Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Als een plaat die blijft hangen
(Collectie markilux.)

Als een plaat die blijft hangen

Het verhaal van het buitenleven

Het verhaal van het buitenleven is als een plaat die blijft hangen: steeds hetzelfde. Het buitenleven heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. De zonweringbranche heeft al vroeg ingespeeld op die trend en dat heeft de branche geen windeieren gelegd. Tot op de dag van vandaag zijn buitenlevenproducten een bijzonder succesvolle productgroep.

Dat is opnieuw gebleken tijdens Polyclose in Gent en de R+T 2024 in Stuttgart, waar weer heel wat producenten en leveranciers hun – nieuwste – buitenlevenproducten hebben gepresenteerd. Daarvan getuigen de nabeschouwingen, op Polyclose in Z&R 1 en op de R+T in Z&R 2. 

Het buitenleven heeft natuurlijk duizend-en-een verschijningsvormen, voor de zonweringsector is de terrasoverkapping het fundament onder het buitenleven. De terrasoverkapping is natuurlijk niet uitgevonden door de sector; overkappingen bestaan al eeuwen. Wat de sector heeft gedaan, is het concept van de overkapping combineren met de vaardigheid om met aluminium profielen te werken, waar zonweringbedrijven immers al scheepsladingen ervaring mee hadden. 

Terrasoverkappingen bestaan al ‘eeuwen’: Zandvoort 1902.

Het resultaat is dat de terrasoverkappingen relatief eenvoudig en gestandaardiseerd kunnen worden geproduceerd, gemakkelijk en op maat gemaakt, in tal van uitvoeringen, in verschillende prijsklassen, ook voor de kleinere beurs, en gemakkelijk uitgebreid en aangekleed kunnen worden, met tal van accessoires, van verlichting tot glazen wanden en van heaters tot zonwering. 

Op dat concept wordt tot op de dag van vandaag voortgeborduurd. Op Polyclose, de R+T of in dit thema zijn geen schokkende nieuwe uitvindingen te zien. Het bestaande concept wordt almaar verder aangescherpt, verbeterd, verfijnd, vernieuwd, uitgebreid en wat dies meer zij. In dit thema zijn de pergola’s Movie van Gibus en de style van markilux of het Viewline glazenwandsysteem van Deponti Group, dat afsluiting van een overkapping weer op een andere manier benadert, daar voorbeelden van. Deze plaat blijft nog wel even hangen. De zonweringsector vaart er wel bij.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details