Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Specialist in zonwering en rolluiken zet in op Nederlandse markt

Specialist in zonwering en rolluiken zet in op Nederlandse markt

Van oorsprong Frans maar ondertussen ook een gekende speler in de Benelux: Soprofen is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Met rolluiken, zonwering en garagepoorten hebben ze een complementair en innovatief assortiment voor de professionele markt. “Onze kwaliteit en zin voor vernieuwing willen we de komende jaren ook sterker in de Nederlandse markt zetten”, zegt Bertje Lecluyse, commercieel verantwoordelijke voor de Benelux. “De eerste signalen klinken alvast positief. Er is zeker interesse en potentieel.”

Soprofen is in 1984 opgericht in Frankrijk door Tryba. Zij hadden nood aan een fabriek die profielen voor ramen en deuren maakte en exporteerde. Zo ontstond de société profilage fenêtre, kortweg Soprofen. “Al snel kwam ook de ontwikkeling en productie van rolluiken, garagepoorten en later zonwering erbij”, legt Bertje uit. “De raam- en deurprofielen zijn ondertussen maar een nevenproduct meer. Binnen onze drie grote productgroepen zetten we elke dag verder in op productontwikkeling en innovatie. De afgelopen jaren kwam dat trouwens in een stroomversnelling, in de schoot van de Franse groep Bouyer Leroux.”

De grootste steenbakker van Frankrijk nam Soprofen een vijftal jaar geleden over. Ze hadden al twee grote fabrieken voor rolluiken en zetten zich met deze overname sterk in de renovatiemarkt. Daarnaast is Bouyer Leroux specialist in industriële oplossingen en hernieuwbare energie. Die expertise drijft ook Soprofen verder in hun R&D.

Producten doorontwikkelen

Bouyer Leroux is een SCOOP, een coöperatieve onderneming. Het heeft dus geen aandeelhouders en keert geen winsten uit. Dat betekent dat het geld maximaal in het bedrijf blijft wat veel ruimte geeft om te investeren, onder meer in moderne productiefaciliteiten en in R&D. Bertje: “Zo hebben we de afgelopen jaren ons gamma volledig vernieuwd, in elke productgroep. Typerend zijn onze ontwikkelingen waarmee we steeds een stapje verder gaan dan onze concullega’s. Denk maar aan ons Goodnight-rolluik, het meest verduisterende op de markt, en onze Screenamax, die grotere raampartijen beschermt tegen de zon met fijnere geleiders en een kleinere omkasting dan enig ander merk.”

Soprofen staat gekend als pionier – ze stonden onder meer ook mee aan de wieg van de voorzetrolluiken en -screens op zonne-energie – en dat heeft te maken met de aanpak van hun R&D. Bij de start van een productinnovatie voert de fabrikant een grondig marktonderzoek uit, met bevraging van zowel de professionele klanten als de particuliere eindklant. “Hun noden zijn vaak totaal anders”, weet Bertje. “De eindklant wil bijvoorbeeld vooral esthetiek, terwijl de plaatser zich meer focust op kwaliteit en een eenvoudige montage. De kunst zit erin die beide belangen met elkaar te matchen. Dat resulteert soms in volledig nieuwe producten, waarmee we het verschil maken. Alle rolluiken en screens voor de Beneluxmarkt produceren we trouwens in België.”

Precies die zin voor innovatie, samen met een sterke service, maakt Soprofen ook voor de Nederlandse markt een gegeerde partner. Helpen bij de opstart van een werf, producten op maat ontwikkelen met professionele klanten of poorten opmeten en plaatsen voor hun partners: geen moeite is te veel. “Van oudsher bouwen we aan langetermijnrelaties, onze dienstverlening is daar nu eenmaal een bepalende factor bij. Dat willen we de komende jaren, meer dan ooit, ook in Nederland bewijzen”, besluit de commercieel verantwoordelijke.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details