Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Heimtextil 2024 is goed bezocht! 

Heimtextil 2024 is goed bezocht! 

Breedte en diepte van het aanbod worden gewaardeerd

“Mensen hebben behoefte aan persoonlijk contact”, constateerde Detlef Braun, lid van de Executive Board van Messe Frankfurt op de eerste dag van Heimtextil. “Veel mensen dachten dat vakbeurzen het misschien zouden verliezen van digitaal contact, maar we zien dat dat niet geval is.”  

De cijfers geven Braun gelijk, want de beurs trok van 9 tot en met 12 januari 46.000 bezoekers uit 130 landen. Dat waren er ongeveer 2.000 meer dan in 2023. Dat het aantal standhouders groter was, was al bekend. Dat zoveel professionals hun weg naar Frankfurt zouden vinden, was echter minder vanzelfsprekend. Heimtextil kreeg helaas te maken met moeilijke reisomstandigheden als gevolg van landelijke spoorwegstakingen en regionale demonstraties, maar die vormden blijkbaar geen beletsel voor de bezoekers. Volgens Messe Frankfurt waren bezoekers én standhouders bovendien positiever over de beurs. Bezoekers vooral vanwege de breedte en diepte van het aanbod, exposanten waren onder de indruk van de toegenomen bezoekerskwaliteit en koopcompetentie. 

Artificiële intelligentie en duurzaamheid stonden tijdens deze editie van Heimtextil centraal. De beurs gaf inzichten in de textieltoepassing van kunstmatige intelligentie en het gebruik van AI-gestuurde sortering om gerecycled textielafval te raffineren tot nieuwe garens. In de trendruimte werden de ideeën van bezoekers voor textiel­ontwerp tot leven gebracht op interactieve stations met behulp van tools, zoals ChatGPT-4 en Midjourney. 

De volgende editie van Heimtextil staat gepland van 14 tot en met 17 januari 2025. Dan werkt Heimtextil samen met een van de belangrijkste en meest invloedrijke internationale ontwerpstudio’s: Studio Urquiola. Er staat volgens Messe Frankfurt een baanbrekende installatie gepland, die een meeslepende en unieke ontwerpervaring moet bieden. 

Shop-in-shop-display van Forest.

Forest Group

De Forest Group is een van de vaste zonweringexposanten op Heimtextil. Dit jaar introduceert het bedrijf onder meer een nieuwe lijn afstandsbedieningen, te weten de Forest EasyTouch serie, met de Entry Level Remote als belangrijkste innovatie. Deze slanke en intuïtieve afstandsbediening zet volgens Forest de standaard voor moeiteloos gordijnbeheer. Het is een 6-kanaals afstandsbediening met een gestroomlijnd ontwerp met gebruiksvriendelijke knoppen voor naadloze bediening. Hier komen nog een 15-kanaals Forest EasyTouch Pro-versie en een wandschakelaar bij. Met de nieuwe afstandsbedieningen kunnen ook de bestaande raamdecoratiesystemen van Forest worden bediend. Een andere noviteit is een point-of-sale-lijn, bestaand uit een shop-in-shop display, een countertop display, en een demo flightcase voor roedes en design gordijnrails. 

De stand van Flocart op Heimtextil.

Flocart

“Als bedrijf dat onder andere gordijnstoffen voor de contractmarkt produceert, zijn we fier om mee te delen dat we de eerste zijn die erin geslaagd zijn om een PFAS- en hallogeenvrije (zware metalen, red.), 100% verduisterende en brandvertragende gordijnstof te produceren”, zegt General Manager Denis Verstraete van Flocart. “Ze verduistert en voldoet aan de hoogste Europese brandnormen, zonder het gebruik van chemicaliën.” Het bedrijf was overigens ook op R+T aanwezig en toonde daar een nieuw gamma zonwering­textiel. “Zowel voor gordijnstoffen als voor zonwering proberen we in te zetten op hoge techniciteit. Dat doen wij altijd op de meest verantwoorde en duurzame manier, wat niet altijd eenvoudig is.”

Trendvoorstel van MHZ: contrasterende kleuren in popart-stijl.

MHZ

MHZ stond met Duitse belangengroep Decoteam op Heimtextil. Hier zette de groep verschillende trends neer, waaronder heldere, contrasterende kleuren in popart-stijl. De centrale blikvanger op het raam is de Duette® honingraatplissé Leo, die graag groots opvalt, op de foto gecombineerd met honingraatplissé Magenta. Deze versie van Leo van MHZ heeft een opvallend graffitipatroon en wordt volgens Decoteam idealiter geflankeerd door op kleur afgestemde vlakken. De MHZ Duette® honingraatplissés met honingraatvormige luchtkamers sluiten goed aan bij de behoefte om energie te besparen en de verwarmingskosten te verlagen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details