Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Winsol: ‘Onze SolarBox voorzetrolluiken op zonne-energie zijn een solar revolutie’
SolarBox rolluiken bij een huis in een moderne bouwstijl.

Winsol: ‘Onze SolarBox voorzetrolluiken op zonne-energie zijn een solar revolutie’

“Daardoor kunnen SolarBox rolluiken meer cycli aan, ook wanneer er – zoals afgelopen zomer of in de wintermaanden – minder zon is. Ze zijn dus duurzaam en werken op 100% groene energie.” Nieuw is dat de SolarBox is geüpdatet, waardoor deze rolluiken nu beschikbaar zijn voor grotere ramen tot 6,6 m². 

‘Ultieme renovatieoplossing’

Een belangrijk deel van de woningen in de Benelux heeft rolluiken, als zonwering, om de privacy te verhogen en om veiligheidsredenen. Op een bepaald moment zijn ze aan het einde van hun levensduur en moeten ze worden vervangen. “Woningeigenaren moeten dan kiezen tussen opnieuw rolluiken of screens”, constateert Costenoble. “Met de SolarBox lijn biedt Winsol nu ook een moderne optie aan voor wie liever een oplossing voor alle seizoenen kiest. Een optie die dankzij de twee geïntegreerde zonnepanelen bovendien sneller en zonder kap- en breekwerk aan de buitenkant van de woning kan worden geïnstalleerd. In principe kan de installatie zelfs doorgaan als de eindklant niet thuis is. Al die dingen maken SolarBox voorzetrolluiken heel geschikt voor kleine en grote renovaties.” 

Detailbeeld van het zonnepaneel van een Winsol SolarBox.

Bekroond design

SolarBox rolluiken hebben twee subtiel geïntegreerde zonnepanelen die volledig verzonken zitten in de kast. De technologie erachter is dezelfde als de door de Red Dot organisatie bekroonde SolarFix screens op zonne-energie. SolarBox heeft dit jaar al twee prijzen gewonnen: een Red Dot Design Award en een R+T Gold Innovation Award. 

De eindklant kan uit vier designafwerkingen voor de zonne­panelen kiezen: 

Standard Symmetrisch – links en rechts een zonnepaneel in de kast

Standard Asymmetrisch – beide panelen ofwel links, ofwel rechts gemonteerd

Black Belt – de zonnepanelen zijn met elkaar verbonden middels een zwarte band

Colour – de zonnepanelen zijn in dezelfde kleur als de kast bedrukt, zodat ze minder opvallen

Extra compacte kast voor hoge ramen

SolarBox is beschikbaar met een rechte kast in vier afmetingen, te weten 137, 150, 165 en 180 mm. Dankzij de XSMAX technologie – een optimalisatie van de lamellen en een andere diameter van de oprolassen – zijn compacte kastdimensies mogelijk. Hierdoor kan worden geprofiteerd van 40 cm extra oprolhoogte bij dezelfde kastafmetingen. 

Nu voor nog grotere raamoppervlaktes

Nieuw is dat de SolarBox vanaf eind september ook beschikbaar is voor raamoppervlaktes tot 3 m breed x 2,2 m hoog of 2 m breed x 2,8 m hoog. Dat is mogelijk dankzij een verdubbeling van het koppel van de Silent Solar motor van de huidige 10 Nm naar 20 Nm. “Ook hiermee is Winsol uniek op de markt”, constateert Costenoble. “In combinatie met de twee zonnepanelen en de tweemaal zo krachtige 4.0 Ah batterij garandeert de SolarBox hetzelfde aantal cycli, ook gedurende de somberste wintermaanden!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details