Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Berner Torantriebe: Brede productrange tot en met de nieuwste poller’
SafetyGuard 450TR is zowel geschikt voor mobiele veiligheidsconcepten als voor permanente afsluitingen.

Berner Torantriebe: Brede productrange tot en met de nieuwste poller’

Berner Torantriebe – in de praktijk gewoon Berner – is bij de lezers van Z&R vooral bekend vanwege de aandrijvingen en besturingen voor garagedeuren. Daarnaast heeft het bedrijf ook aandrijvingen en besturingen voor bedrijfsdeuren. Maar het assortiment van Berner is breder. Om dat te illustreren presenteert Berner hier een product dat ze ook op de R+T zullen laten zien: mobiele pollers! 

Nice en Berlijn 2016, London en Barcelona 2017, een carnavalsoptocht in Hessen 2020, steeds opnieuw worden auto’s voor aanslagen gebruikt. Deugdelijke bescherming tegen dit soort terreurdaden heeft bij organisatoren van grootschalige evenementen de hoogste prioriteit. De uitdaging is dat de toegepaste systemen tegelijk flexibel en efficiënt moeten zijn. 

Berner heeft nu een mobiel pollersysteem geïntroduceerd. Het heet SafetyGuard 450TR en kan helpen om toeritten tot en evenementen in de buitenlucht te beschermen. Motorvoertuigen – dat hebben testen aangetoond – kunnen de barrière die de pollers vormen niet meer doorbreken, ongeacht van welke kant of in welke hoek ze op de barrière stuiten. 

Een van de belangrijkste kenmerken van het systeem is de achthoekige grondplaat met getande rand. Als een voertuig op de poller botst, kantelt die naar voren. De grondplaat haakt zich automatisch vanzelf in het asfalt en in het botsende voertuig vast, dat daardoor wordt gestopt en niet verder kan bewegen. SafetyGuard is onder andere volgens de technische richtlijnen de Duitse politie gecertificeerd. Bij deze strenge certificering heeft een poller bij een aanrijding vanuit hoeken van 90° en 45° op een nat wegdek een vrachtwagen van 7,5 ton gestopt en onbestuurbaar gemaakt.

De nieuwe SafetyGuard poller van Berner kan zelfs een vrachtwagen van 7,5 ton stoppen. De getande voetplaat grijpt zich vast in het asfalt en in de onderkant van het voertuig. Een eigengewicht van 450 kg beschermt tegen sabotage en vandalisme.

De poller biedt daarnaast een aantal andere voordelen. Dankzij het hoge gewicht van 450 kg is de SafetyGuard bestand tegen vandalisme en sabotage. Dit betekent dat hij ook kan worden gebruikt voor langdurige barrières, bijvoorbeeld voor bouwterreinen of kerstmarkten. Individuele installatie zonder verbinding – idealiter op een afstand van 1,20 m – betekent dat vluchtroutes behouden blijven en dat de toegankelijkheid voor bijvoorbeeld fietsers, rolstoelgebruikers of kinderwagens gegarandeerd is. Flexibele opstellingsmogelijkheden en eenvoudige bediening maken dat de doorgang voor hulpdiensten of bevoorrading mogelijk blijft. Hiervoor is de zogenaamde SG-Mover ontworpen. De zware SafetyGuard kan eenvoudig worden verplaatst met behulp van een transporthulpmiddel dat in de afdekking van de poller is geschroefd. 

In tegenstelling tot grote betonnen barrières heeft het onopvallende ontwerp van de pollers geen afschrikkend effect op bezoekers van de evenementen. Voetgangers worden nauwelijks gehinderd.

Voor gebruik als afsluiting van bouwterreinen kunnen adapters voor verlichting worden geïntegreerd. Voor gebruik als afsluiting voor langere tijd kunnen de pollers door hun ontwerp eventueel als reclamedragers worden gebruikt. Het is ook denkbaar om de SafetyGuard pollers naast slagbomen als aanvullende afsluiting voor parkeerterreinen te gebruiken tijdens grotere evenementen. 

“Met de SafetyGuard 450TR hebben wij een systeem in ons productassortiment opgenomen dat dankzij zijn grote flexibiliteit en zijn bewezen veiligheid voor eenieder interessant is die voor de veiligheid van grote evenementen verantwoordelijk is”, aldus algemeen directeur Frank Kiefer van Berner. “De SafetyGuard voegt zich daarmee in een reeks van systemen voor toegangscontrole van Berner Torantriebe, die onmisbaar zijn voor gecontroleerde toegang én voor veiligheid.” 

Technische details van de SafetyGuard pollers: 

  • Hoogte: 1250 mm
  • Doorsnede: 273 mm
  • Gewicht: circa 450 kg
  • Grondplaat: doorsnede 800 mm, hoogte 30 mm
  • Kleur: antracietgrijs RAL 7016
  • Impactenergie: 986000 J
  • Als enkelvoudig systeem gecertificeerd volgens BSI PAS68:2013 en IWA-14-1:2013 en Norm-Crash-Test N2/N2A, alsook technische voorschriften van de Duitse politie 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details