Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SELVE: ‘Twee R+T Innovation Awards bekronen een geslaagde beurs’
Uitleg bij de SE Solar-com.

SELVE: ‘Twee R+T Innovation Awards bekronen een geslaagde beurs’

De R+T had voor SELVE niet beter kunnen verlopen. “De klanten genoten van onze vernieuwde beursstand en wij ook en het was geweldig om elkaar eindelijk weer persoonlijk te ontmoeten”, zegt Managing Director Andreas Böck. Bovendien werd de beurs voor SELVE bekroond met zowel goud als zilver bij de R+T Innovation Awards in de categorie Aandrijvingen en besturingen voor rolluiken en zonweringsystemen.

“We waren enorm blij!”, aldus Böck. “Dat onze zonweringmotor SE Breeze-com door de onafhankelijke vakjury met goud is bekroond, is een bevestiging van de weg die we hebben ingeslagen. Elke nieuwe oplossing is het resultaat van een teamprestatie. Het gaat om de succesvolle interactie tussen degene met het idee en het team dat het uitwerkt én om de afstemming met onze vakspecialisten. Ook de innovatieve SE Breeze-com, die windbescherming biedt voor knikarmschermen, is in nauw overleg met klanten ontwikkeld en vooraf door hen getest.” 

De prijswinnende SE Breeze-com.

Goud voor de SE Breeze-com, vrijloop bekroond met zilver

Op de R+T bood SELVE veel op het gebied van zonneschermen, met onder andere de presentatie van de krachtige SE Breeze-com in werking. “Mede door de Innovation Award was de motor voor veel vakspecialisten een hoogtepunt”, aldus Böck, “want hoogwaardige knikarmschermen verdienen speciale bescherming en de SE Breeze-com beschermt dankzij de geïntegreerde automatische winddetectie optimaal tegen windschade.” 

Op de R+T werd door SELVE ook de SEZ-NHK gepresenteerd, waarmee gemotoriseerde zipscreens nu ook als vluchtroute kunnen worden gebruikt. Met deze aandrijving kunnen ze namelijk ook handmatig met een handzwengel worden geopend. Voor een betrouwbare bediening in geval van nood is er ook een nieuwe vrijloop ontwikkeld die ervoor zorgt dat het element alleen omhoog kan worden gedraaid. Voor deze vrijloop heeft SELVE ook een R+T Innovation Award gewonnen. “Het bijzondere van deze innovatie is dat ze ook geschikt is voor alle andere installaties met een noodzwengel, zoals onze SEE-NHK rolluikmotor”, aldus Böck. 

De SEZ-NHK, waarmee gemotoriseerde zipscreens ook als vluchtroute kunnen worden gebruikt.

Ander nieuws op de beurs

Andere innovaties die SELVE op de R+T presenteerde werden ook goed ontvangen, vertelt hoofd marketing Alexander Vogt. “De beurs was over de hele linie positief en bezoekers konden alle nieuwe ontwikkelingen zelf uitproberen. Zo maakte SI of SELVE Intelligence, de generatie stille aandrijvingen, veel indruk. Vergeleken met standaardmotoren is de nieuwe SI Pro-com aanzienlijk stiller. Bovendien kan hij de snelheid actief verlagen om het geluidsniveau nog verder te reduceren. De motor wordt in de loop van dit jaar geïntroduceerd. We zullen dan ook een SIZ-com aanbieden, een stille aandrijving speciaal voor zipscreens. Ook de nieuwe solar aandrijving SE Solar-com met zonnepaneel en accu voor rolluiken werd goed ontvangen.” 

SELVE heeft ook innovaties en productverbeteringen op het gebied van besturing op de R+T gepresenteerd. Het bidirectionele, draadloze commeo-assortiment is aangevuld met ontvangers voor specifieke toepassingen, zoals het aansturen van verschillende elektrische apparaten of garagedeurmotoren. Nieuw is ook de centrale meerkanaals wandzender commeo Wall Send 5. “Het nieuwe design van de commeo handzenders is modern, functioneel en strak en doet denken aan trendy multimedia afstandsbedieningen”, aldus Vogt. “Klanten konden het waarderen dat ze konden kiezen tussen het klassieke en het nieuwe design van de handzender.” Voor het noodbedieningssysteem MAN Rescue, waarmee gemotoriseerde rolluiken in geval van nood kunnen worden geopend, heeft SELVE een nieuwe handgreep ontworpen om ook zwaardere rolluiken in enkele seconden te kunnen optillen.

Toegevoegde waarde voor de klant

“We hebben ons huiswerk gedaan en veel tijd en moeite geïnvesteerd om onze klanten geschikte oplossingen en interessante functies te kunnen aanbieden”, besluit Andreas Böck. “In veeleisende tijden is het belangrijk om te focussen op product- en klantvoordelen om eindklanten te overtuigen. Energie-efficiëntie, wooncomfort, levenskwaliteit en veiligheid blijven actuele thema’s en toekomstgerichte zonweringoplossingen bieden veel mogelijkheden voor eindgebruikers.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details