Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
ROMA: ‘Ons programma is nooit volledig, want elke maand worden er vernieuwingen doorgevoerd’

ROMA: ‘Ons programma is nooit volledig, want elke maand worden er vernieuwingen doorgevoerd’

“Als het om rolluiken gaat, bepaalt ROMA in Europa wat de standaard is”, zegt Toon van Osta van ROMA Benelux zelfverzekerd. “Ons programma is nooit volledig, want elke maand worden er weer vernieuwingen doorgevoerd. De grote innovatie bij de ROMA .P rolluiken is de suppersmalle geleider van 34 mm voor een smalle inloop en 42 mm voor een normale inloop. De diepte van beide geleiders is 22 mm. Wij kunnen met deze smalle geleiders werken, omdat we ook zijkappen met smalle kastpoten hebben. Voor de ROMA dealers van het eerste uur hebben we deze variant ook als eens gehad voor de RONDO.2. Dit rolluik kan alleen met motorbediening worden geleverd. 

Smalle geleider 34 x 22 mm.

Aangepaste kastmaten

In Z&R is al eerder melding gemaakt van het feit dat ROMA zijn kastmaten heeft aangepast. ROMA heeft er “een helder verhaal” van gemaakt, aldus Van Osta. “Toen ROMA 42 jaar geleden startte, was er al een grote producent actief die bepaalde kastmaten had gedefinieerd. Om compatibel te zijn, werden die maten en bijbehorende benamingen overgenomen. Probleem: ze waren onlogisch!” Daarom is ROMA, vorig jaar, begonnen alle kastmaten aan te passen, plus de namen die eraan zijn gekoppeld. Om een voorbeeld te geven: de kast 165 wordt nu een kast 170 en zal dan ook exact 170 x 170 mm zijn! “Voor onze klanten, maar zeker voor architecten en iedereen die bouwkundige voorbereidingen wil doen, is niets handiger, dan dat een 170 kast ook echt 170 x 170 mm is.” De leverbare range voor de kasten Rondo.P/XP, Pento.P/XP en Quardo.P/XP wordt: 110-130-140-160-170-190-210 mm. Wel kan het zijn dat er kasten met de kleinste of grootste maten in een reeks ontbreken omdat ze – nagenoeg – nooit voorkomen. Overigens is dit programma nog niet volledig, want volgens Van Osta worden er elke maand vernieuwingen doorgevoerd. 

Smalle kastpoten.

Nieuw: gerolvormde Quadro-kast

“Ook nieuw is dat er nu ook een gerolvormde uitvoering van de Quadro kast leverbaar is”, besluit Van Osta. “Alle drie de kastvormen zijn standaard met achterplaat, maar kunnen ook zonder worden geleverd. Deze optie was voorheen alleen bij Rondo beschikbaar. Uiteraard is onderrevisie bij de Pento en de Quadro kasten alleen beschikbaar bij de geëxtrudeerde uitvoering.”  

Mat

ROMA gaat over op mat. De trend naar mat zal ook in de productcategorie rolluiken volgen en doorgezet worden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details