Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Sattler: ‘Trots op het Made in Green-label’
De Elements OEKO WEAVE-collectie.

Sattler: ‘Trots op het Made in Green-label’

Elisabeth Eiböck, marketing- en communicatiemanager van Sattler SUN-TEX, had op R+T maar kort tijd om met Z+R te spreken. Dat had een goede reden, want het was prettig druk op de stand van het. “We zijn erg blij om al onze klanten weer te zien, zeker degene uit het buitenland. Ook veel van onze klanten uit Azië en Australië zijn naar Stuttgart afgereisd.”

Op de beurs stond opnieuw de Elements OEKO WEAVE collectie centraal, waarbij 30% van de stoffen uit zogenaamde overgangsvezels bestaat. “Tijdens het spinproces ontstaan in de overgang tussen twee kleuren vezels die niet zuiver van kleur zijn”, aldus Elisabeth Eiböck. “Ze worden meestal uitgesorteerd en verwerkt tot laagwaardige producten. Wij verzamelen ze, sorteren ze en spinnen ze tot garens van hoge kwaliteit. De garens worden vervolgens gebruikt om stoffen te maken met een prachtig gemêleerd effect.” 

Dit product is ontwikkeld als onderdeel het algemene duurzaamheidstraject TheGreen Chain van Sattler SUN-TEX. Die inspanningen hebben ertoe geleid dat het bedrijf sinds eind 2023 het OEKO-TEX® MADE IN GREEN label mag voeren. “Dit heeft niet alleen te maken met onze PFAS-vrije producten, of producten in het algemeen. Dit label staat ook voor de manier waarop wij met onze medewerkers omgaan. We zijn er dan ook erg trots op!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details