Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Terug naar overzicht

Wilms

Ons Verhaal

Met Wilms kies je voor duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. Onze laatste innovatie, ShutterX® illustreert eigenlijk perfect waar we voor staan. Als eerste in de markt (innovatie) zijn we erin geslaagd om een rolluik luchtdicht in de spouwmuur te bouwen. Hierdoor bespaar je aanzienlijke extra kosten (duurzaamheid) én omdat we zo zeker zijn van het product bieden we tot 7 jaar garantie (kwaliteit).

Duurzaamheid

Wilms gaat voor duurzaamheid in al haar keuzes. Onze producten zijn van hoge kwaliteit en in onze bedrijfsstrategie en productieprocessen kiezen we steeds voor de meest duurzame oplossingen. Bewijs hiervan is dat we als één van de pilootbedrijven van Sustatool, een traject van de Vlaamse Overheid om duurzaamheid toegankelijk te maken voor Vlaamse bedrijven, al uitblonken nog voor we startten met een verdere optimalisatie. Ons duurzaamheidsbeleid blijft, zelfs na het afsluiten van het Sustatool-traject, opgevolgd worden door Hans Verboven, Professor Sustainability aan de Universiteit van Antwerpen.

Ecologie is ons stokpaardje. Met hoge kwaliteitseisen voor onze producten streven we naar een zo lang mogelijke levensduur. Ook in onze productieprocessen streven wij naar oplossingen met de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk. Onze grootste realisatie op dat vlak is de bouw van een “groene” lakkerij.

Hiervoor investeerden we in de aankoop van een vacuümverdamper, waardoor we in staat zijn om uitsluitend hemelwater te gebruiken. Er ontstaat daardoor eveneens een nullozingssysteem. Bovendien wordt de volledige productiehal verwarmd door de gezuiverde warme lucht uit het proces terug in de hal te blazen. Extra verwarmen met fossiele brandstoffen is dus onnodig. Tot slot wordt 90% van de poeders gerecupereerd en zijn wij erin geslaagd ons verpakkingsmateriaal te halveren. Dit door onze nieuwe lakkerij op de juiste plek in te plannen op onze terreinen.

Niet alleen de grote initiatieven tonen resultaat, alle kleine beetjes helpen. Daarom beschikt Wilms over een recyclagepunt waar medewerkers terechtkunnen met oude batterijen, gsm’s, lipjes van blikjes en doppen van flessen. Deze schenken we aan instellingen uit de omgeving die er financiële steun voor in de plaats krijgen.

bedrijfsvideo

algemene informatie

Services Zonwering Adres Molsebaan 20
B-2450 Meerhout
België
Telefoonnummer +32(0)14 36 99 70 E-mailadres [email protected] Website wilms.be/nl/

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details