Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
heroal: ‘Sinds 1874 zijn wij een inventieve speler voor effectieve zonwering’
De zonweringoplossingen van heroal worden wereldwijde in de woning- en projectbouw gebruikt, zoals in het wooncomplex Mooi Vechte in Hardenberg. Dit project is gerealiseerd door Odink zonwering uit Hardenberg. (Beeld: Rick Meinen.)

heroal: ‘Sinds 1874 zijn wij een inventieve speler voor effectieve zonwering’

“Vandaag de dag is ons aluminium-systeemhuis een van de internationale marktleiders en is het wereldwijd betrokken bij de bouw van duurzame gebouwen in de woning- en projectbouw. Flexibele zonweringoplossingen voor een effectieve bescherming tegen verblinding, inkijk en hitte vormen een belangrijk bestanddeel van ons productassortiment.” 

Een belangrijke mijlpaal voor de huidige koers van het bedrijf was volgens Schöne de uitvinding van de rondgewalste, volgeschuimde aluminium rolluiklamel heroal Selecta in 1969. “Een echte innovatie die een nieuwe branchestandaard is geworden. Met de uitbreiding die in 2015 is gerealiseerd, heeft heroal zijn assortiment zonweringoplossingen gecompleteerd, waardoor we in de markt nu bekendstaan als expert in buitenzonweringoplossingen. Gestandaardiseerde bewerkingen, gebruik van identieke onderdelen en doordachte constructiedetails vormen de basis voor een economische en gemakkelijke verwerking van heroal producten.” 

Voor zijn rolluiksystemen zet heroal in op een lange levensduur, duurzaamheid, veiligheid, comfort en design.

Hoogwaardige rolluiksystemen

“De heroal rolluiksystemen van aluminium en roestvast staal scoren door hun lange levensduur, duurzaamheid en design”, haakt salesmanager Wouter Kamphuis in. “De rolluiklamellen, die in de eigen fabriek worden rondgewalst, zijn gemaakt van bijzonder duurzaam, gerecycled aluminium en gecoat met een tweelaagse diklak, die zelfs gecertificeerd is voor gebruik op schepen! Grote wanddiktes en isolatieschuim van gemiddelde tot hoge dichtheid van de rolluiklamellen maken ze bijzonder stabiel en inbraakwerend – tot RC 3 – en zorgen tegelijk voor een optimaal wikkelgedrag, zodat ook voor grote elementen slechts kleine kastgroottes nodig zijn.” 

“Dankzij de grote diversiteit aan componenten en ontwerpmogelijkheden biedt heroal voor bijna alle nieuwbouw- of renovatieprojecten een passende oplossing in de vorm van voorzet-, opbouw- of inbouwrolluiken, als systeemproduct of als heroal Ready kant-en-klaar element”, vervolgt Kamphuis. “Zo kan er worden gekozen uit rolluikkasten in verschillende maten en designs, alsook uit verschillende bedieningsmogelijkheden, van handmatig of gemotoriseerd tot aansluiting op een smart home-systeem.”  

Het screendoek van heroal biedt effectieve bescherming tegen verblinding, inkijk en hitte en afhankelijk van de gekozen doeksoort tot 100 % uv-bescherming.

Flexibel te gebruiken screendoek

“Met de externe, textiele zonweringsystemen van heroal kan op verschillende manieren worden voldaan aan de eisen die in de moderne woning- en projectbouw aan efficiënte zonwering worden gesteld”, benadrukt dr. Max Schöne. “Het screendoek houdt de kamertemperatuur op hete dagen aangenaam koel, laat tegelijkertijd nog steeds daglicht in de kamer en past zich esthetisch aan de gebouwschil aan.” 

Het productassortiment van heroal omvat screens voor ramen en deuren, waarbij het screendoek door een robuuste zipgeleider, een fijne roestvaststalen kabel of onopvallend via de onderlijst wordt geleid. Ook is volledige integratie in vliesgevels mogelijk. Daarnaast biedt heroal ook horizontale en verticale zonweringen voor gebruik bij terrasoverkappingen aan. “Voor maximale vormgevingsvrijheid en een perfecte kleurgelijkheid met de gebouwschil worden de aluminium onderdelen van de systeemoplossingen gecoat met de bijzonder weerbestendige heroal hwr-poedercoating”, licht Wouter Kamphuis toe. “Die coating is verkrijgbaar in talrijke kleuren en designs. Ook de verschillende soorten textiel laten zich individueel vormgeven. Er is standaard keuze uit meer dan 250 textielsoorten die tot 100% van de uv-straling tegenhouden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details