Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SUYS heeft feest gevierd!
De medewerkers en hun familie werden getrakteerd op een smakelijk ontbijt bij de start van Open Bedrijvendag.

SUYS heeft feest gevierd!

50-jarig bestaan en een nieuwe naam

Het is nu even moeilijk het beestje een naam te geven. SUYS het bedrijf waarover we hier spreken, heet immers pas kort SUYS. De lezers van Z&R weten dat al lang. Het bedrijf heeft eind september, begin oktober behalve de naamswijziging ook het 50-jarig jubileum gevierd en als het over het ontstaan en de ontwikkeling in de tijd van het bedrijf gaat, komen onvermijdelijk ook de namen BUILDING Plastics en BUILDING SHUTTERS weer voorbij. De naamsveranderingen weerspiegelen de ontwikkeling die het bedrijf in de loop van de afgelopen 50 jaar heeft doorgemaakt. En als het aan de huidige CEO Thibaut Suys ligt, gaat die met volle kracht verder! 

Jean-Pierre Suys, de vader van de huidige CEO, is het bedrijf in 1973 gestart in Waregem. Building Plastics, zoals het toen heette, richtte zich op plaatwerk en profielen in kunststof en afgewerkte pvc-rolluiken. Toen er naast rolluiken ook andere producten bijkwamen, zoals screens, rolpoorten en gevelbekleding is het BUILDING Shutters geworden. Het bedrijf was toen al verhuisd naar de huidige locatie aan de Herlegemstraat in Nokere waar nu een bedrijfspand van ruim 41.000 vierkante meter staat. Beschouwt Thibaut Suys de naamswijziging als een nieuwe start of ziet hij het eerder als een volgende stap in een ontwikkeling?

“Er is in die 50 jaar een mooie evolutie geweest. Wel steeds met de focus op kwalitatieve producten die bijdragen tot leefcomfort, veiligheid en energiezuinig wonen. Maar wat er echt toe doet, zijn de waarden en de reputatie die we hebben opgebouwd. Vakmanschap is er één van. Onze mensen kennen hun stiel en doen hun werk met passie. En vooral service en menselijk contact zijn altijd ons succes geweest. We zien nog veel potentieel, vooral in afgewerkte rolluiken en zonwering. De rebranding staat ons toe om verder te groeien en ook meer te focussen op naamsbekendheid bij de eindklant. SUYS is kort en blijft gewoonweg beter plakken. SUYS is ook krachtig en familiaal, wat overeenkomt met onze persoonlijke en no-nonsense aanpak, fundamenten waar we al 50 jaar op bouwen.”

SUYS heeft naar eigen zeggen in Nokere nog voldoende uitbreidingsmogelijkheden en ook op de langere termijn nog opties achter de hand. Behalve voortgaande ontwikkeling en groei is duurzaamheid daarbij een belangrijke leidraad. 

“We investeren volop in de toekomst en doen dat op een duurzame manier. Het begint natuurlijk al met de producten die we maken. We zijn in de gelukkige situatie dat we producten maken die bijdragen aan een duurzamere toekomst doordat ze bijdragen aan een lager energieverbruik in huizen en gebouwen voor koelen en verwarmen. Daarnaast investeren we ook als bedrijf voortdurend om onze productieprocessen zo milieuvriendelijk en energie-efficiënt mogelijk te maken. Zo liggen er 4.500 zonnepanelen op het dak van onze productiehal om zoveel mogelijk ‘eigen’ energie op te wekken.” 

De vernieuwde meeting- en showroom vormde het perfecte decor om het gouden jubileum te vieren.

Festiviteiten

De festiviteiten rond het 50-jarig jubileum en de naamsverandering waren een soort drietrapsraket. Het begon op dinsdag 26 september met het officiële verjaardagsfeest bij gelegenheid van de 50ste verjaardag. Daarna volgde op zondag 1 oktober de traditionele Voka Open Bedrijvendag en op dinsdag 3 oktober de afsluiting van de feestweek met een groot event voor de klanten van SUYS. 

