Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SUNFLEX: ‘Nieuwe, minimalistisch omkaderde SF60 en SF80 schuiframen trotseren weer en wind’
Door de ranke profielen vallen de SUNFLEX-schuiframen nauwelijks op in de gevel.

SUNFLEX: ‘Nieuwe, minimalistisch omkaderde SF60 en SF80 schuiframen trotseren weer en wind’

Een bijzonder rank en minimalistisch design, in combinatie met de hoogste eisen voor wat betreft warmte-isolatie en energiebesparing, met een praktische bediening in het dagelijkse gebruik, zo karakteriseert SUNFLEX zijn nieuwe SF60 en SF80 schuiframen. 

De nieuwste schuiframen van SUNFLEX worden met name gekenmerkt door bijzonder slanke kozijnprofielen. Dankzij een buitenkozijn dat volledig onzichtbaar in de dag kan worden ingelaten, een vleugelkozijn waarvan slechts 21 mm zichtbaar is en een middenstijl van slechts 30 mm breed, zorgen deze systemen voor ruimtelijkheid en een vloeiende overgang tussen binnen en buiten. Dit effect wordt nog versterkt doordat de onderrail volledig in de vloer kan worden verzonken, wat tevens de toegankelijkheid verbetert. 

De gelaagde opbouw van de schuiframen met twee of drie overlappende ruiten levert desondanks een hoge thermisch isolatie. Met Uw-waardes vanaf 0,8W/m2K overtreft de SF80 zelfs de huidige eisen voor energiezuinige huizen. “Met de SF60 en SF80 bieden we ons beproefde schuifmechanisme nu ook aan in een thermisch geïsoleerde en een sterk thermisch geïsoleerde versie”, legt Managing Director Dennis Schneider van SUNLEX Aluminiumsysteme GmbH uit. “De afzonderlijke elementen worden voortgetrokken door geïntegreerde meenemers en lopen bijzonder soepel – zelfs als ze zwaar zijn – dankzij de kogelgelagerde loopwielen aan de onderkant. Hierdoor zijn ze uitstekend geschikt voor glazen puien en serres.” 

Van binnenuit wordt het zicht naar buiten vrijwel niet belemmerd.

De vorm van de handgrepen van de SF60 en SF80 schuiframen is vlak en kubusvormig. Ze worden discreet in het kozijn geïntegreerd en benadrukken zo het design, meent Schneider. Bij de SF60 en SF80 schuiframen kunnen gebruikers zelf de hoogte, breedte en glasdikte van de schuifelementen kiezen. De elementen kunnen individueel worden geselecteerd tot een maximumgewicht van 800 kg per vleugel, waarbij maximaal drie rails parallel kunnen worden geïnstalleerd. 

Op die manier kunnen maximaal zes beweegbare glaspanelen worden toegepast, die naar wens naar links en/of rechts kunnen worden geopend. Dat zorgt voor een maximale systeembreedte van meer dan 13 m (bij een maximale systeemhoogte tot 4 m), waardoor dus extreem grote openingsbreedtes kunnen worden gerealiseerd. 

Met glasdiktes tot 34 mm (SF60) of 54 mm (SF80) en optionele stalen versterkingen in de middenstijl zijn de systemen bestand tegen hoge windbelastingen en slagregens. De windbelasting van de schuifwandsystemen is getest volgens DIN EN 1027:2016-09 en DIN EN 12208-2000-06 in klasse C3/B5 (SF60) en in klasse C5 (SF80). De slagregendichtheid is getest volgens DIN EN 1027:2016-09 en DIN EN 12208-2000-06 in klasse 9A (SF60) en klasse E750 (SF80). Daarnaast is de luchtdoorlatendheid getest volgens DIN EN 1027:2016-09 en DIN EN 12208-2000-06 in klasse 4. Tot slot dragen standaard geïnstalleerde paddenstoelsloten bij aan inbraakveiligheid. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details