Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Energie uit de zon, smaken uit de zee

Energie uit de zon, smaken uit de zee

De E-Twist pergola met zonnepanelen van Gibus versterkt de gastvrijheid en bedrijvigheid van restaurant Vespero.

De innovatieve Gibus Energy-pergola, die esthetiek, comfort en duurzaamheid kan combineren, transformeert het Vespero-restaurant in een unicum onder de plaatsen op Toscaanse grondgebied, waardoor een exclusief welkom mogelijk is, het energieverbruik van de plaats wordt verminderd en ethische waarden van milieubescherming doorgegeven worden die zeer gewaardeerd zijn door de gasten.

Vespero: als de westenwind, als de Griekse god van het avondlicht, als de schemering, dat betoverende moment waarop de dag wegebt en het landschap kleedt in de poëtische kleuren van de zonsondergang. Dit is ook de naam van een exclusief restaurant, Vespero, dat enkele maanden geleden werd geopend in Piombino (Livorno) enal een referentiepunt geworden is in de omgeving, niet alleen vanwege het

uitstekende aanbod van eten en wijn, maar ook vanwege de fantastische locatie: een beschut terras met uitzicht op de zee en de karakteristieke kleine haven van Salivoli. Bereid met lokale producten volgens beschikbaarheid per seizoen, de verse visgerechten en vegetarische alternatieven die door het restaurant worden aangeboden, worden geserveerd in een gezellige en exclusieve buitenruimte, beschermd en versterkt door een pergola met zonnepanelen en glazen schuifdeuren, ontworpen door Gibus.

“Vanaf het terras, op het zuiden gericht richting Marina di Salivoli, omarmen we de zon van zonsopgang tot zonsondergang – zegt de mede-eigenaar van het restaurant Francesco Assirelli. Dankzij de E-Twist pergola van Gibus, waarmee we onze gasten in elk seizoen en op elk moment van de dag kunnen verwelkomen voor de grenzeloze schoonheid van het landschap, hebben we het panorama en het licht tot een integraal onderdeel van ons project gemaakt, samen met het beste wat het land en de zee opbrengt wat we aanbieden op onze menus`s” “Klanten ontvangen in een prachtige natuurlijke omgeving, onder een volledig met glas omheinde bioklimatische pergola – bevestigt mede-eigenaar Veronica Recchia – was vanaf het begin een van de drijvende ideeën voor ons. Dit concept hebben we vervolgens geïntegreerd met de toegevoegde waarde van zonnepaneel technologie die concreet een boodschap van respect voor het milieu uitdraagt, wat ook zeer gewaardeerd wordt door al onze gasten.”

De innovatieve Gibus Energy-pergola – dit is de naam die het toonaangevende bedrijf in Italië op het gebied van Hoogwaardige Zonwering en Buitendesign heeft gegeven aan zijn revolutionaire, milieuvriendelijke oplossing – combineert esthetiek, comfort en duurzaamheid. Hierdoor is het terras waar restaurantklanten worden ontvangen niet alleen een grote ruimte met een essentiële, elegante en eigentijdse persoonlijkheid, maar vertegenwoordigt het ook veel meer: ​​naast het reguleren van de luchtstroom en direct licht, maar ook om mensen te beschermen in geval van regen zijn de verstelbare lamellen op het pergoladak namelijk uitgerust met zonnepaneel modules, waardoor het energieverbruik van het restaurant kan worden verminderd.

“De zelf opgewekte elektriciteit wordt gebruikt om de machines en de barverlichting van stroom te voorzien”, vervolgt Veronica. Het is een kleine hulp, die ons in deze eerste fase na de opening gedeeltelijk de gemaakte kosten terugbetaalt, maar we zijn ervan overtuigd dat de besparingen in een tijdsbestek van enkele jaren nog groter zullen zijn.”

De bioklimatische zonnepaneel pergola, drie modules breed, wordt aan de zijkanten afgeschermd door Gibus GLISSE R glazen schuifdeuren die de interne omgeving beschermen en de ideale microklimatische omstandigheden creëren om het hele jaar door klanten te ontvangen, in een transparant doosje van  design en schoonheid.

