Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Winsol: ‘Vertical shading en outdoor oplossingen op de R+T’
Opties voor het dak en de wanden van de Pergola SO!.

Winsol: ‘Vertical shading en outdoor oplossingen op de R+T’

Winsol stelt op de aankomende R+T zijn nieuwe outdoor en verticale zonweringsoplossingen voor, van modulaire terrasoverkappingen tot Fusion rolluiken. 

NIEUW: Fusion rolluiken

Tijdens een bezoek aan de Winsol-stand op R+T kan de bezoeker kennismaken met de nieuwe Fusion rolluiken van Winsol, kondigt CEO Xavier Costenoble aan. “Ze combineren alle voordelen van rolluiken enerzijds en screens anderzijds!” Zo kunnen gebruikers genieten van de privacy, veiligheid en thermische en geluidsisolerende eigenschappen die rolluiken bieden. In tegenstelling tot een standaard rolluik, zijn de lamellen van dit nieuwe rolluik met een hoogte van 15 mm echter veel kleiner. 

Bovendien hebben deze nieuwe rolluiken microperforaties die over de volledige breedte van het rolluik lopen. Daardoor komt er tot vier keer meer daglicht binnen ten opzichte van traditionele rolluiken en kunnen eindgebruikers – net als bij screens – genieten van doorzicht naar buiten. De microperforaties doen daarnaast uitstekend dienst als hor. Bovendien kan middels de stand van de lamellen en de microperforaties de binnenvallende hoeveelheid daglicht worden geregeld van 100% tot 3%. Daardoor is het mogelijk om een kamer volledig te verduisteren. 

De perforatie van de lamellen.

Verticale zonwering voor elke woning

“De Fusion rolluiken passen perfect in het volledig assortiment verticale zonwering van Winsol”, constateert Costenoble. Ook dat gamma stelt Winsol volledig voor op hun stand op de R+T. De Winsol SolFix screens bijvoorbeeld, zijn beschikbaar in drie modellen. Inbouw­screens, zoals de SolFix IN, zijn heel geschikt voor nieuwbouwprojecten omdat de kast langs de buitenkant in de spouw boven het raam wordt ingebouwd. Voorzetscreens zijn dan weer een geschikte oplossing voor bestaande ramen in een renovatieproject, maar kunnen natuurlijk evengoed voor nieuwbouwwoningen worden gebruikt. De kast wordt hier gemonteerd in of op de dag aan de buitenkant van het huis. “Onze Fusion rolluikken komen momenteel in één variant: voorzet”, kondigt Costenoble aan. 

Ook als het Fusion rolluik is neergelaten, blijft doorzicht naar buiten mogelijk.

Solar

“Met de focus op energiezuinig en duurzaam wonen de voorbije jaren, is vooral ons assortiment screens en rolluiken op zonne-energie interessant”, meent Costenoble. SolarFix, SolarBox en het nieuwe Fusion rolluik op zonne-energie zijn voorzien van twee zonnepanelen die discreet in de kast zijn geïntegreerd. Dat kan op vier manieren: standaard symmetrisch, standaard asymmetrisch, Black Belt en Colour. “Dankzij de unieke 4 Ah-batterij garanderen we ook een langere levensduur en optimale werking, ook tijdens de wintermaanden”, aldus Costenoble. Zo kan de consument het hele jaar door – zomer en winter – van een optimaal verlichte en/of verduisterde en geventileerde woning met een gematigde temperatuur genieten. 

Interieur van een Peranda tuinkamer.

Van standaard terrasoverkapping tot poolhouse

Begin maart 2023 heeft Winsol zijn SO! Universe gelanceerd. Daardoor wordt het mogelijk de standaard terrasoverkapping te upgraden tot een poolhouse, tuinkantoor of ‘peranda’. Die laatste vorm is een hybride woonoplossing tussen een pergola en een veranda. “De tuinkamer, zoals we deze uitvoering ook graag noemen, breidt de buitenleefruimte aanzienlijk uit en voorziet tijdens elk seizoen een aangenaam binnenklimaat”, aldus Costenoble. Maar dankzij de uitgebreide personalisatiemogelijkheden doen alle terrasoverkappingen van Winsol dat, aldus de CEO. 

De eindgebruiker kan voor de SO! Universe in eerste instantie uit drie daktypes kiezen. De SO! Classic en SO! Climate lamellendaken met kantelbare lamellen zijn een oplossing, het SO! Cocoon vast dak met houten plafond een andere. Om een buitenleefruimte volledig wind- en waterdicht te maken, zijn er ook een aantal sfeerwanden leverbaar, waarmee een terrasoverkapping kan worden afgesloten. Van geïsoleerde glazen schuif- en vaste wanden tot houten exemplaren. Eindgebruikers die nog meer comfort onder hun terrasoverkapping willen, kunnen kiezen voor een aantal technologische snufjes. Zo kan er op verschillende manieren verlichting in het dak van de terrasoverkapping worden geïntegreerd, bijvoorbeeld ledstrips, maar een ware sterrenhemel behoort ook tot de mogelijkheden. Andere opties zijn geïntegreerde bluetooth-luidsprekers, verwarming, stopcontacten of USB-poorten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details