Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BREL Nederland: ‘Een goed verhaal over connectiviteit’
De stand van BREL HOME.

BREL Nederland: ‘Een goed verhaal over connectiviteit’

“We hebben veel goede gesprekken gevoerd op de beurs”, zegt directeur Erik Budding van BREL HOME op de stand van het bedrijf. “Naast bestaande relaties hebben we op de R+T veel nieuwe klanten mogen leren kennen, die onder andere erg geïnteresseerd waren in ons verhaal over connectiviteit.” Op de vakbeurs vertelde BREL namelijk over de integratie van het Matter-protocol en de nieuwe IoT solar oplossing in samenwerking met Vodafone. 

Het team van BREL HOME met de directeuren Erik Budding (links) en Reinoud Arts (rechts).

“Voor eindgebruikers is het ideaal dat alle producten met elkaar kunnen communiceren”, legt Budding uit. “Toch bieden veel bedrijven geen oplossing voor bestaande producten. Wij willen dat graag anders doen.” Daarom is BREL bezig met de ontwikkeling van een Matter-module voor alle bestaande motoren voor binnenzonwering. Dat is een belangrijke toevoeging voor klanten, benadrukt Budding, aangezien BREL-producten dan met behulp van platforms als Alexa van Amazon, Apple Homekit of Google Home naadloos kunnen samenwerken met andere slimme apparaten in huis, zoals thermostaten, verlichtingssystemen, en beveiligingscamera’s. De BREL HOME app of afstandsbediening blijft echter nodig om de motor in te stellen.

Op de stand van BREL stond connectiviteit centraal.

Nieuwe IoT-oplossing voor projectzonwering

Op de R+T heeft BREL HOME ook het BREL SMART BUILDING IoT solar motorsysteem voor screens gepresenteerd. Het is ontwikkeld in samenwerking met IoT-specialist SPINNOV en Vodafone Business. “Dit systeem is een complete, energie-efficiënte, eenvoudig te installeren IoT-oplossing voor projectzonwering”, aldus Budding. “Deze motoren zijn uniek om verschillende redenen, onder andere vanwege het gebruik van zonnepanelen voor het opladen, de Vodafone simkaart voor stabiele connectiviteit, en het uitgebreide IoT-platform voor motorbesturing en beheer van duizenden apparaten.”

Met het besturingssysteem van BREL SMART BUILDING is het volgens BREL nog nooit zo eenvoudig geweest om projectzonwering te installeren, te programmeren en te beheren. “Met een speciaal hiervoor ontwikkelde app en software, kunnen eenvoudig scenario’s worden aangemaakt, op allerlei manieren, op allerlei niveaus in de organisatie en op alle gewenste beslissingsniveaus”, vertelt Budding. “Onderhoud verschuift van reactief naar preventief. Door in te loggen in het systeem kan vanaf kantoor worden gekeken of de zonwering nog naar behoren functioneert.”

Erik Budding: “Voor eindgebruikers is het ideaal dat alle producten met elkaar kunnen communiceren.”

Naast geavanceerde technologie legt BREL ook de nadruk op gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid. “De installatie van onze producten is eenvoudig, waardoor gebruikers snel kunnen genieten van slimme zonwering en rolluiken, zonder gedoe”, meent Budding. “Bovendien staan onze producten bekend om hun duurzaamheid en robuustheid. Ze zijn bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden en dagelijks gebruik. Onze nieuwe solar motoren zijn voorzien van vorstbeveiliging, wat de levensduur ten goede komt. Daarnaast hebben zij om dezelfde reden ook een obstakeldetectie onder en boven.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details