“De keuze voor zo’n innovatieve structuur – concludeert Francesco – maakt Vespero uniek onder de restaurants in de buurt. De Energy-pergola heeft ons de mogelijkheid gegeven om een ​​andere service aan te bieden dan andere etablissementen: veelzijdiger, meer continu, meer cool en, een zeer belangrijk kenmerk voor ons, ook in overeenstemming met een ethische doelstelling om de planeet te beschermen.”

BOX     Outdoor eco-friendly met de Energy-pergole

De innovatieve lijn “Energy-pergole” van Gibus combineert alle kwaliteiten van bioklimatische pergola’s – ontworpen om het hele jaar door te genieten van een comfortabele, suggestieve en opwindende buitenruimte – met de voordelen voor energie, milieu en de economische voordelen van autonome productie van elektriciteit.

Een belangrijk concept in verband met duurzaamheid onderscheidt deze speciale bioklimatische oplossingen: de zonnepaneel modules die in de zonneschermlamellen geïntegreerd zijn, onderscheppen de zonnestralen en zetten ze om in kosteloze hernieuwbare energie,waardoor de pergola niet alleen zijn bescheiden verbruik kan dekken, maar ook een echte infrastructuur voor energieproductie kan worden die de factuurkosten kan verlagen en, nog belangrijker, het milieu kan respecteren.

E-Varia en E-Twist – dit zijn de twee modellen die momenteel tot de lijn behoren – zijn uitgerust met bedrading die volledig aan het zicht is onttrokken, en hebben zonnepanelen (van 125 tot 180 cm lang) die speciaal zijn ontworpen om op de lamellen van Gibus-oplossingen te worden geïnstalleerd. Op een pergola van 4,5 m breed kunnen dus drie panelen per lamel geplaatst worden; dankzij hun oriëntatievermogen (van 0° tot 120°, dankzij het Twist Motion-patent dat het openen of sluiten van de overkapping mogelijk maakt voor een altijd aangenaam microklimaat), hebben de lamellen de mogelijkheid om de opname van de zonnestralen te optimaliseren en daarom kunnen ze, om de energieproductie te verbeteren, in een positie worden gehouden die zo loodrecht mogelijk op die van de zon staat.

E-Varia en E-Twist onderscheiden zich door een eigentijds design in de absolute afgemetenheid van de lijnen en de volumes en combineren fotovoltaïsche prestaties met een reeks andere technologische hoogstandjes. Ze kunnen worden uitgerust met opties die nuttig zijn om hun prestaties te realiseren: ramen, ritssluitingen, verwarmingen, toegang tot USB (om apparaten op te laden), audiosystemen en zelfs LED-verlichtingssystemen waarmee u het hele jaar door, dag en nacht, kunt profiteren van de structuur.

Zo is de E-Twist Energy-pergola van restaurant Vespero voorzien van GLISSE R glas, de ideale “volledig glas” oplossing voor zijdelingse afsluiting van Gibus pergola’s. GLISSE R is technologisch geavanceerd en geeft een verbazingwekkend effect van transparantie en lichtheid, zeer gewaardeerd in horeca- en cateringstructuren, evenals in de residentiële sector.

Dit model wordt aangeboden in verschillende afmetingen (lengte tot 14 m, hoogte tot 3 m) en in verschillende configuraties (van 2 tot 10 deuren, met laterale of centrale opening) en is voorzien van monolithisch gehard glas (dikte: 10 mm, voor hoogtes tot tot 2,70 meter en 12 mm tot 3 meter) zonder omtrekframe. De loopwagens zijn verborgen in de dunne onderste glashouderprofielen en de panelen rollen over de onderste rails. De innovatieve oplossingen voor het blokkeren van glas en de elegante sleephandgrepen garanderen ook eenvoud en veiligheid in het gebruik, onder alle omstandigheden.

Het minimale ontwerp van GLISSE R versterkt de essentiële esthetiek van Gibus pergola’s en is ook geschikt voor installatie in bestaande veranda’s of terrassen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details