Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Soprofen: ‘Ons productgamma sectionaalpoorten is afgestemd op renovatie én nieuwbouw’ 
Deze zijdelingse (verticale) sectionaalpoort is praktisch en sluit aan bij het ontwerp van de woning.

Soprofen: ‘Ons productgamma sectionaalpoorten is afgestemd op renovatie én nieuwbouw’ 

“Als fabrikant van rolluiken, zonwering en garagepoorten staat Soprofen bekend om zijn hoogwaardige producten, ontworpen vanuit een streven naar optimaal comfort voor zowel de installateur als de eindklant”, aldus adjunct-directeur Laurent Darous. “Onze garagepoorten zijn met hun eenvoudige plaatsing, uiterst stille werking en sterke mechaniek geen uitzondering op deze regel. Bovendien bieden we verregaande personalisatiemogelijkheden voor onze sectionaalpoorten.” 

Al bijna vijftig jaar ontwerpt, ontwikkelt en produceert Soprofen hoogwaardige producten, van garagepoorten en rolluiken tot screens en horren. De Franse specialist zet actief in op innovatie om kwalitatieve producten in de markt te kunnen zetten. “Ze blinken uit door installatiegemak, gebruikscomfort en vormgeving”, aldus Darous. Met zes sites in Frankrijk en twee in België, in Lokeren en Charleroi, beschikt het bedrijf over de geschikte uitvalbasis voor de Benelux. “In Frankrijk zijn we voor onze producten marktleider. Met de productie-eenheid in Lokeren, waar we voornamelijk screens maken, bedienen we vandaag al België en Nederland. Nu willen we onze positie in beide landen versterken op het vlak van sectionaalpoorten.” 

Soprofen wil met zijn garagepoorten bijdragen aan het creëren van een homogeen gevelbeeld.

Gamma toegespitst op de noden in de markt

Om aan de individuele noden van zijn klanten te voldoen, biedt Soprofen in de Benelux twee productgamma’s aan. “Het eerste is gericht op de renovatiemarkt, waar een hoge afwerkingsgraad en veel keuzemogelijkheden een must zijn voor de eindklant”, licht Darous toe. “Het andere gamma is ontwikkeld voor nieuwbouw. Bij dat type projecten wegen prijs-kwaliteit en tijd enorm door. Daarom focussen we voor die markt op een aantal uitvoeringen die gestandaardiseerd zijn. Hoewel ze op maat worden gemaakt, zijn de beschikbare opties bij deze poorten beperkter.” 

Voor de renovatiemarkt trekt Soprofen alle registers open! Wil de eindgebruiker een poort in een bepaalde RAL-kleur, met een geïntegreerd kattenluik of een raam, moet er een dessin op de panelen, of moet er een homogeen gevelbeeld worden gecreëerd, waarbij de versiering op de voordeur in de poort terugkomt? Het kan allemaal, vertelt Darous. “De mogelijkheden zijn quasi eindeloos. We beschikken over een inhouse lakcabine en werken panelen af met onder meer inox, houtimitatie of alunox. Zo kunnen onze klanten de afwerking van de poort volledig afstemmen op de woning van hun eindklant.” 

Soprofen wil met zijn garagepoorten bijdragen aan het creëren van een homogeen gevelbeeld.​

Robuust en betrouwbaar

Bij de ontwikkeling van elk product houdt Soprofen volgens Darous niet alleen rekening met de wensen van de eindklant, maar ook met de noden van zijn professionals. “Naast kwaliteit, elegantie en betrouwbaarheid willen we het leven van elke gebruiker vergemakkelijken. En dat begint al bij de installatie. De garagepoorten zijn maximaal voorgemonteerd in de fabriek voor een snelle en correcte plaatsing. Daarnaast zijn al onze poorten honderd procent waterdicht, optimaal geïsoleerd en werken ze geruisloos. Over elk onderdeel is nagedacht. Zo gebruiken we teflon op de assen om geluidshinder te vermijden. Bovendien zijn de poorten zo ontworpen dat ze een minimum aan ruimte innemen onder het garageplafond. Dat laat veel vrijheid aan de eindklant om de garage naar wens in te richten, bijvoorbeeld als atelier of trainingsruimte.” 

De sectionaalpoorten van Soprofen zijn stil en mechanisch sterk.

“Dat doorgedreven precisiewerk typeert Soprofen en vertaalt zich ook in een doordachte aanpak naar onze professionals. Onze klanten vinden alle nodige productfiches en technische informatie op onze website. Verder hebben ze via de hotline rechtstreeks toegang tot onze techniekers, die hen tijdens installaties begeleiden vanop afstand. Een startende installateur kan in ons opleidingscentrum terecht en waar nodig sturen we iemand mee de baan op. Heeft de klant geen tijd om de poort zelf op te meten en te plaatsen, dan hebben we eigen professionals ter beschikking die dit voor onze klant kunnen uitvoeren. Zo bieden we een volledige service van a tot z en garanderen we een standvastige kwaliteit van onze systemen bij elk project.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details