Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Zwart is een opvallende nieuwe trend in zonweringland 
Afgelopen winter is er flink geproduceerd in Leerdam. De voorraad ligt klaar, waardoor snelle levering mogelijk is.

Zwart is een opvallende nieuwe trend in zonweringland 

Bewezen successen ook in 2024 onderdeel van het programma 

Als er één branche is die dynamisch is, en vaak zelfs onvoorspelbaar, dan is het de zonweringbranche wel. Maar tegelijkertijd is iets wat goed aanslaat in de markt ook iets dat meestal lang beklijft. Bij Rainbowsol in Leerdam weten ze er alles van. Denk aan het Limited Edition-concept. Robert Bosch, verantwoordelijk voor de verkoop bij Rainbowsol, vertelt erover. “Voor 2024 houden we vast aan het programma en de acties die in de afgelopen jaren succesvol zijn gebleken, maar natuurlijk sluiten we ook aan op een belangrijke actuele trend en dat is de kleur zwart.” 

Robert doelt daarbij op de introductie van de kleur RAL 9005 structuur die dit seizoen bij wijze van test voor de Ibiza Plus en de Rainbowsol zipscreens beschikbaar zal zijn. “We hebben het dan over écht zwart, naast de al bestaande kleuren antraciet structuur, Star Grey en Sparkling Black. We zien namelijk een duidelijke trend in de markt, waarbij Sparkling Black soms nog niet zwart genoeg is.” 

Volgens Robert is deze trend niet zo verrassend. “Er is een duidelijke verschuiving zichtbaar naar zwarte accenten in zowel het in- en exterieur. Logischerwijze kom je dan ook uit bij de zonweringsystemen. Daar sluiten we nu op aan. Als de introductie van RAL 9005 structuur aanslaat, overwegen we om deze kleuroptie voor zo goed als het gehele assortiment beschikbaar te maken, maar dat is dan iets voor het volgend jaar.”

Een van de meest verkochte zonweringen uit de Rainbow Collection is de Ibiza Plus. Dit scherm is nu ook in RAL 9005 structuur leverbaar.

Bewezen successen

Robert vertelt verder dat enkele acties uit eerdere jaren in 2024 herhaald gaan worden. “Zo wordt de fotoactie voortgezet, waarbij klanten die een zonweringproduct van ons merk hebben aangeschaft, worden uitgenodigd om foto’s van hun aankoop via onze website te uploaden. Deze foto’s zetten wij dan in voor onze eigen marketing en communicatie. Maar, het biedt de consumenten ook de kans om – een deel van – het aankoopbedrag terug te winnen. Bovendien wordt maandelijks een bol.com-bon van 250 euro uitgereikt aan de mooiste foto’s van de maand. Het aantal foto’s dat wij in de jaren 2022 en 2023 ontvingen was zeer groot en bovendien vaak van hoge kwaliteit!”

Verder worden uit de Q-series de modellen Q230 en Q240 andermaal tijdelijk geleverd met gratis dimbare ledverlichting en een SOMFY io-light receiver. “Deze actie liep vorig jaar boven verwachting”, zegt Robert. “Ook de speciale actie rondom de Ibiza Plus, die we in vier kleurencombinaties van garnituur en doek uit voorraad kunnen leveren, hebben we dit jaar vanaf april voor de rest van het seizoen opnieuw op het programma gezet. Het gaat dan om de breedtematen 4,5, 5,0 en 5,5 m, met een uitval van 3 m.” 

De Ibiza Limited Edition in RAL 9005 structuur.

Doekstalen

Tot slot vertelt Robert dat op de consumentensite binnenkort ook doekstalen door consumenten besteld kunnen gaan worden. “Particulieren die overwegen een zonwering uit de Rainbow Collection aan te schaffen, bieden we de kans om doekstalen op te vragen. Die sturen we per post toe. Zo kunnen consumenten het doek voelen én de kleuren in het écht zien. Wij zijn ervan overtuigd dat ze daarna een dealer in de buurt zullen opzoeken om verder in gesprek te gaan.”

Gezien alle acties is het dus alle hens aan dek op het hoofdkantoor in Leerdam. Robert moet lachen: “Ja, het is altijd de bekende drukte voorafgaand aan het seizoen. Maar we zijn er helemaal klaar voor. Laat het seizoen 2024 maar beginnen!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details