Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Soprofen verandert radicaal de markt van de zonwering

Soprofen verandert radicaal de markt van de zonwering

Met zijn nieuwe ultracompacte en extra brede zipscreens

Volgens het laatste IPCC-rapport* is de gemiddelde temperatuur op aarde sinds de industriële revolutie met 1.2°C gestegen. Tegen 2100 zal dat naar alle verwachting oplopen tot meer dan 3°C. Deze stijging zal leiden tot het vaker voorkomen van extreme weersomstandigheden, zoals hittegolven. Dit heeft er toe geleid dat in meer en meer reglementering een zomercomfortdoelstelling wordt opgenomen, zodat gebouwen bij warm weer een minimum aan koelte behouden. Eén van de meest efficiënte oplossingen, om oververhitting tegen te gaan zonder energieverslindende airconditionings te installeren, is buitenzonwering plaatsen. 

Met 25 jaar expertise op het gebied van zonwering biedt SOPROFEN een compleet gamma hoogwaardige producten voor elke bouwstijl en constructiemethode. Vandaag verlegt de Frans-Belgische marktleider en fabrikant van rolluiken, zonwering en garagepoorten de bestaande grenzen van wat mogelijk is en lanceert SCREENAMAX, een nieuw gamma ultracompacte en extra brede zipscreens.

 *Intergovernmental Panel on Climate Change 

SCREENAMAX, WE ZIEN HET GROOTS… 

De laatste jaren is het de trend om steeds grote ramen te installeren en zo de woning te laten baden in natuurlijk licht. Om deze trend te combineren met optimale prestaties op het gebied van thermisch comfort, die steeds belangrijker worden in de huidige veeleisende isolatie- en energiereglementering, heeft SOPROFEN zijn afdeling Onderzoek & Ontwikkeling gemobiliseerd om hiervoor een oplossing te vinden. HET antwoord op deze problematiek is de nieuwe SCREENAMAX buitenzonwering. De meest opvallende kenmerken zijn: 

• een uiterst compacte geëxtrudeerde aluminium kast, 

• een screendoek die tot 97% van de zonnestralen filtert, 

• een nieuw as-systeem, waarbij een tweede voorgespannen as met lagers wordt geïntegreerd in de oorspronkelijke as. Dit gepatenteerde systeem, Zoomtech® genaamd, compenseert helemaal het doorbuigen van de screenas door de zwaartekracht. 

Exclusief bij SOPROFEN garandeert dit unieke proces een as die perfecte recht blijft en het voortaan mogelijk maakt screens te produceren tot 7 meter breed met een perfect glad en strak doek dat door zijn geoptimaliseerde oprolling kan geïntegreerd worden in een ultrakleine kast. Dit geheel stelt ons in staat om zonwering te voorzien voor de steeds vaker voorkomende grote raamopeningen!

…IN ALLE DISCRETIE

SCREENAMAX zorgt voor een optimaal lichtbeheer en een gecontroleerde binnentemperatuur en is verkrijgbaar in 2 formaten ultracompacte kasten die het daglicht optimaliseren: 

• een kast van 85 mm met een aluminium as van 58 mm voor raamopeningen tot 6 m breed en 2,30 m hoog, 

• een kast van 105 mm met een stalen as van 78 mm voor raamopeningen tot 7 m breed en 4 m hoog.

De kast en geleiders zijn zo compact dat ze van binnenuit onzichtbaar zijn en hebben een moderne look met hun strak design en rechte lijnen waardoor ze harmonieus passen bij elke stijl van huis, veranda en pergola. 

Voor een onberispelijke afwerking heeft SOPROFEN op de kleinste details gelet, zo zijn er geen schroeven zichtbaar op de kast, onderlat en geleiders. De geleiders komen in 2 maten (waaronder de extra dunne versie van 22 mm) en zijn uitgerust met een zipsysteem dat er voor zorgt dat ook bij veel wind het doek mooi op zijn plaats blijft. Bovendien zijn er geen zichtbare lasnaden op het doek wat de esthetiek nog meer ten goede komt. 

Daarnaast is er natuurlijk ook nog een grote keuzevrijheid, zowel in het aanbod van stoffen als qua kleuren en type motorisatie.

GRENZELOZE AANPASSINGSMOGELIJKHEDEN

Met zijn eigentijdse stijl is de nieuwe SCREENAMAX-zipscreen van SOPROFEN verkrijgbaar in een breed scala aan trendy kleuren voor: 

het kader (kast, geleiders, onderlat) dankzij de 15 standaardkleuren in 3 afwerkingen (glad-satijn, glad-mat of gestructureerd-mat). Daarnaast zijn natuurlijk ook alle RAL-kleuren in optie verkrijgbaar. Ook onze kwalitatieve ‘Seaside’ afwerking is voor dit product beschikbaar. Deze wordt verkregen door een versterkte poedercoating van alle zichtbare aluminium onderdelen, waardoor ze een optimale bescherming biedt tegen corrosie. 

• 5 verschillende assortimenten van doeken in een brede waaier aan kleuren (meer dan 300). 

Om een specifieke oplossing te bieden voor elke ruimte in de woning zijn de screendoeken verkrijgbaar in: 

– microgeperforeerde uitvoering om voldoende licht binnen te garanderen en het zicht naar buiten te behouden, 

– in verduisterende uitvoering om je privacy te respecteren (badkamer…) 

– in black out versie om te zorgen voor een volledige verduistering (slaapkamer…). 

EXTRA COMFORT MET EEN SOLAR MOTOR

De nieuwe solar zipscreen van SOPROFEN is uitgerust met een ultradun fotovoltaïsch paneel (7 mm dik) en slaat de zonne-energie op in een batterij in de voorste hoek van de kast ( makkelijk toegankelijk en eenvoudig in onderhoud). 

De motor is, mits een goede blootstelling aan zonlicht, uiterst efficiënt in alle weersomstandigheden (-20 tot +70°C). De batterij beschikt over voldoende energie om de goede werking van de motor, bij één dagelijkse cyclus, gedurende 45 dagen te verzekeren, zelfs bij weinig of geen zonlicht. 

De SCREENAMAX motor op zonne-energie is helemaal draadloos wat een snelle en praktische installatie mogelijk maakt zonder risico op beschadiging van de binnen- of buitenafwerking van het huis, en kan zowel gebruikt worden bij nieuwbouw als bij renovatie. 

De SCREENAMAX is natuurlijk ook verkrijgbaar met een bedrade, radio-gestuurde of IO motor en is compatibel met alle domotica-oplossingen op de markt. 

Dankzij de nieuwe super compacte SCREENAMAX zipscreen geniet je ook voor de grootste raampartijen van een optimale bescherming tegen de zon. Zo revolutioneert SOPROFEN de markt van de zonwering en positioneert het zich als één van de belangrijkste spelers in de sector. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details