Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Een frisse wind door de zonweringbranche
Linda van der Leer, marketingmanager CORNELS

Een frisse wind door de zonweringbranche

Alles komt neer op meegaan met de tijd. Een column schrijven voor editie 1 van 2024? Meteen komen er allerlei onderwerpen in mijn hoofd. Het belang van goede fotografie, online zichtbaarheid, consistentie in de customer journey en – een in het algemeen en hot topic in 2023 – AI.  

Intussen verschijnen er diverse edities van Z&R, uiteraard met boeiende bijdragen aan De Pen. Daar zie ik de items beschreven – uitgediept of kort aangeraakt – die ook bij CORNELS spelen. Blader nog eens door de stapel Z&Rs of klik ze online door. Zie dat De Pen (lees Het Toetsenbord) meestal is geschreven door marketingcollega’s. Er is er zelfs één deels opgesteld met behulp van AI! 

De rode draad in alle uitgaven van De Pen in 2023 was toch wel het stoffige imago van de zonweringbranche. Aan ons – leveranciers én dealers/zonweringspecialisten – de taak om het stof eraf te blazen! De eindklanten te inspireren, zeker nu het in de particuliere markt rustig is (na de piek die we allen hebben gekend in 2020-2021). Onze branche biedt prachtige producten om iedereen het hele jaar van het buitenleven te laten genieten. Laat het zien, vertel, deel en verkoop je verhaal eenduidig! 

CORNELS werkt met dealers voor de verkoop van onze producten. Terecht staat er in een eerdere De Pen dat het op de dealers aankomt om te zorgen voor consistentie in de customer journey. Voorzichtige uitspraak, want je kunt het ook directer stellen: star! Dat is een karaktertrek die bij veel ondernemers in de zonweringbranche past. ‘We doen het al jaren zo. Waarom zouden we het anders doen?’ Dat is ook de paradox, want de enige zekerheid is verandering. 

Daarom vind ik het persoonlijk zo gaaf om te werken in een jong team, bij een jong merk dat vooruitdenkt en continue werkt aan mooie ontwikkelingen. ‘Hij komt net kijken’, zijn uitspraken van een oudere garde. Ik ben veruit de oudste in ons team (gemiddeld 20 jaar verschil; mijn leeftijd moet u maar raden) en ik zie dagelijks hoeveel nieuwe inzichten en passie mijn jonge collega’s met zich meebrengen. En niet alleen zij, ook gepassioneerde jonge vakmensen onder onze dealers vallen op. Ook zij laten een frisse wind waaien door de zonweringbranche. 

Begrijp me niet verkeerd, uiteraard ook veel ‘oudere’ dealers vol passie én met veel ervaring gaan mee met hun tijd. Verkopen vanuit hun prachtige showrooms, houden zich intensief bezig met marketing (of besteden dit uit) en plaatsen vakkundig projecten. Vakmensen zonder showroom, gebruiken onze centrale showroom en zo helpen we elkaar verder. Onze portal wordt ook veel gebruikt, maar er zijn ook dealers die meer begeleiding nodig hebben met digitalisering en om actueel te blijven. 

Over actueel gesproken, terwijl ik deze tekst typ, klinkt er kerstmuziek. En als u dit leest is het (bij wijze van spreken) al bijna Pasen. De ontwikkelingen gaan door en mijn woorden zouden ondertussen best alweer verouderd kunnen zijn. De vraag is dan ook, met de frisse wind die door zonweringland waait, of magazines in print blijven bestaan? En u? Gaat u als lezer mee met de frisse wind die door zonweringland waait? Of blijft u achter het glazen windscherm zitten? O ja, er rijst nog een vraag. Is met alle aanverwante producten op de markt de term ‘zonweringbranche’ nog wel van deze tijd? 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details