Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Bescherm de insecten’ ook voor 2024 het belangrijkste thema 
De essentie van de hor: het buiten houden van insecten.

‘Bescherm de insecten’ ook voor 2024 het belangrijkste thema 

Nieuwe jaar afgetrapt met introductie verbeterde en stille plisséfit

Bij de ingang van de Polyclose beurs in Gent was Unilux prominent aanwezig met een stand die veel aandacht van de bezoeker opeiste. Hanneke Harmeling, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie, hierover: “Ondanks dat we veel belangrijk productnieuws konden presenteren voor het nieuwe jaar, was er eigenlijk een nóg belangrijkere boodschap die we de bezoekers meegaven: ‘Bescherm De Insecten’!”

Daar werd op de beurs meteen in de praktijk vorm aan gegeven. Ze vervolgt: “Om iedereen er goed van te doordringen dat ook écht iedereen het verschil kan maken, ontvingen  bezoekers een badge met daarop onze wesp en logo. Het mooie bij-effect? Bezoekers zagen steeds meer andere bezoekers heel zichtbaar die belangrijke boodschap uitdragen. Deze nieuwe ‘Unilux-red-de-insecten-ambassadeurs’ waren met de badge immers goed herkenbaar.”

Campagnemateriaal van Unilux met een heldere boodschap.

Het verhaal over de insecten

De boodschap, die Unilux in eerdere jaren al meerdere malen in dit vakblad presenteerde, vatten we hier nog even kort samen: alles in het ecologisch systeem is met elkaar verbonden. Voor de mens is de mug louter een vervelend insect, die ons lastigvalt, bijvoorbeeld in de tuin of al rondzoemend door de huiskamer. Echter, die ‘vervelende mug’ is ook gewoon belangrijk voedsel voor vissen, vogels, wespen en vleermuizen. De muggenlarven leven van algen; bijvoorbeeld de giftige blauwalg wordt zo voorkomen. Insectenpopulaties staan echter onder druk door monocultuur en pesticidengebruik. Die afname van biodiversiteit is een groot probleem voor de voedselketens, waar wij als mensen onderdeel van uitmaken. De insecten doen buiten dus eigenlijk heel goed werk. Kortom, houd ze daar ook: gebruik horren en stop met het gebruik van insecticiden. 

Dènis van Loosbroek, General Manager bij Unilux voegt hier nog aan toe: “We zagen dan ook de kans schoon om nog eens goed van ons te laten horen tijdens deze beurs. Al in 2020 startten we met de campagne rondom het thema ‘Bescherm de Insecten’. Met deze stand in Gent gaven we andermaal een nieuwe impuls aan onze boodschap. En, natuurlijk hopen we dat de vakhandel in Nederland ook in 2024 deze boodschap weer wil uitdragen.”

Beeld van de presentatie van Unilux op Polyclose in Gent. Natuurlijk de focus op ‘Red de insecten’, deze keer gecombineerd met de nieuwe stille Plisséfit.

Vernieuwde stille Plisséfit

Dènis legt uit dat er bij Unilux – in het kader van de footprint – daarnaast ook zo veel mogelijk lokaal wordt gewerkt. “Zo repareren we onze horren in de fabriek in Boxtel en maken we gebruik van zo weinig en zo duurzaam mogelijk verpakkings­materiaal. In 2024 zetten we bovendien verder een extra stap door de introductie van de verbeterde, stillere Plisséfit! Dit was een lang gekoesterde wens van ons en onze dealers. Eindelijk is deze nu door een slimme, gepatenteerde, innovatie van de ketting  gerealiseerd: minder geratel en een soepelere bediening.”  

Dènis vertelt dat er binnen de organisatie veel gebruik wordt gemaakt van de feedback die vanuit de markt komt, zeker voor wat betreft het beter en duurzamer maken van de producten. De verbeterde stille Plisséfit is daar dan ook een goed voorbeeld van. “Door de ketting en kunststofonderdelen aan te passen met hoogwaardige kunststof materialen is deze een stuk stiller geworden. Het openen en sluiten verloopt met minder bijgeluiden. Met deze ketting blijft de hordeur bovendien aan de bovenzijde mugdicht afgesloten en probleemloos werken. Zo levert deze verbeterde versie van onze succesvolle plisséfit  een perfecte bijdrage aan de ambitie van ons bedrijf om het ecologisch systeem in stand te houden: nog meer genieten van de natuur, zonder geratel en… buiten met meer gezoem.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details