Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Oer-Belgische en oer-degelijke rolluiken van BUILDING Shutter Systems:
Productie van rolluikkasten.

Oer-Belgische en oer-degelijke rolluiken van BUILDING Shutter Systems:

BUILDING Shutter Systems investeert al meer dan 45 jaar in veelzijdige rolluikoplossingen, constateert CEO Thibaut Suys. “Investeren mag dan wel in de ruime zin worden geïnterpreteerd, want het gaat namelijk niet louter om een financiële inbreng. Het gaat ook om investeringen in productontwikkeling, processen, mankracht, het vervaardigen van een rolluik van A tot Z enzovoort. Onze expertise en ervaring maakt dat BUILDING kan worden beschouwd als dé specialist in de markt van rolluiken.” 

Made in Nokere

Het familiebedrijf beheert het productieproces van begin tot eind op één locatie in Nokere, in België. Dat biedt volgens Suys meer dan één pluspunt. “De productontwikkeling en testing gebeurt in nauw contact met de productieafdelingen om zo de processen efficiënt te organiseren. In volle coronatijd is geïnvesteerd in extra machines en een hervorming van de flow voor de assemblage van de rolluiken – én van het screengamma.” 

Om de productiecapaciteit te verhogen, heeft BUILDING Shutter Systems dit jaar fors in het machinepark voor de extrusie en profilering van de lamellen en kasten geïnvesteerd. Het resultaat van die inspanningen is dat er nu dagelijks meer dan 200.000 strekkende meter lamellen voor rolluiken worden geproduceerd. 

Productie van een rolluikpantser. Building Shutter Systems heeft een eigen pvc-productie is daarnaast de enige Belgische rolluikfabrikant met een volledige verticaal geïntegreerde productie in aluminium.

BUILDING produceert zelf zijn pvc-lamellen en als enige in België heeft het bedrijf ook een eigen productie voor aluminium lamellen en kastprofielen. 

Momenteel wordt de opslagplaats voor de onverwerkte aluminiumband (coils) in Nokere verbouwd. “Zo kunnen er niet alleen meer kleuren en meer volume worden gestockeerd, maar kiezen we bovenal voor een geautomatiseerd en efficiënt beheer van de stock”, aldus Suys. “We zijn ervan overtuigd dat de investeringen in mensen, infrastructuur en tools die we hiervoor doen, lonen inzake kwaliteit, leveringsgaranties en kostenbeheersing.” 

Voor het uitgebreide Belgische dealernetwerk is de flexibiliteit van een productiebedrijf dichtbij een voordeel, vinden ze bij BUILDING Shutter Systems. Daar komt nog bij dat installateurs persoonlijk in de Training Academy van het bedrijf of op locatie door de technisch onderlegde vertegenwoordigers worden opgeleid. “Dealers genieten eerstelijns support en worden in hun commerciële verhaal ondersteund met showroommateriaal en zo meer”, aldus marketingcoördinator Femke Desmet van BUILDING. “Dat is iets waar we de laatste jaren hard op hebben ingezet. Die persoonlijke service wordt daarnaast gewaarborgd door onze eigen organisatie van het transport. Een gekend gezicht die de goederen komt leveren, dat schenkt vertrouwen.” 

Momenteel wordt de opslagplaats voor de onverwerkte aluminiumband (coils) in Nokere verbouwd, om meer kleuren en volume te kunnen opslaan en de voorraad beter te kunnen beheren.

Innovatieve totaaloplossing

Voor de mensen van BUILDING Shutter Systems is een rolluik meer dan een product op zich. “Rolluiken helpen om iemands thuis of leefplek af te schermen en creëren veilige en comfortabele leefruimtes”, aldus Thibaut Suys. “Het veiligheidsgevoel is vaak de belangrijkste eigenschap om voor rolluiken te kiezen en dat is in geen geval onterecht. Bescherming tegen extreme temperaturen, gebruiksgemak, privacy en energiebesparing zijn andere troefkaarten.” 

“Op vlak van automatisering voldoen de rolluiken van BUILDING Shutter Systems uiteraard aan het hedendaagse comfort”, benadrukt Suys. “Bediening kan met een wandschakelaar, afstandsbediening of smartphone én zelfs via spraakbesturing.” Met onder andere een onderlat die in de kast verdwijnt en deze afsluit en een verzorgde afwerking in het algemeen, streeft BUILDING een strakke vormgeving na. “Wat echter doorslaggevend blijkt op vlak van design, is het kleurenaanbod”, weet Suys. “Als enige producent in België poederlaken we het rolluikblad zelf in alle RAL kleuren. Daardoor kan de consument een uniforme kleur voor rolluikblad, geleiders, kast en onderlat kiezen die perfect matcht met de stijl van zijn woning!” 

“100% Belgische expertise in rolluiken, en zonwerende screens stelt BUILDING Shutter Systems in staat een oerdegelijke service te leveren en een oerdegelijk product in de markt te zetten”, besluit Thibaut Suys. “Een prestatie waar we bijzonder trots op zijn!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details