Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SUNFLEX: ‘De ranke profielen van de schuifwanden SF60 en SF80 trotseren weer en wind’
SF60 schuiframen met slanke profielen, toegepast bij een in moderne stijl gebouwde stadsvilla.

SUNFLEX: ‘De ranke profielen van de schuifwanden SF60 en SF80 trotseren weer en wind’

Met de SF60 en de SF80 biedt SUNFLEX Aluminiumsysteme GmbH twee nieuwe schuifraamsystemen aan met bijzonder ranke profielbreedtes. Ondanks hun slanke design zijn de nieuwe varianten volgens SUNFLEX sterk isolerend, kunnen ze eenvoudig worden geïnstalleerd en naar wens van de eindklant worden vormgegeven. 

De SF60 schuiframen: de verbinding met de tuin is optimaal.

De smalle aangezichtsbreedte van de ranke profielen moeten zorgen voor een maximale lichtinval, een uniforme look en een vrij uitzicht naar buiten, zonder al te veel verstoringen. Met een volledig verzonken buitenframe, een vleugelraam waarvan slechts 21 mm zichtbaar is en een middenstijl van slechts 30 mm zorgen de SF60 en de SF80 voor ruimtelijk beeld en een vloeiende overgang tussen binnen en buiten. Dit effect wordt nog versterkt door een rail die volledig in de vloer kan worden verzonken, wat ook de toegankelijkheid bevordert. SUNFLEX heeft de handgrepen een platte kubusvorm gegeven om het homogene design van de schuiframen te benadrukken. 

Met de SF60 en SF80 biedt SUNFLEX zijn beproefde schuifpuien nu ook aan in een thermisch geïsoleerde – de SF60 – en een sterk thermisch geïsoleerde versie – de SF80”, aldus Edwin de Jong, die SUNFLEX in Nederland en Vlaanderen vertegenwoordigt. “Het maakt deze systemen bijzonder geschikt voor glazen puien en serres. Afhankelijk van de beglazing en de grootte haalt de SF80 zelfs Uw-waarden vanaf 0,8W/m2K!” 

SF80 schuiframen bij een in moderne stijl gebouwde stadsvilla. De slanke profielen vallen nauwelijks op.

De SF60 en SF80 schuiframen kunnen naar wens naar links en/of rechts worden geopend. Bij het openen en sluiten trekken ingebouwde meenemers eventuele volgende vleugels automatisch mee. Praktisch volgens De Jong en het maakt het reinigen van het glas eenvoudiger. “Kogelgelagerde looprollen en rails van hoogwaardig roestvrij staal zorgen ervoor dat de schuifvleugels bijzonder soepel bewegen.” 

Met de systemen kunnen grote glazen puien worden gerealiseerd. Hoogte, breedte en glasdikte van de schuifelementen kunnen apart worden gekozen, tot een maximaal gewicht van 800 kg per raam. Er kunnen maximaal drie rails parallel worden geïnstalleerd, waardoor maximaal zes beweegbare glasvleugels mogelijk zijn. 

“Met glasdiktes tot 34 mm voor de SF60 of 54 mm voor de SF80 en optionele stalen versterkingen in de middenstijl zijn de systemen bestand tegen hoge windsnelheden en slagregens”, besluit De Jong. “Standaard gemonteerde paddenstoelvormige kopvergrendelingen dragen bij tot een optimale afsluiting en verhogen de inbraakveiligheid.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details