Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Harol’s top 3 van nieuwigheden om de zon te weren

Harol’s top 3 van nieuwigheden om de zon te weren

Dé specialist op het vlak van zonwering, zowel voor nieuwbouw als renovatie? Dat is Harol! Ook voor 2019 pakt de producent uit met tal van nieuwigheden, zoals een esthetisch weggewerkt rolluik dat de strengste energieprestatienormen haalt, een minimalistische pergola voor maximale bescherming én een zonwering op maat van grote glasgevels. 

“Elke oplossing blinkt niet alleen uit in design en comfort, maar legt de lat ook steeds hoger op het vlak van veiligheid en energie”, aldus CEO Annick Draelants van Harol. “Graag stellen we hier een top 3 van producten voor die (ook) in 2019 een prominente plaats in ons assortiment zullen innemen.” 

VR1000 – inbouwrolluik volgens de strengste energieprestatienormen
Alle comfort bieden op het vlak van privacy, veiligheid, akoestiek en temperatuur (koude- én warmtebeheersing), zonder er iets van te zien? Het kan met het nieuwe rolluik VR1000 van Harol dat in de spouw wordt ingebouwd. Net als andere rolluiken houdt deze nieuwkomer de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten, met dat verschil dat de VR1000 geen energieverlies kent door de wijze waarop het in de muur wordt geïntegreerd. Want in tegenstelling tot traditionele inbouw- of opbouwrolluiken (opgebouwd op het kozijn) die esthetisch zijn weggewerkt maar niet goed scoren qua energiepeil, voldoet de VR1000 aan de strengste energieprestatienormen. 

Met zijn innovatieve, door Harol zelf ontwikkelde inbouwtechniek, kan het rolluik worden geïnstalleerd zonder dat er een extra koudebrug of bouwknoop ontstaat en is er dus geen enkele kans op energieverlies. Het rolluik VR1000 is daarmee ideaal voor BEN-woningen en passieve huizen, met behoud van de vele voordelen die rolluiken te bieden hebben. Geen enkele aanbieder heeft trouwens zo veel verschillende kastmaten als Harol: 150, 165, 180 en 205 cm. Zo biedt Harol voor vrijwel elke bouwsituatie een rolluikoplossing, los van de plannen van de architect. 

De VR1000 is bovendien een uiterst betrouwbaar product. De rolluikkast en geleiders uit aluminium zijn extreem duurzaam. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in alle RAL kleuren, waardoor ze perfect bij de ramen kunnen aansluiten. Harol biedt een ruime keuze aan lamellen voor de VR1000, met thermolamellen als de meest energiebesparende oplossing. Door de koppeling van rolluiken en het gebruik van middengeleiders kan dit rolluik ook voor schuiframen worden toegepast. 

Harol

De unieke kenmerken van VR1000 zijn:

  • Geen energieverlies
  • Meer vrijheid voor de architect
  • Duurzame materialen
  • Ruime keuze aan lamellen
  • Maximale oppervlakte: 11m2, afhankelijk van het type lamel

Naast het nieuwe inbouwrolluik VR1000 brengt Harol voor het klassieke en nog steeds zeer populaire voorzetrolluik VR150 een nieuwe vierkante rolluikkast uit. Daarmee kent het voorzetrolluikgamma in totaal drie types rolluikkasten – afgeschuind, rond en vierkant – voor een nog ruimere keuze in design en afwerking van een woning. Wie een voorzetrolluik wil (bij)plaatsen zonder kap- of breekwerk, kan opteren voor de VR150 Solar, op zonne-energie én met een krachtige batterij. 

Harol

Versuz – ranke pergola voor maar liefst 25 m2 schaduw
De vernieuwde pergola Versuz van Harol biedt koelte van formaat. En dat mag letterlijk worden genomen, want door een uitbreiding van de doekbreedte tot 6 m kan maar liefst 25 m2 buitenruimte worden gecreëerd. Daarmee is Versuz een innovatieve oplossing voor wie meer bescherming zoekt tegen zon, regen en wind dan het klassieke zonnescherm kan bieden. Met geïntegreerde verlichting kan extra comfort worden gerealiseerd. 

Het design van de Versuz is minimalistisch en verfijnd, met een extreem compacte kast van amper 17,5 cm, optionele geïntegreerde ledverlichting en voetpalen van slechts 6,5 cm breed. Bovendien heeft de Versuz oog voor detail: verzonken schroeven, geïntegreerde waterafvoer in de onderlat, superslanke geleiders en een ledstrip die zowel bij een open als gesloten overkapping voor gepaste sfeerverlichting zorgt. 

Het pergoladoek is van een uitstekende kwaliteit en kan in kleur worden afgestemd op de gevel. Doordat het doek volledig kan worden opgerold in de afgesloten kast, is het beschermd tegen weer en wind. De duurzame zip-technologie garandeert jaren intensief gebruik, zonder aan schoonheid of kwaliteit in te boeten. Versuz is onderdeel van het VZ-concept, waarmee Harol twee internationale innovatieprijzen in de wacht heeft gesleept, waaronder de Z&R Product of the Year Award. 

Harol

SC800-ZIP Facade – de voorzetscreen op maat voor grote glasgevels
Voor het voorzetscreen SC800-ZIP heeft Harol een innovatief montageprofiel ontwikkeld dat garant staat voor een veilige en snelle installatie op glasgevels, zonder risico op beschadiging van de glaspanelen. Door het uiterst solide voorzetscreen van Harol te combineren met het nieuwe, vernuftige montageprofiel ontstaat een betrouwbare screen-oplossing voor glasgevels: SC800-ZIP Facade. Het profieltje wordt met een enkele schroef in het midden van de gevelprofielen bevestigd, waarna de SC800-ZIP geleiders er met een clip op worden vastgemaakt. Voor de afwerking van de gevel zijn ook zijprofieltjes ontwikkeld die op dezelfde eenvoudige manier worden gemonteerd. De zipscreens zijn zeer windbestendig (windklasse 3) en kunnen, voor een esthetische afwerking op elkaar worden aangesloten via een SC-box (lege screenkast). 

Harol, dat met de SC800-ZIP Solar als eerste een voorzetscreen op zonne-energie lanceerde, schakelt over op een ander type batterij, die opnieuw in de kast wordt weggewerkt. Door deze upgrade wordt de prijs van de SC800-ZIP Solar toegankelijker. De SC800-Zip Solar heeft genoeg aan de zon en werkt volledig autonoom. Deze screen isoleert zowel thermisch als akoestisch, is windbestendig en is geschikt voor ramen tot maximaal 2,5 m breed en 3 m hoog. De SC800-Zip Solar is daarmee ideaal voor een strakke look en een eenvoudige installatie, waarbij de gebouwschil intact blijft en geen breek- of elektriciteitswerken nodig zijn.     


HAROL
Industrieterrein 1/3
Industriezone Webbekom
3290 Diest – België
T +32-13380111
E [email protected]
W www.harol.com

Tekst en beeld: Harol 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details