al snel de naam Matic naar boven, zo vertelt Arend van de Wetering. Hij is bij Husol verantwoordelijk voor het projectmanagement. “Wij hoorden dat deze machinefabrikant aantrekkelijke machines maakt, met functies waar wij naar op zoek waren, zoals de integratie van ERP. Daarom zijn we afgereisd naar de fabriek van Matic in Spanje. Daar hebben we kennisgemaakt met de betreffende machine en ook met Jaap de Ruiter, productmanager Textile bij Nautasign.” Nautasign is officieel dealer van Matic in de Benelux.

Er is een naadloze integratie met het ERP-systeem van Husol tot stand gebracht.

Snijverlies geminimaliseerd door nesting-functie

“De Matic M1-PC snijmachine heeft veel te bieden”, constateert Van de Wetering. “Zo heeft hij een netto snijbreedte van 350 centimeter en snijdt hij met 1 meter per seconde. Ook is snijden langs zowel de X- als de Y-as mogelijk. Deze flexibiliteit en snelheid zijn belangrijk voor ons.” Maar misschien nog wel belangrijker is de digitalisering en automatisering die Husol met de machine bereikt, zo legt Van de Wetering uit. “De operator hoeft de machine niet meer te voeden en de producten worden bestickerd door een geïntegreerde labelprinter. Dankzij de aantrekkelijke nesting-functie optimaliseert de machine het snijproces. Hij weet precies welke stoffen aanwezig zijn en hoe hij ze zo efficiënt mogelijk kan snijden. Dit minimaliseert het snijverlies met 10 tot 15% en sluit aan bij onze doelstelling om in onze gehele bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk te zijn.”

Na de keuze voor de Matic M1-PC snijmachine werkte Husol nauw samen met Jaap de Ruiter voor het traject van aanschaf, installatie en optimalisatie. “Wij staan altijd open voor vernieuwingen”, aldus de Ruiter. “Daarom werken we graag samen met een bedrijf als Husol, om het snijden en confectioneren van screens nog verder te perfectioneren.” Een week lang was de Ruiter, samen met twee monteurs, aanwezig ter ondersteuning bij de installatie. Daarnaast is een naadloze integratie met het ERP-systeem van Husol tot stand gebracht. “We zijn erg blij met zijn uitstekende service en begeleiding”, zegt Van de Wetering. “We zijn nu ongeveer een maand operationeel en nog bezig om het snijproces her en der te optimaliseren. Daar denkt de Ruiter in mee. Matic kan op afstand aanpassingen in de machine doen. Vaak is dat binnen een uur al geregeld, dus dat is erg prettig. Dat alles maakt dat we erg tevreden zijn met de Matic M1-PC snijmachine!”

Van links naar rechts: Jaap de Ruiter, Arend van de Wetering en Peter van der Kamp.

Nautasign, partner in zonwering­innovatie

“Nautasign staat al lang bekend als specialist op het gebied van sign- en large format printing”, vertelt Jaap de Ruiter. “Nu breiden we onze expertise uit naar de wereld van de zonwering. Wij bieden een volledig traject om zonweringprojecten te realiseren. De nieuwste toevoeging aan ons assortiment zijn de Matic machines voor de zonwering­industrie. Wij zijn trots dat wij dealer zijn van deze geavanceerde machines in de Benelux. Als erkend dealer van Matic in de Benelux streven we ernaar de zonweringindustrie zo goed mogelijk te adviseren. We kiezen voor Matic omdat deze machines van topkwaliteit zijn en uitzonderlijke prestaties leveren. Hierbij gaan we verder dan alleen de verkoop. We bieden uitgebreide begeleiding en technische ondersteuning, zodat onze klant het maximale uit zijn investering kan halen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details