Het verjaardagsfeest op 26 september begon met een ontvangst van de gasten bij SUYS op de Herlegemstraat in Nokere. Om zes uur heette CEO Thibaut Suys de gasten officieel welkom en volgde een korte inleiding over het bedrijf. Wie dat wilde kon vanaf zes uur een rondleiding door de productie maken om met eigen ogen te aanschouwen wat er bij SUYS zoal gebeurt. Om half acht werd er getoost op het gouden jubileum van SUYS, waarna de gasten onder het genot van een hapje en een drankje nog een genoeglijke avond konden beleven.    υ 

“Het was een mooie en waardige aftrap van onze feestweek”, kijkt Thibaut Suys terug. “Het uitgelezen moment om terug te kijken hoe het allemaal is begonnen, maar evengoed om een blik op de toekomst te werpen. We zijn immers een gezond familie­bedrijf met de drive om continu te blijven evolueren. En een gouden jubileum, dat moet gewoon goed gevierd worden!” 

Voka Open Bedrijvendag

Al sinds 1991 openen honderden Vlaamse bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren op de eerste zondag van oktober hun deuren voor het grote publiek. Met honderdduizenden bezoekers is het event elk jaar weer een schot in de roos. Op 1 oktober van dit jaar vond de Voka Open Bedrijvendag alweer voor de 33e keer plaats. Deze keer viel de dag midden in de ‘feestweek’ van SUYS, perfect om het 50-jarige bestaan van het bedrijf én de naamswijziging ook nog eens bij het grote publiek onder de aandacht te brengen. 

Thibaut Suys heeft de Open Bedrijvendag met heel veel plezier beleefd. “Het startschot van een mooie dag werd gegeven met een ontbijt voor onze medewerkers en hun familie. Het is ook belangrijk om hen even in de spotlight te plaatsen. Vervolgens hebben onze mensen tijdens de Open Bedrijvendag het vakmanschap kunnen tonen waarmee ze de producten maken. Je merkt dat ze vaak vol trots over hun werk vertellen, en terecht natuurlijk. Een bijkomend voordeel is dat we mogelijk ook mensen weten te interesseren voor een baan in ons mooie bedrijf. Overal concurreren bedrijven om technisch personeel. De Open Bedrijvendag is een mooie manier om geïnteresseerden in onze vacatures vanop de eerste rij te laten zien hoe het is om bij SUYS te werken!” 

“Daarnaast hadden we met onze deelname aan de Open Bedrijvendag meteen een nationaal platform om onze nieuwe naam kenbaar te maken en ons in contact te brengen met de eindklanten, waar we het uiteindelijk allemaal voor doen. Voor de bezoekers is het leuk dat ze eens van dichtbij kunnen zien hoe die rolluiken of screens die ze aan de gevel hebben hangen nu eigenlijk worden gemaakt. Van de productie van lamellen en kasten, tot de eindmontage van rolluiken en screens. Helemaal van A tot Z!” 

Een unieke kijk van dichtbij in het productieproces van rolluiken en zonwering.

Klanten Event

Het klanten event van dinsdag 3 oktober vormde de afsluiting van de festiviteiten rond het 50-jarig jubileum en de naamswijziging. Na de hoogwaardigheidsbekleders en het publiek – de potentiële eindklanten – was die dag het podium voor de verdelers, dealers en andere partijen die de schakel vormen tussen SUYS en de eindgebruikers. “Zij zijn natuurlijk enorm belangrijk voor ons, dus een apart event voor hen vonden wij wel zo gepast”, aldus Thibaut Suys. “Zij zijn immers het gezicht en de spreekbuis van SUYS naar de markt. We koesteren de samenwerking met onze klanten en proberen hen zo goed mogelijk te bedienen en te faciliteren. Het 50-jarig jaar bestaan als familiebedrijf, verder onder de naam SUYS, ons meer richten op de eindklant… De complete rebranding is een puzzel die mooi in elkaar valt. En het hangt allemaal samen. Zonder onze klanten zouden we dit niet kunnen verwezenlijken. We zijn dankbaar voor de goede relaties die we doorheen de jaren hebben uitgebouwd, anders hadden we geen gouden jubileum te vieren.” 

Nu alle festiviteiten achter de rug zijn, richt SUYS zich met alle energie en passie op de toekomst, te beginnen met het nieuwe seizoen. Dat start met een bijdrage aan Polyclose van 17 tot en met 19 januari 2024 in Gent. Daarover meer in de voorbeschouwing op die beurs elders in deze Z&R. “We hebben er zin in zijn er klaar voor”, besluit Thibaut Suys. “Helemaal in overeenstemming met onze nieuwe slagzin: ‘It’s al about Passion’!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details