Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BECKER Benelux: ‘Belgische zonwering­specialist profiteert van expertise BECKER Benelux’
Een voorbeeld van een project van Pyfferoen met zonneschermen, waarbij buismotoren van BECKER Benelux zijn toegepast.

BECKER Benelux: ‘Belgische zonwering­specialist profiteert van expertise BECKER Benelux’

Pyfferoen uit Heule bij Kortrijk is al meer dan vijftig jaar gespecialiseerd in de assemblage en verkoop van zonwering en rolluiken. Voor de aandrijving en besturing van de zonweringproducten maakt het West-Vlaamse familiebedrijf al bijna een kwart eeuw gebruik van de buismotoren van BECKER Benelux. “Dankzij de continue productinnovatie bij BECKER kunnen wij onze klanten steeds de nieuwste technologieën en systemen aanbieden”, zegt zaakvoerder Karl Pyfferoen. 

De op afstand bedienbare Centronic Plus behoort tot de nieuwste generatie buismotoren.

Karl Pyfferoen vertegenwoordigt de vijfde generatie van het familiebedrijf Pyfferoen, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1845. Vandaag de dag heeft de onderneming een stevige reputatie in de markt dankzij de eigen assemblage van kwaliteitsvolle knikarmschermen, verandazonwering, pergolazonwering, verticale screens en rolluiken van het merk AVZ. “Wij kiezen voor een samenwerking voor de lange termijn met sterke merken”, zegt de zaakvoerder. “Dat geldt ook voor BECKER Benelux, waar we al sinds februari 1999 de aandrijvingen voor onze diverse zonweringproducten inkopen.” 

Al sinds een kwart eeuw bestelt Pyfferoen de aandrijvingen voor hun diverse zonweringproducten bij BECKER Benelux.

Evolutie buismotoren

In de afgelopen kwart eeuw heeft Karl Pyfferoen de evolutie van de buismotoren van BECKER van dichtbij meegemaakt. “Waar er zo’n vijfentwintig jaar geleden nog maar één type buismotor met een mechanische eindschakelaar bestond, volgden daarna buismotoren met elektronische eindschakelaar en uiteindelijk de op afstand bedienbare buismotoren, in de vorm van de inmiddels beproefde Centronic-technologie. Het fijne voor ons als assembleur is dat de Centronic eenvoudig te installeren is. En bij onze klantenkring, hoofdzakelijk bestaand uit particuliere woningbezitters, is er een groeiende vraag naar een draadloze bediening van rolluiken en zonwering. Mede vanwege de gebruiksvriendelijkheid en de perfecte afwerking zonder kabels zijn klanten graag bereid een meerprijs te betalen voor een draadloos systeem.” 

Bij particuliere woningbezitters is er een groeiende vraag naar een draadloze bediening van zonwering.

Centronic Plus

Op het gebied van aandrijving van zonwering loopt BECKER steeds voorop, meent Pyfferoen. “Een goed voorbeeld daarvan is Centronic Plus, de nieuwste generatie buismotoren. Het bijzondere van deze motoren is dat ze bidirectioneel werken, waardoor de actuele status van de apparaten via de app steeds kan worden opgevraagd. Ook zijn deze motoren standaard voorzien van een aantal functies die voor veiligheid en comfort van de gebruikers zorgen. Denk hierbij aan hindernisherkenning, optilbeveiliging, doekcorrectie, de mogelijkheid om tussenposities in te stellen en nog veel meer. Een andere innovatie van BECKER waarnaar steeds meer vraag is, is de huiscentrale CC41. Hiermee kun je met behulp van de speciale BECKER-app, vanuit thuis of elders, heel eenvoudig rolluiken of zonwering bedienen. Daarnaast kan de gebruiker via deze app gemakkelijk schakeltijden of zon-, wind- en regenwaarden invoeren.” 

Het Belgische familiebedrijf Pyfferoen is al meer dan vijftig jaar gespecialiseerd in de assemblage en verkoop van zonwering en rolluiken.

Transparante relatie

Pyfferoen is zeer te spreken over de samenwerking met BECKER Benelux. “Accountmanager Guy Scheerlinck van BECKER heeft veel persoonlijke aandacht voor ons en onze relatie is heel familiair. En als er bijvoorbeeld eens een technisch probleem is met een buismotor, staat BECKER altijd voor ons klaar om dat snel op te lossen. In dat opzicht is onze relatie heel open en transparant, dat is wel zo prettig. Daarnaast houdt BECKER ons goed op de hoogte van productinnovaties. Om onze medewerkers te leren werken met een nieuw systeem, verzorgen zij geregeld producttrainingen. Daardoor kunnen wij onze klanten steeds de nieuwste technologieën en systemen aanbieden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details