Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Rolluiken

Pol-Mar-Plast: ‘De ontwikkelingen op het gebied van rolluiken staan niet stil’

PMP-showroom-(2)
Rolluiken in de nieuwe showroom van PMP.

30 september 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Door de blijvende vraag naar rolluiken investeren fabrikanten nu volop in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen. Dat geldt ook voor Pol-Mar-Plast (PMP): “Terwijl er de laatste jaren veel en sterke ontwikkelingen zijn geweest binnen de zonwering, waren de vernieuwingen bij de rolluiken eerder beperkt”, constateert manager Krystof Blyau van Pol-Mar-Plast.

Rolluiken met zonnepanelen – Het laatste jaar ziet de markt een sterk toename van rolluiken met zonnepanelen. Het voordeel is dat er geen elektrische bedrading en dus geen tijdrovend kap- en breekwerk meer nodig is. Bij Pol-Mar-Plast is het volledige gamma voorzet- en opbouwrolluiken uitgerust met zonnepanelen. 

Uitbreiding kleurengamma – In België wordt de ramenmarkt gekenmerkt door de uitgebreide waaier aan kleuren, die ook nog eens per merk van tint kunnen verschillen. PMP kan voor ieder kleur van de ramen een bijpassend rolluik leveren. Kasten en geleiders kunnen in elke kleur worden gelakt in de eigen lakstraat van PMP. Bovendien kunnen ook de lamellen in een kleur naar keuze worden gelakt. De opbouwrolluiken zijn met meer dan 185 verschillende folies leverbaar. 

Pol-Mar-Plast solar rolluik met zonnepaneel.

Rolluiken voor nieuwe bouweisen – De bouweisen worden steeds strenger. Om koudebruggen te vermijden en winddicht te kunnen bouwen, zijn een aantal van de huidige rolluiken niet meer of moeilijk toepasbaar. Om aan de nieuwe eisen tegemoet te komen, introduceert PMP daarom een nieuw gamma rolluiken: 

PMP S-ROL – Rolluiken waarbij het rolluikblad naar onderen kan worden uitgenomen. De kastgrootte blijft beperkt (vergelijkbaar met voorzetrolluiken), wat resulteert in gunstige inbouwafmetingen. De eigen isolatiewaarde is echter beperkt. Deze rolluiken zijn gunstig geprijsd. 

PMP Thermocombi – Rolluiken in sterk thermisch geïsoleerde kasten. Door de hoge isolatiewaarde zijn de kasten vrij groot. Wie dergelijke rolluiken wil toepassen, moet er al van bij het ontwerp van de woning rekening mee houden. Net als de combirolluiken worden ze vooraf op het raam gemonteerd, wat de montagetijd op de bouwplaats verkort. Toegang tot de rolluikkast is naar keuze van buiten of van binnen. Deze rolluiken zijn verkrijgbaar met aluminium en pvc geleiders en in een kleur naar keuze. Ze kunnen heel eenvoudig met pleisterwerk (crepi) worden afgewerkt. Om luchtlekken te vermijden, zijn deze rolluiken altijd met motoren uitgevoerd. Een lintopening is namelijk moeilijk winddicht te maken.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erik Imming

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details