Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Eve Motionblinds CES 2023 Innovation Award Honoree
Maurice (links) en Christiaan Roetgering met de Eve MotionBlinds upgrade kit voor rolgordijnen en de CES-award.

Eve Motionblinds CES 2023 Innovation Award Honoree

Dankzij upgrade kit voor rolgordijnen

Eve MotionBlinds is dankzij zijn upgrade kit voor rolgordijnen uitgeroepen tot CES 2023 Innovation Award Honoree in de categorie smart home. Coulisse komt met nieuwe Matter firmware updates in Q1 van dit jaar, waarmee Eve MotionBlinds de eerste slimme zonweringmotoren op de markt zijn die Matter-over-Thread gebruiken. Na de introductie van Eve MotionBlinds een jaar geleden betekenen deze innovaties opnieuw een doorbraak voor slimme raambekleding.

De upgrade kit voor rolgordijnen.

Coulisse en Eve Systems

Coulisse heeft Eve MotionBlinds een jaar geleden in samenwerking met de Duitse smart home-specialist Eve Systems gelanceerd als uitbreiding van MotionBlinds, het concept van Coulisse voor slimme raambekleding. “Eve Systems en wij zagen een gat in de markt en hebben daarop onze designers en engineers samengebracht om de allereerste slimme motoren voor raambekleding te ontwikkelen die gebruik maken van de nieuwste smart home-technologieën”, aldus Christiaan Roetgering, oprichter en eigenaar van Coulisse. “De nieuwe motoren ondersteunen Thread en Matter en kunnen naadloos in elke smart home-omgeving functioneren. Slimme zonwering verhoogt het comfort, vergroot de veiligheid en helpt energie besparen, waardoor het een essentiële smart home-productcategorie is.” 

“Wij zijn bijzonder trots dat we het eerste bedrijf ter wereld zijn dat Matter-over-Thread-technologie in gemotoriseerde zonwering integreert”, vervolgt Roetgering. “Hierdoor kunnen onze producten naadloos samenwerken met andere apparaten die de universele smart home-standaard Matter ondersteunen. Die wordt gezamenlijk ontwikkeld door onder andere Amazon, Apple, Google en Samsung. De bekroning met een award is een belangrijke erkenning van onze vooruitstrevende ontwikkelingen op het gebied van slimme raambekleding.” 

Coulisse heeft de innovatie award gekregen voor de Eve MotionBlinds upgrade kit voor rolgor­dijnen. De prijs is uitgereikt tijdens CES 2023, ‘s werelds meest invloedrijke tech-evenement, dat is gehouden van 5 tot en met 8 januari in Las Vegas. Eve MotionBlinds bevindt zich in een select gezelschap met andere CES 2023 award winnaars, zoals Samsung, Sony, LG, en Microsoft. 

“We zijn met Coulisse al dertig jaar actief in de raambekledingindustrie en we staan bekend om het design van onze producten, maar ook vanwege onze creativiteit en innovatiekracht”, aldus Roetgering. “Nadat we in 2018 de markt voor smart home-technologie hebben betreden met MotionBlinds zetten we nu de volgende stap om wereldwijd marktleider te worden in slimme raambekleding.” 

Upgrade kit voor rolgordijnen

De Eve MotionBlinds upgrade kit voor rolgordijnen is volgens Christiaan Roetgering opnieuw een primeur. “Met deze retrofit-oplossing kunnen standaard rolgordijnen over de hele wereld worden voorzien van Thread-technologie en de uitgebreide functies van Apple Home en de Eve App. De kit kan eenvoudig in bestaande rolgordijnen worden geïnstalleerd, zonder dat er bijzondere technische kennis nodig is of bekabeling hoeft te worden aangebracht. In de kit zitten montagesteunen, afdekkappen en een set innovatieve adapters, waarmee de motoren gemakkelijk in een breed scala rolgordijnbuizen kunnen worden ingebouwd.” 

Matter komt beschikbaar voor Eve MotionBlinds

Coulisse en Eve werken aan de lancering van een Matter firmware update voor alle Eve MotionBlinds producten aan het einde van Q1. Dat betekent plug-and-play interoperabiliteit en platform-onafhankelijkheid. De originele Eve MotionBlinds-motor voor rolgordijnen, gelanceerd tijdens CES 2022, is al Matter gecertificeerd. Matter gaat ervoor zorgen dat Eve MotionBlinds motoren kunnen samenwerken met alle vier de grote smart home-platforms, te weten Apple Home, Google Home, Amazon Alexa en Samsung SmartThings. 

Eve MotionBlinds voor honingraatplissés en jaloezieën

Als uitbreiding van het Eve MotionBlinds-assortiment voor maatwerk rolgordijnen – die verkrijgbaar zijn via een wereldwijd netwerk van Coulisse-partners – is Eve MotionBlinds nu ook beschikbaar voor honingraatplissés en jaloezieën. Eve MotionBlinds for Honeycomb is een multifunctionele motor voor hoogwaardige honingraatplissés. Dit soort plissés hebben uitstekende isolerende eigenschappen die bijdragen aan optimaal thermisch en akoestisch comfort, terwijl de horizontale lijnen van de stoffen een bijzonder optisch effect creëren. Eve MotionBlinds for Venetian is speciaal ontwikkeld voor zowel het neerlaten en ophalen als het kantelen van zowel houten als aluminium jaloezieën. Jaloezieën zijn een tijdloze klassieker, waarmee zowel zonwering, lichtinval als privacy naar wens kan worden geregeld. 

Beschikbaarheid van Eve MotionBlinds

Eve MotionBlinds is verkrijgbaar bij een retailers wereldwijd. Ze zijn te vinden in de store locator op motionblinds.com/eve. De Eve MotionBlinds upgrade kit voor rolgordijnen is vanaf 28 maart verkrijgbaar op Evehome.com.

Over Thread

Thread-technologie is speciaal ontwikkeld voor smart home-toepassingen, om de connectiviteit tussen producten te verbeteren. HomeKit-apparaten kunnen nu niet alleen communiceren via Wi-Fi of Bluetooth, maar ook via Thread. Het grote verschil is dat Thread een mesh-netwerk creëert. Hierbinnen kunnen slimme zonwering, lampen, thermostaten, stopcontacten, sensoren en meer met elkaar communiceren, zonder de beperking dat ze dat via een centrale hub, zoals een bridge, moeten doen. Als er een apparaat uitvalt, worden de datapakketten simpelweg doorgestuurd naar het volgende apparaat in het netwerk. 

Over Matter

Matter is een nieuw smart home-protocol dat gezamenlijk is ontwikkeld door Amazon, Apple, Google, Eve en vele andere fabrikanten om voor eens en altijd een eind te maken aan smart home-incompatibiliteit. Matter-gecertificeerde producten kunnen eenvoudig in smart homes worden geïntegreerd. Elke bewoner kan de woning moeiteloos bedienen via elke smartphone of spraakassistent. Voor Matter maakt het niet uit of het met een iPhone of Android smartphone gebeurt of met Alexa smart speaker, Google Assistant, of Siri. 

Maximale privacy

Eve MotionBlinds werkt niet met een fabrikanten-cloud, waardoor een smart home 100% privé is. Er worden geen persoonlijke gegevens verzameld door de gebruikers te dwingen een account aan te maken of de producten te registreren. Alle communicatie is volledig gecodeerd en wordt alleen rechtstreeks overgedragen tussen de eigen Eve MotionBlinds en de eigen iPhone, iPad of home hub. Gegevens worden nooit geanalyseerd of gebruikt voor reclamedoeleinden, want ze zijn alleen toegankelijk voor de gebruikers.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details