Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Gibus: ‘Met GLISSE R glazen wanden in elk seizoen comfortabeler van het buitenleven genieten’
De verschuifbare glazen wanden zorgen voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

Gibus: ‘Met GLISSE R glazen wanden in elk seizoen comfortabeler van het buitenleven genieten’

Om het jaarrond van het buitenleven te kunnen genieten, ook in koelere periodes met wind en nattigheid, blijkt het een interessante en steeds populairdere oplossing om terrasoverkappingen te combineren met glazen afsluitingen. Gibus biedt daar zijn nieuwe glazen schuifwanden GLISSE R voor aan. 

De frameloze GLISSE R glaswanden zorgen voor een welhaast onbeperkt doorzicht.

De karakteristieken van GLISSE R zijn volgens Gibus een minimalistisch design met een grote transparantie, gecombineerd met geavanceerde, deels gepatenteerde technologie. Het systeem is ontworpen voor de afsluiting van de zijdes van pergola’s van Gibus, maar kan ook met terrasoverkappingen van andere merken of voor andere toepassingen worden gebruikt. 

GLISSE R heeft geen aluminium omlijsting en werkt met parallelle rails. Het systeem kan worden uitgerust met 10 mm gehard glas (standaard voor beglazingen tot 2,70 m hoog) of 12 mm (voor oplossingen van 2,70 tot 3 m). GLISSE R wordt aangeboden in verschillende configuraties, met twee, drie, vier of vijf panelen tot maximaal tien en openend vanaf de zijkant(en) of centraal. In de versie met zijdelingse opening (mogelijk met twee, drie, vier of vijf panelen) kan GLISSE R met vijf vleugels tot een breedte van 7,20 m afsluiten. De versie van de GLISSE R met centrale opening (mogelijk met vier, zes, acht of tien panelen, met maximaal vijf sporen; van beide zijden te openen) gaat zelfs tot 14 m breed. 

In de hoogte heeft Gibus met de GLISSE R een oplossing tot 3 m. Daardoor is deze glazen deur dus ook geschikt voor grotere veranda’s of overkappingen of voor afsluitingen in de horeca, waar dit soort hoogtes niet ongewoon zijn. 

De onderprofielen van de GLISSE R glaswanden ‘grijpen’ om de onderrail. Ook zichtbaar de haak voor de zijdelingse vergrendeling.

“GLISSE R is het resultaat van de voortdurende R&D-inspanningen van Gibus”, constateert algemeen directeur Martijn Westenbrink van Gibus Nederland. Dit glassysteem heeft aluminium rails die als het ware worden ‘omarmd’ door het glasdragende onderprofiel van de panelen. Dit ontwerpidee maakt het niet alleen mogelijk om de loopwielen te verbergen (enkel of dubbel, afhankelijk van het gewicht van het paneel), maar vermindert ook tocht onder de glazen panelen door. GLISSE R heeft een onderrail van geanodiseerd aluminium, waardoor die minder gevoelig is voor beschadiging dan in een geverfde afwerking. 

Het glaswandsysteem GLISSE R voldoet volgens Gibus aan strenge veiligheidsnormen. Zo heeft het een innovatieve optilbeveiliging en een vergrendeling met een haak die vastgrijpt in het verticale zijprofiel, waardoor het sluitpaneel zijdelings wordt vergrendeld. Gibus heeft daarnaast ook veel aandacht besteed aan de detaillering, zoals elegante, rechthoekige handgrepen van geanodiseerd aluminium met satijnglans (standaard) aan de binnenzijde. Aan de buitenzijde kan op verzoek een extra handgreep worden toegevoegd.

“Zoals alle Gibus-oplossingen, onderscheidt ook het nieuwe GLISSE R glaswandsysteem zich door een solide en betrouwbare constructie”, aldus Westenbrink. “Dit systeem is bovendien montagevriendelijk en gemakkelijk aan een specifieke situatie aan te passen.” 

GLISSE R glazen wanden sluiten een Twist horecaoverkapping af.

Het alternatief: screens

Als een interessant alternatief voor glazen deuren, met instandhouding van doorkijk naar buiten en een doeltreffende bescherming tegen regen, wind en vocht, prijst Gibus overigens zijn Click Zip screens in crystal-uitvoering, met transparant pvc-doek aan. Ook daarmee kunnen de zijdes van bijvoorbeeld pergola’s worden afgesloten. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen en geschikt voor zowel residentiële als projectmatige toepassingen, zoals in de horeca. Door ritsgeleiding zijn ze net zo windbestendig als glazen wanden.

“Voor de uitzonderlijke verticale spanning van het doek in de Click Zip schermen van Gibus zorgt ons gepatenteerde Mag Lock systeem”, legt Westenbrink uit. In de voorzijde van de zonwering zit een magneet met een kracht van 100 Nm die, zodra het doek is neergelaten, een dubbele magneet grijpt die in de voet van de zonwering is geïntegreerd. Deze technologie maakt gebruik van de natuurkundige wetten van aantrekking en afstoting tussen de magnetische polen. De Click Zip screens worden er niet alleen strak door gehouden, maar hebben daardoor ook een windweerstand van klasse 6 (maximaal certificeerbaar niveau, wat overeenkomt met windsnel­heden van meer dan 100 km/u). 

De screens kunnen worden gepoedercoat in dertig verschillende kleuren. Ze kunnen handmatig worden bewogen, maar ook met motor worden uitgevoerd, voorzien van een praktische afstands­bediening. Om bescherming tegen insecten te bieden, biedt Gibus de Click Zip screens ook met horrengaas aan. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details