Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Van bescherming tot energiebesparing

Van bescherming tot energiebesparing

Rolluiken bieden veel mogelijkheden

Rolluiken hebben tal van nuttige eigenschappen. Ze beschermen have en goed, voorkomen inkijken, dempen omgevingsgeluid, verduisteren, weren de zon of besparen energie. Dat laatste gebeurt doordat tussen het gesloten rolluik en het vensterglas een stilstaande, isolerende luchtlaag ontstaat. Die helpt in de winter om warmteverlies te voorkomen en zorgt er in de zomer voor dat de temperatuur binnen niet zo snel oploopt. Onderzoek heeft aangetoond dat rolluiken het energieverbruik met meer dan twintig procent kunnen terugbrengen.

We moeten van het gas af en over op alternatieve energiebronnen. Maar beter dan alternatieve energiebronnen is besparen en daarom is energiebesparing tegenwoordig een hot item. Rolluiken kunnen daarbij helpen.

De meeste rolluiken vinden we in Nederland nog steeds beneden de grote rivieren, al lijkt dat iets te veranderen. Maar dat gaat langzaam en in

Nederland boven de grote rivieren liggen dus nog steeds grote kansen voor rolluik- en zonweringspecialisten. In het zuiden van Nederland en in België blijft de markt voor zowel nieuwbouw als vervanging onveranderd groot.

Dit Thema Rolluiken getuigt van de verschillende uitvoeringen, kwaliteiten, formaten en kleuren waarin rolluiken leverbaar zijn. Inbouw hoort daar ook bij, in België en Duitsland gangbaar, maar in Nederland is dat nog maar zelden het geval. De belangrijkste reden daarvoor is nog steeds dat de muurdiktes in Nederland inbouw niet toelaten. Een kentering voltrekt zich nog maar langzaam. Het wachten is op een inbouwrolluik dat past binnen de dikte van een Nederlandse muur, met voldoende isolatie en het serviceluik buiten, zodat de binnengevel strak kan worden afgewerkt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details