Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Een balkonscherm met klasse: het eerste klemsysteem met knikarmen op de markt!
Bij een hellingshoek van 5° kan de markilux klemzonwering balkons al goed beschaduwen.

‘Een balkonscherm met klasse: het eerste klemsysteem met knikarmen op de markt!

Met zijn nieuwste model, de markilux 900, wil zonweringspecialist markilux uit Emsdetten balkonbezitters enthousiast maken over zijn designproducten. “Deze subtiele en tegelijk hoogwaardige klem­zonwering is voorzien van knikarmen en een volledige cassette”, licht directeur Productie en Techniek Michael Gerling toe. “Het scherm heeft weinig ruimte nodig, kan zonder grote bouwkundige inspanningen worden gemonteerd én gedemonteerd en biedt bovendien ook bij volledige schaduw een vrij uitzicht.” 

Het is niet altijd eenvoudig om een zonweringsysteem te realiseren dat volledige schaduw biedt op een balkon. Daarom brengt markilux met de markilux 900 een nieuw product op de markt. Het scherm kan via een klemmechanisme met twee steunbuizen tussen de vloer en het plafond worden vastgezet en geeft volgens Gerling elk balkon een sierlijke charme. “Het is het eerste model van dit type dat knikarmen en een onderhoudsvriendelijke volledige cassette heeft, die overigens in drie framekleuren verkrijgbaar is. Het is met al zijn voordelen heel geschikt voor huurders en eigenaren van appartementen in steden en dichtbevolkte gebieden. Ook voor woningcorporaties of woningbouwverenigingen en voor bouwbedrijven kan dit product interessant zijn.” 

De nieuwe klemzonwering markilux 900 met knikarmen en volledige cassette wordt gepresenteerd als de eerste in zijn soort.

Vrij zicht al bij hellingshoek van vijf graden

“De nieuwe technische benadering bij ons klemsysteem biedt enkele voordelen”, licht Gerling toe. “Want anders dan bij de conventionele uitvalschermen die op een soortgelijke manier kunnen worden bevestigd, wordt het doek bij dit systeem in een slanke, volledig gesloten cassette beschermd tegen vuil, waardoor het langer mooi blijft. Bovendien kan dit scherm door het speciale ontwerp al bij een hellingshoek van 5° voor volledige schaduw op het balkon zorgen. Daardoor blijft er een vrij uitzicht op de omgeving bestaan. Bij de huidige, conventionele modellen is voor volledige beschaduwing gewoonlijk een hellingshoek van ongeveer 45° nodig, terwijl dan door de combinatie met de valarmen het vrije zicht behoorlijk wordt belemmerd! Maar als er behoefte is aan veel privacy, dan kan een vakpartner de hellingshoek van het nieuwe scherm ook op maximaal 70° afstellen.” 

‘Snel gemonteerd en net zo gemakkelijk gedemonteerd’

Door het klemmechanisme met instelbare kracht, waarbij de steunbuizen met slechts een paar schroeven worden bevestigd, is de voor knikarmschermen gebruikelijke muur- of plafondbevestiging niet nodig. “Daardoor kan de zonwering snel en eenvoudig worden bevestigd”, benadrukt Gerling. “Bovendien kunnen de steunbuizen bij hoger gelegen verdiepingen aan de balkonreling worden geborgd. Bijvoorbeeld bij een verhuizing kan alles ook weer heel eenvoudig worden gedemonteerd. Het scherm kan dan gewoon worden meegenomen. Dat kan er mogelijk toe bijdragen dat huurders eerder geneigd zullen zijn om tot aanschaf over te gaan. Wat daarbij ook zal helpen, is dat de nieuwe klemzonwering markilux 900 met zijn slanke uitstraling en de geringe hoogte van de cassette van slechts 10 cm een subtiel effect heeft. Indien gewenst en bouwtechnisch mogelijk kan het scherm echter ook als alternatief voor een klassiek knikarmscherm met speciale steunen aan het plafond van het balkon worden bevestigd.” 

‘Stijlvol en geschikt voor elk balkon’

“We hebben niet alleen aandacht besteed aan een modern, licht design, maar we hebben bij alle componenten ook gelet op de beste materiaalkwaliteit, hetgeen voor een lange levensduur zorgt”, vervolgt Gerling. “De cassette en de steunbuizen zijn bijvoorbeeld gepoedercoat en zijn dus jarenlang bestand tegen weersinvloeden. En voor de beweegbare scharnierpoten van de buizen, die aan de ondergrond kunnen worden aangepast, is er een afdekking beschikbaar die schroeven of afdichtingen beschermt en onzichtbaar maakt.” 

Met een breedte van 2 tot 4 m en een uitval van 1,5 of 2 m zijn de maten op klassieke balkonafmetingen afgestemd. Dat geldt ook voor de standhoogte, die tussen 235 en 265 cm kan variëren. De nieuwe markilux 900 is verkrijgbaar met een handbediening met slingerstang of met een comfortabele motoraandrijving, wat bij uitvalschermen niet vaak het geval is. Een ander pluspunt volgens Gerling zijn de bionische pezen die voor bijzondere stabiliteit van de knikarmen zorgen. Deze pezen bestaan uit belastbare hightech vezels. “Met onze markilux 900 bedienen we een toenemende vraag naar doeltreffende hittebescherming ook op het balkon”, besluit Gerling. “En wel met veel praktisch nut en designkwaliteit. We denken en verwachten daarom dat er veel belangstelling voor dit nieuwe product zal zijn.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details