Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Klaar voor het nieuwe smart home-fenomeen Matter dat slimme raambekleding een boost gaat geven’

‘Klaar voor het nieuwe smart home-fenomeen Matter dat slimme raambekleding een boost gaat geven’

Matter 1.0 is klaar. De Connectivity Standards Alliance met daarin bedrijven als Apple, Google, Amazon en Samsung hebben hun plan gerealiseerd om een oplossing te bieden voor de gefragmenteerde smart home-wereld. “Daardoor kunnen alle slimme apparaten die Matter-compatible zijn binnenkort samenwerken in elk smart home-systeem, waarmee alle complexiteit verdwijnt”, aldus manager engineering van Coulisse Bas Klein Tuente.

Eve MotionBlinds bij officiële lancering in Amsterdam

Donderdag 3 november heeft het officiële Matter launch event plaatsgevonden in het Capital C gebouw in Amsterdam. In de demo area was ook slimme raambekleding met de Eve MotionBlinds motoren van Coulisse in actie te zien, samen met andere slimme apparaten die klaar zijn om te werken met Matter. Ze konden worden bediend via Google Home, Amazon Alexa, Samsung SmartThings en Apple Home.

‘Hoe verandert Matter wereld van slimme raambekleding?’

Matter-gecertificeerde slimme apparaten kunnen met elkaar communiceren via WiFi of het nieuwere protocol Thread. Dat maakt smart homes sneller en responsiever, legt Klein Tuente uit. “En dan hebben we het nog niet eens gehad over de veel simpelere installatie en de universele taal die lokaal blijft, in het huis van de gebruiker, zonder cloud-afhankelijkheid.” Matter 1.0 kan worden toegepast op slimme lampen en armaturen, slimme stekkers en schakelaars, slimme thermostaten en andere HVAC-controls, slimme zonwering, slimme sensoren, slimme sloten en media-apparaten. “Matter opent de wereld van smart homes in het algemeen en die van de markt voor slimme raambekleding in het bijzonder. Slimme woningen – en slimme raambekleding – zijn niet langer voorbehouden aan uitsluitend smart home liefhebbers en experts, maar toegankelijk voor iedereen.”

‘Eve MotionBlinds: de slimste keuze’

Volgens Klein Tuente onderscheidt Eve MotionBlinds zich van de rest en is het de crème de la crème op het gebied van slimme raamdecoratie. “Allereerst wordt de installatie, setup en bediening van slimme raambekleding in slimme woningen enorm vereenvoudigd. Dankzij Thread en Matter kunnen de motoren heel eenvoudig worden geïntegreerd in smart homes. Eve MotionBlinds werkt zonder bridge, registratie of cloud-afhankelijkheid, waardoor alle gegevens binnenshuis blijven en 100% privacy is gegarandeerd. De oplaadbare USB-C motoren hebben een geïntegreerde batterij, waardoor ze kabelvrij kunnen worden geïnstalleerd. Tot slot is de optie van handmatige bediening met een simpele trekbeweging een waardevolle toevoeging, juist in slimme woningen.” 

‘Toekomstbestendige motor’

Eve MotionBlinds is beschikbaar voor rolgordijnen, jaloezieën, honeycomb/plisségordijnen, vouwgordijnen, en in 2023 ook voor gordijnen. “De slimme motoren, die momenteel al werken met Apple Home, ontvangen gratis ‘over-the-air’ firmware updates, waarna ze ook gaan werken met andere Matter-platforms zoals Amazon Alexa, Google Home, en Samsung SmartThings”, aldus Klein Tuente. “Dat maakt Eve MotionBlinds tot de meest toekomstbestendige motor voor raambekleding op de markt. Klaar voor simpelere smart homes, waarin alle apparaten met elkaar kunnen communiceren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details