Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Winsol wint R+T Innovation Award met nieuwe rolluiken SolarFuse

Winsol wint R+T Innovation Award met nieuwe rolluiken SolarFuse

R+T werd de internationale première van Winsol’s nieuwe rolluiken SolarFuse. We ontvingen lovende reacties op deze producten. Ook van de jury van de R+T Innovation Award, die deze producten tot de winnaars van de award voor 2024 uitriep.

Voordelen van rolluiken en screens in één

Fusion en SolarFuse (versie op zonne-energie) combineren alle voordelen van rolluiken en screens in één product. Dit komt door de slechts 15 mm hoge lamellen van de rolluiken waar microperforaties over de hele breedte tussen lopen. Dankzij deze microperforaties komt er tot 4 keer meer daglicht in de woning dan in vergelijking met rolluiken met klassieke lamellen wanneer het rolluik in de daglichtpositie geplaatst wordt.  

Maar de voordelen van screens werden ook meegenomen in dit verhaal. Zo blijft het zicht naar buiten te allen tijde behouden terwijl de privacy binnen gegarandeerd wordt. En net als bij screens, zorgen de microperforaties voor een betere verluchting en ventilatie van de woning terwijl ze insecten buitenhouden.

We mogen hierbij ook de voordelen van de traditionele rolluiken niet vergeten. Fusion en SolarFuse kunnen ook nog gebruikt worden om een kamer volledig te verduisteren, daarvoor sluiten de lamellen zich volledig net als bij de klassieke lamellen. Daarnaast houden ze de woning lekker fris in de zomer en mooi warm tijdens de winter. En last but not least: ze werken inbraakvertragend en zijn geluidsdempend.

Variant op zonne-energie

Het grote verschil tussen Fusion en SolarFuse ligt hem in de werking. Fusion rolluiken werken op elektriciteit (230 V aansluiting), terwijl SolarFuse gebruik maakt van gratis zonne-energie. Dit gebeurt dankzij de twee zonnepanelen die discreet in de kast ingewerkt zijn. SolarFuse heeft dus geen elektrische aansluiting of kabels nodig om te functioneren. En dat betekent: geen kap- en breekwerk bij de installatie ervan. Dankzij de krachtige 4 Ah-batterij (dubbele capaciteit in vergelijking met het huidige marktaanbod) met extra grote opslagcapaciteit werken de rolluiken altijd, ook wanneer er geen of minder zon is.

De afwerkingsmogelijkheden van SolarFuse zijn dezelfde als bij onze SolarBox rolluiken en SolarFix screens:

  • Standaard symmetrisch: één zonnepaneel links en één rechts in de kast
  • Standaard asymmetrisch: beide zonnepanelen links of rechts in de kast
  • Black Belt: de onderzijde van het profiel heeft dezelfde kleur als de panelen, wat een zwarte band creëert. Hierdoor merk je de zonnepanelen nauwelijks op.
  • Colour: subtiele bedrukking van de zonnepanelen in dezelfde kleur als de kast

Tweede R+T Innovation Award op drie jaar tijd

Voor Winsol is deze R+T Innovation Award de tweede op drie jaar tijd. In 2021 wonnen we deze award namelijk voor onze SolarBox rolluiken op zonne-energie. Samen met onze 5 Red Dot Design Awards zien we onze inspanningen op gebied van innovatie mooi beloond.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details