Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Husol heeft veel nieuws onder de solar zon
Met een eigen confectieafdeling heeft Husol controle over het hele productieproces.

Husol heeft veel nieuws onder de solar zon

Een van de opvallendste ontwikkelingen binnen de branche is om zonweringproducten te voorzien van accumotoren met zonnepanelen. Ook aan Husol in Genemuiden is deze trend niet ongemerkt voorbijgegaan. Zowel voor screens als rolluiken biedt het familiebedrijf sinds kort gloednieuwe solar varianten. Mede-eigenaar Peter van der Kamp geeft tekst en uitleg.

Als onafhankelijke Nederlandse producent van zonwering en rolluiken die kan bogen op een lange geschiedenis heeft Husol een naam hoog te houden. Centraal in de werkwijze van het Genemuider bedrijf staat de controle over het productieproces. Zo beschikt Husol over een eigen confectieafdeling. Alle standaard doekkleuren liggen op voorraad. Ook is de omkasting van de screens in twaalf standaardkleuren uit voorraad leverbaar. “Al sinds 1966 proberen wij ons te onderscheiden als een vooruitstrevend bedrijf”, zegt Peter van der Kamp. Wat dat betreft, laat Husol zich ook in 2023 niet onbetuigd. Zo is er volgens Van der Kamp op het gebied van besturing van zonwering met een accumotor heel wat nieuws onder de zon. “Voor de goede orde: wij hadden al draadloze solar screens in ons programma, maar tot voor kort waren de solar motoren van Somfy uitsluitend verkrijgbaar in de besturingsvariant RTS, Radio Technologie Somfy®. Maar vanaf heden leveren wij ook solar screens met het gloednieuwe io-bedieningssysteem, dat volledig compatibel is met het Somfy Smart Home-systeem.” 

De fluisterstille rolluikmotor van Somfy is er nu ook in een draadloze solar variant.

2-wegsysteem

“Het grote verschil tussen beide draadloze bedieningssystemen is dat RTS een 1-weg communicatiesysteem is, terwijl io een 2-wegsysteem is”, verduidelijkt Van der Kamp. “Het grote voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld een opdracht kunt geven aan een screen om te sluiten en dat je dan ook een terugmelding krijgt dat het echt gesloten is en het product bijvoorbeeld niet wordt gehinderd door een obstakel. Dankzij het 2-weg­systeem krijg je dus een terugkoppeling over de exacte positie van de zonwering. Wij brengen deze nieuwste generatie screen van heroal overigens op de markt als de Sunea io solar, als opvolger van de Sunea RTS solar.”

Een van de opvallendste ontwikkelingen binnen de branche is om zonweringproducten te voorzien van accumotoren met zonnepanelen.

Solar motor voor rolluiken

Ook op het gebied van rolluiken heeft Husol begin dit jaar een nieuwigheid geïntroduceerd. “De RS100 io motor, de fluisterstille rolluikmotor van Somfy die al jaren op de markt is, is er nu ook in een draadloze solar variant. De RS100 solar is voornamelijk bedoeld voor rolluiken, maar kan eventueel ook bij screens van groter formaat worden toegepast.” Van der Kamp benadrukt dat Husol bij de beslissing om solar screens rolluiken en solar rolluiken in het programma op te nemen niet over één nacht ijs is gegaan. “Voor ons stond voorop dat we deze accu-oplossingen met zonnepanelen alleen dan zouden toepassen, als we konden garanderen dat de kwaliteit van onze producten net zo hoog zou zijn als met bekabelde motoren. Gelukkig is dat ook zo gebleken.” 

De Sunea io solar is de nieuwste generatie screen van heroal.

Insectenwerende screens

Net zoals dat geldt voor de motoren, doet Husol ook bij de screens geen concessies aan de kwaliteit. “Precies om die reden werken wij al ruim dertig jaar met producten van heroal”, zegt Van der Kamp. “Omdat ze windvast zijn, zijn deze screens de ideale oplossing voor hoge gebouwen of locaties met veel wind. Het glasvezeldoek, met name de variant met een lichtdoorlatendheid van 1%, wordt vaak toegepast bij kantoorpanden; dit om een hinderlijke schittering van zonlicht op digiborden en computerschermen te voorkomen. En mits juist gemonteerd, zodat het doek nauw aansluit op de onderdorpel of vensterbank, kan een screen ook prima dienstdoen als insectenwering.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details