Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Soprofen: ‘Een goede nachtrust met 100 procent verduisterende rolluiken’
Zwart blijft een populaire kleur voor rolluiken.

Soprofen: ‘Een goede nachtrust met 100 procent verduisterende rolluiken’

“Waar liggen mensen wakker van? Als het niet van de inflatie of de energiekosten is, dan wel omdat er simpelweg te veel licht in hun slaapkamer binnenvalt”, zegt Bertje Lecluyse, commercieel verantwoordelijke voor de Benelux bij Soprofen. “Met de innovatieve Goodnight-rolluiken heeft Soprofen de meest verduisterende oplossing op de markt.” Lecluyse licht toe hoe het Goodnight-gamma tegemoetkomt aan de noden van klant en installateur. 

Met acht fabrieken in België en Frankrijk en veertig jaar ervaring kijkt Soprofen – fabrikant van rolluiken, zonneschermen en garagepoorten – nu ook naar de Nederlandse markt. Zo hebben ze twee jaar geleden hun nieuwste voorzetrolluik geïntroduceerd met een verhelderende roadshow. 

Twee voorzetrolluiken werden in een donkere kamer voor een lichtbak gezet: een standaard rolluik en het extra verduisterende Goodnight-rolluik. Toen het eerste rolluik zich voor de lichtbak sloot, lekte licht langs de zijkanten naar binnen. Voor velen een bekend schouwspel. Bij het Goodnight-rolluik bleef het zo donker als de nacht, of nog donkerder. “Met zijn dubbele geleider met borstel en rubber en de gepatenteerde afsluiting tussen de rolluikkast en het rolluikblad maakt Goodnight een einde aan lichtlekken en garandeert het een totale verduistering”, aldus Lecluyse.

Zwart blijft een populaire kleur voor rolluiken.

Innovatie en service

“In een markt die zo verzadigd is als die van rolluiken en verduistering, moet je potten breken om eruit te springen”, vervolgt Lecluyse. “Soprofen probeert altijd verder te gaan dan de rest van de markt. We koppelen de ontwikkeling van innovatieve producten aan een snelle, goede service. Daarom hebben we onze eigen klanten – de installateurs van rolluiken – en de eindklant gevraagd waar de rolluiken meestal hangen. Onze belangrijkste vraag: wat is voor jullie echt belangrijk bij een rolluik? Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen wensen, maar met Goodnight beantwoordt Soprofen ze allemaal!” 

Verduistering, licht en isolatie

Het meeste licht dringt aan de zijkant van een rolluik naar binnen. Doordat een rolluik los in zijn geleiders zit, reflecteert het buitenlicht langs die weg naar binnen. Goodnight-rolluiken hebben daarom geleiders met een tweede zwarte kamer, afgesloten met een borstel en een rubber. Om het rolluik volledig te sluiten, heeft Soprofen de gepatenteerde wikkelas AXIS 50 ontwikkeld, die met een ophangveer het rolluik tegen de vensterbank duwt. Het resultaat is volledige verduistering, inbraakwering en een rolluik dat niet meebeweegt met de wind. 

Het Goodnight-gamma is voorzien van een compacte kast en een onderlat die volledig in de kast verdwijnt. Hierdoor is het rolluik als het is opgerold van binnenuit praktisch onzichtbaar en kan het daglicht overdag maximaal binnentreden. “Het Goodnight-rolluik is bovendien 12% extra isolerend tegen warmte en koude in vergelijking met een standaard rolluik”, vult Lecluyse nog aan. “Zo blijft het ’s zomers donker en koel binnen en houd je in de winter de koude buitenshuis.” 

Door de compacte kast neemt het rolluik minder plaats in. Met een lichtbak op het rolluik gericht, toont Goodnight zijn verduisterende kwaliteiten.

Eenvoud en kwaliteit

Bij de ontwikkeling van producten betrekt de R&D-afdeling van Soprofen steevast de installateurs die dag in, dag uit met het gamma van Soprofen aan de slag gaan. “Vanzelfsprekend houden installateurs van kwalitatieve producten die eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden”, constateert Lecluyse. “Een voorzetrolluik als Goodnight wordt aan de buitenkant van een woning geïnstalleerd. De klant hoeft tijdens de installatie dus niet thuis te zijn. Ook breekwerk is overbodig, want het rolluik werkt op zonne-energie, dus er komen geen elektriciteitskabels aan te pas.” 

Voor het gemak van de dealer zijn de twaalf populairste kleuren van de Goodnight als standaardkleuren tegen de vaste prijs in het leveringsprogramma opgenomen. Geen extra offertes opmaken dus. Die twaalf kleuren worden bovendien elke twee jaar geëvalueerd. Zijn er nieuwe kleuren populair, dan komen ze in het standaardgamma. Naast standaardkleuren als zwart, beige of donkergrijs kan ook elke RAL-kleur worden gekozen. Omdat Soprofen zijn eigen productie-eenheden en lakkerijen heeft, kan snel worden geschakeld en nieuwe kleuren geïntroduceerd.” 

“Die eenvoud en kwaliteit slaan aan”, besluit Lecluyse. “Sinds de uitrol van Goodnight kent Soprofen al twee opeenvolgende jaren een duidelijke groei in het rolluikensegment. Het vertrouwen in ons product is dan ook groot: klanten krijgen maar liefst zeven jaar garantie op hun verduistering!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details