Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
VSA Benelux BV: ‘Gespecialiseerd in aandrijvingen en besturingen voor onder andere garagedeuren’
VSA Benelux beschikt in Utrecht over een eigen showroom en trainingscentrum.

VSA Benelux BV: ‘Gespecialiseerd in aandrijvingen en besturingen voor onder andere garagedeuren’

VSA Benelux BV is een merk-onafhankelijke leverancier van aandrijvingen en besturingssystemen voor garagedeuren, industriedeuren en draai- en schuifhekken. “Wij bieden onze klanten een uitgebreid leveringsprogramma van Duitse en Italiaanse kwaliteitsproducten”, aldus directeur-eigenaar Sebastiaan van Soest. “Het betreft uitsluitend hoogwaardige, technisch vooruitstrevende producten.”VSA Benelux BV opereert uitsluitend business to business.

“Om onze partners en klanten zo goed mogelijk te bedienen, ondersteunen wij ze met een full-service concept”, benadrukt Van Soest, die twintig jaar ervaring heeft in de branche. “Het belangrijkste vertrekpunt van onze full-service filosofie is het persoonlijke contact en het streven om technisch advies te geven dat aansluit bij de vragen van de individuele klant.” VSA Benelux is gevestigd in Utrecht. “Een bewuste keuze”, aldus Van Soest, “omdat we in Utrecht heel centraal zitten en vandaaruit gemakkelijk zowel België en Luxemburg als het noorden van Nederland kunnen bereiken, maar ook Duitsland waar met TORMATIC – een bedrijf met ruim zestig jaar ervaring in garagedeuraandrijvingen – een van onze belangrijke toeleveranciers is gevestigd.” Dankzij de producten van TORMATIC en andere topleveranciers levert VSA Benelux de best ontworpen aandrijvingstechnologie voor de zakelijke markt”, gaat Van soest verder. “De technologie achter onze producten is betrouwbaar en duurzaam en heeft zich talloze malen bewezen.” 

VSA Benelux treedt ook op als OEM-leverancier. Aan (merk)fabrikanten en assembleurs van garagedeuren worden naamloze producten geleverd die zij vervolgens in hun eigen producten verwerken alsof het hun eigen fabricaat is. “Voor al onze grote klanten kunnen we hun eigen ontwerp, c.q. uitvoering samenstellen, die past bij hun specifieke wensen”, aldus Van Soest. “Omdat we onze afnemers diverse OEM-mogelijkheden kunnen aanbieden, zijn we hier heel succesvol in” 

Productoverzicht

De productgroepen in het assortiment van VSA Benelux zijn draaihek-, schuifhek-, industriedeur- en garagedeuraandrijvingen. Daarvan zijn de garagedeuraandrijvingen interessant voor de zonweringspecialisten die ook garagedeuren in hun assortiment hebben opgenomen. “De garagedeuraandrijvingen die VSA Benelux levert zijn slim, energiezuinig, veilig en gebruiksvriendelijk”, aldus Sebastiaan van Soest. 

Black

Als officiële importeur van TORMATIC voert VSA Benelux alle producten, waaronder de lijnen BLACK en WHITE. BLACK zijn de premium deuraandrijvingen. Ze zijn er in 600, 800 en 1200 N, voor kleinere, middelgrote en grote garagedeuren. “De aandrijvingen uit de BLACK serie combineren de modernste techniek met energie-efficiëntie”, aldus Van Soest. “Met de praktische drieknops programmering kunnen ze snel en eenvoudig worden ingeleerd. Geïntegreerde functies als een hoge loopsnelheid en de deur-select-functie zorgen voor een optimale en rustige loop van de garagedeur.” 

White

De WHITE aandrijvingen zijn er in 600 en 800 N. “Ze combineren hoogwaardige techniek en uitmuntende kwaliteit met modern en sober design”, aldus Van Soest. Daarnaast zijn ze energiebesparend en smart home-voorbereid, zodat een smart home-ontvanger kan worden aangesloten voor bediening met smartphone of tablet. De gebruikte AES 128 bit versleutelingstechnologie biedt het hoogste veiligheidsniveau. De WHITE Accu is een oplossing voor garages zonder elektriciteit en daarvoor voorzien van een accu. Optioneel kan een solar module worden toegevoegd om de accu op te laden. Het zonnepaneel heeft een laadregelaar met geïntegreerde aanduiding die het laadniveau van de accu aangeeft. 

Parkeergarages

De BLACK 1200 aandrijving is volgens Sebastiaan van Soest de perfecte aandrijving voor parkeergarages. Hij is onder andere geschikt voor ondergrondse parkeergarages en verzamelgarages tot 50 parkeerplaatsen. De functie ‘automatisch sluiten’ is mogelijk, maar ook een besturing met verkeerslichten. 

Een highlight van de BLACK 1200 is een speciale beschermingsfunctie voor personen: bij gevaar kan de ingestelde openingstijd voortijdig worden beëindigd en de deur onmiddellijk worden gesloten.
“Wij staan onze dealers altijd bij als ze problemen ondervinden met installatie of inbedrijfstelling van onze producten”, besluit Van Soest het productoverzicht. “Onze servicemedewerkers zijn tijdens kantooruren bereikbaar voor advies of om vragen te beantwoorden.” 

Intelligente smart home-oplossingen voor garagedeuren

De aandrijvingen BLACK 600, 800 en 1000 zijn voorzien van een communicatiebus en kunnen worden geïntegreerd in de smart home-systemen van homematic, Delta Dore of Innogy en middels een app worden bediend. De garagedeur kan worden geopend of gesloten door met een vinger over het touchscreen te bewegen en de status van de deur is altijd afleesbaar. De app van Home IP beschikt tevens over een ventilatiefunctie. 

Uitbreiding magazijn

VSA Benelux bouwt verder aan de toekomst. Het bedrijf is druk bezig met het verder inrichten en optimaliseren van zijn magazijn. Vanaf 1 januari worden alle producten rechtstreeks vanuit het eigen magazijn in Utrecht geleverd. “Zo kunnen wij onze dealers in de toekomst sneller en efficiënter beleveren en meer flexibiliteit bieden”, aldus Sebastiaan van Soest. Daarnaast beschikt VSA Benelux in Utrecht over een eigen showroom en een eigen trainingscentrum voor theoretische en praktische instructies, zodat dealers zich de producten helemaal eigen kunnen maken om hun eindklanten optimaal te bedienen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details