Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Wilms breidt uit met 8.000 m2 duurzame bedrijfsruimte: De schaduwmeesters bouwen aan hun toekomst
Artist’s impression van de nieuwbouw.

Wilms breidt uit met 8.000 m2 duurzame bedrijfsruimte: De schaduwmeesters bouwen aan hun toekomst

De schaduwmeesters bouwen aan hun toekomst. Woensdag 19 oktober jongstleden deden ze dat zelfs letterlijk, want toen staken zo’n 200 van hen net zoveel spades in de grond om de start te markeren van de bouw van ruim 8.000 m² aan duurzame bedrijfsgebouwen op de bestaande bedrijfssite van het bedrijf aan de Molsebaan in Meerhout. 

Wilms is al sinds 1975 specialist in rolluiken en zonwering. Op dat historische fundament bouwt het bedrijf nu met veel ambitie verder aan de toekomst. De bouw van de 8.000 m² aan duurzame bedrijfsgebouwen is daar de tot op heden laatste manifestatie van. 

“Vanaf dit najaar bouwen we op onze bedrijfssite in Meerhout, gespreid over drie fases, maar liefst 8.000 m² bedrijfsruimte bij”, vertelt CEO Erik Wilms van Wilms. “Onze bouwplannen komen enerzijds voort uit het ontstane tekort aan productie- en opslagruimte en anderzijds uit de wens om een optimalisatie van de productieflow te realiseren.” Wilms mikt erop om dit project midden 2024 af te ronden. 

Op 19 oktober staken 200 schaduwmeesters net zoveel spades in de grond om de start van de nieuwbouw van Wilms te markeren.

Voortdurende ontwikkeling

Na de totale rebranding die Wilms begin 2020 heeft doorgevoerd en de make-over van de showroom blijft Wilms investeren. “Na het vernieuwen van het dak van onze productiehal en de installatie van een eigen confectielijn om onze screendoeken voortaan in eigen huis te confectioneren, volgt nu de uitbreiding van onze bedrijfssite in Meerhout”, vertelt productie­manager Pascal Vandeplas. “De eerste fase van de plannen betreft de bouw van een centraal magazijn, vanaf de weg gezien aan de linkerkant van de bestaande bebouwing. Naast magazijnruimte komen er beneden een afhaalbalie en kantoren en boven een kantine en multifunctionele ruimte voor evenementen. En niet te vergeten: buiten wordt een ruime fietsenstalling gerealiseerd! Veel van de schaduwmeesters komen uit de buurt en Wilms wil hun fitheid bevorderen én het milieu sparen door ze te stimuleren om met de fiets naar het werk te komen.” 

De kop is eraf: van links naar rechts Erik Wilms (CEO Wilms), Nele Geudens (burgemeester Meerhout), Jos Wilms (oprichter Wilms), Patric Derdaele (oprichter Derdaele), Thomas Monnens (CEO Derdaele) en Rik Willekens (architect).

Duurzaamheid voorop

Elke beslissing wordt bij Wilms getoetst aan duurzaamheidscriteria, benadrukt Erik Wilms. “Dat geldt ook voor de nieuwbouw. Voor de gefaseerde investeringen wordt ingezet op geothermie, vloerverwarming, zonnepanelen, een carwash volledig op regenwater voor de vracht-, bestel- en poolwagens en een parkeerterrein met waterdoorlatende grasdallen.” 

Burgemeester Nele Geudens van Meerhout die bij het memorabele moment van de eerste 200 spadesteken aanwezig was, kan deze daadkracht waarderen: “Met deze uitbreiding zet Wilms zich nog steviger op de kaart als een duurzame en efficiënte speler in de wereld van ‘het schaduwmaken’!”

Over Wilms
Al meer dan 45 jaar is Wilms uit Meerhout  een specialist in kwalitatieve rolluiken en zonwering. Het bedrijf is opgericht door Jos Wilms, de vader van de huidige CEO. Wilms is niet alleen daarom een op en top Belgisch familiebedrijf dat zich focust op innovatieve producten, welzijn voor zijn medewerkers en een duurzaam productieproces. Het team van 200 schaduwmeesters staat daar elke dag garant voor.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details