Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Lienesch-Coulisse: ‘Coulisse en Lienesch zijn al sinds 2012 samen succesvol met Honeycell® honingraatstoffen’
Honeycell® raam bekleding gecombineerd met Coulisse hardware.

Lienesch-Coulisse: ‘Coulisse en Lienesch zijn al sinds 2012 samen succesvol met Honeycell® honingraatstoffen’

Al ruim een decennium werken Coulisse BV uit Enter en Lienesch BV uit Haaksbergen nauw samen. In 2012 lanceerden zij hun eerste gezamenlijke Honeycell-collectie. Inmiddels worden de Honeycell-producten over de hele wereld verkocht. Voortbouwend op het gezamenlijke succes wordt in februari op de R+T in Stuttgart alweer de vierde gezamenlijke collectie honingraatstoffen gepresenteerd.

Duurzaamheid, innovatie en comfort staan centraal

Niet alleen de functionele voordelen van Honeycell-stoffen zorgen ervoor dat ze tegenwoordig vaak als raamdecoratie worden gekozen. Vanzelfsprekend zijn voordelen als isolatie, temperatuurregulatie, lichtregeling en geluidsabsorptie belangrijk. Tegenwoordig vinden klanten het vanwege de toegenomen aandacht voor gebruiksgemak en comfort echter ook heel belangrijk dat producten onderhoudsvriendelijk zijn en geïntegreerd kunnen worden in innovatieve besturingssystemen, weten ze bij Lienesch. Elke stof uit de Honeycell-collectie wordt daarom voor introductie uitgebreid getest in combinatie met diverse hardware systemen in allerlei verschillende toepassingen.

Door de met lucht gevulde ‘kamers’ hebben Honeycell-stoffen een hoge isolatiewaarde.

Balans tussen duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek

Daarnaast stijgt het verkoopaandeel van duurzame stoffen gestaag. Lienesch stelt dat honingraatstoffen, gemaakt van bijvoorbeeld gerecycled polyester, kwalitatief en decoratief niet onderdoen voor traditioneel geproduceerde raamdecoratiestoffen. In de nieuwe Honeycell-collectie is daarom het grootste gedeelte van de stoffen gemaakt van post-consumer gerecycled polyester. Deze duurzame stoffen zijn allemaal voorzien van het True®-label voor duurzame stoffen.

True®-label voor duurzame raamdecoratiestoffen

Raamdecoratiestoffen voorzien van het True®-label zijn per definitie duurzame stoffen, gemaakt met eerlijke, traceerbare materialen en eerlijke productieprocessen. Bovendien zijn ze meestal vervaardigd uit post-consumer gerecycled polyester. Dit betekent dat ze gemaakt zijn van plastic verpakkingen en flessen die door consumenten zijn weggegooid en weer ingezameld en verwerkt tot nieuwe garens. 

Het inzetten op duurzame, gerecyclede raamdecoratiestoffen is een positieve ontwikkeling voor zowel consumenten als het milieu is de opvatting van zowel Lienesch als Coulisse. Het vermindert de impact op het ecosysteem, bevordert een circulaire economie en biedt een esthetische meerwaarde voor interieurs. Door bewust te kiezen voor duurzame raamdecoratiestoffen, kan iedereen een bijdrage leveren aan een groenere toekomst, zonder concessies te doen aan stijl en kwaliteit. 

De natuur heeft model gestaan voor de honingraatstoffen.

Combinatie van luxe weefsels, grotere cellen en duurzaamheid

In de Honeycell-collectie voor 2024 zijn diverse nieuwe, luxe weefsels te vinden in neutrale en architectonische kleuren. Denk daarbij aan grijzen, taupe, ivoor, gebroken wit en verschillende tinten van bruin die de kleuren van beton, steen en marmer kunnen weerspiegelen. Deze tinten sluiten volgens Lienesch goed aan bij moderne architectuur en geven een gevoel van tijdloosheid en elegantie. 

Ook het aanbod aan stoffen in grotere cellen is vergroot. Naast de cellen van 20 en 25 mm zijn veel stoffen te verkrijgen met een celgrootte van 32 en 45 mm. Deze verschuiving vloeit niet alleen voort uit de gestegen vraag naar grotere cellen in West-Europa en Scandinavië, maar komt ook omdat we naast de stoffen ook de hardware in de vorm van het Coulisse PLC38-systeem kunnen aanbieden. 

Bezoek de R+T 2024!

De nieuwste, innovatieve en duurzame Honeycell-raamdecoratiestoffen zijn te zien tijdens de R+T in Stuttgart. Lienesch nodigt iedereen uit om de stand van het bedrijf in stand in hal 1 (standnummer 1D21) te komen bezoeken en geïnspireerd te raken door de diverse celgroottes en door de duurzame ontwerpen die er worden gepresenteerd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details