Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Luxaflex® Rolluiken: ‘Inbraakwerend, isolerend, ideaal!’

Luxaflex® Rolluiken: ‘Inbraakwerend, isolerend, ideaal!’

“Luxaflex®® Rolluiken werken inbraakvertragend en zorgen voor een goede warmte- en geluidsisolatie”, constateert Tim Vermeeren van Luxaflex® Nederland. “Zij bieden een uitstekende bescherming tegen zon in de zomer en een prima isolatie in de winter.” De voorbouwkast wordt tegen de muur of tegen het kozijn geplaatst. Als het rolluik is neergelaten, ontstaat een afgesloten ruimte met stilstaande lucht. Daardoor vindt er nagenoeg geen warmteoverdracht plaats. “Zo wordt de warmte-isolatie van het gebouw duidelijk verbeterd en wordt aanzienlijk op stookkosten bespaard”, constateert Vermeeren. Bijkomend voordeel: bij volledig gesloten rolluiken wordt de geluidsoverdracht dusdanig gereduceerd, dat dit bijdraagt aan een comfortabel woon- en werkklimaat.

Voor het rolluik model LO 38 kan Luxaflex® optioneel een halfronde omkasting leveren. Zowel voor lamellen als kast is er een ruime selectie kleuren leverbaar. “De LO 38 is een compact maar degelijk rolluik en ook in gebieden met een hoge windbelasting een veilige oplossing”, stelt Vermeeren. “Door de uitstekende windbelastingswaarde – weerstandsklasse 4 voor elementbreedten tot 2,6 m – is dit type rolluik ook onder die omstandigheden prima toepasbaar.”

De LO 55 is volgens Vermeeren uitermate geschikt voor grotere overspanningen en hoogtes. “Dit type is ook te gebruiken als roldeur voor bijvoorbeeld garages, etalages of toegangspuien van winkels of restaurants.” Door de optionele afrolbeveiliging – bij toepassing als loopdeurafsluiting zelfs verplicht – biedt dit rolluik naast een goede afsluiting ook de nodige veiligheid voor de gebruiker. De windbelastingswaarde – weerstandsklasse 5 voor elementbreedten tot 2,7 m – is zelf nog een stukje hoger dan bij de LO 38.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details