Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Bij Schlappi Markiezen weten ze het zeker

Bij Schlappi Markiezen weten ze het zeker

‘Met markiezen haalt de horeca meer uit het terrasseizoen’

“Het terrasseizoen begint al over enkele maanden. Dat is nu nog moeilijk voor te stellen, met de huidige lage temperaturen, regen, af en toe zelfs storm of sneeuw. Maar voor we het weten, schijnt er alweer een lekker lentezonnetje!” 

Dennis Schoormans van Schlappi Markiezen streeft geen carrière na als weerman, maar die voorspelling durft hij wel aan. “Ik zou zonweringspecialisten willen meegeven om nu alvast de horeca te tippen om de zonwering te controleren. Hoe ziet ze eruit? Moet ze worden schoongemaakt, is het doek wellicht vaal geworden of zelfs versleten? Werkt alles nog naar behoren en past de uitstraling nog wel bij de uitstraling van de zaak? Het zijn vragen die de zonweringspecialist nu moet stellen aan de horecaondernemers in zijn regio. Want als het niet op orde is, is het nu de tijd om hen van dienst te zijn, voordat het terrasseizoen begint.” 

Door heaters en verlichting worden de gebruiks­mogelijkheden van horecamarkiezen aanzienlijk uitgebreid.

Tip: herbekleden!

Duurzaamheid staat bij Schlappi Markiezen hoog in het vaandel. Met zijn tip sluit Schoormans daarop aan. “Het doek van een markies heeft het meeste te lijden van het Nederlandse weer. Als de markies oud en versleten oogt, komt dat doordat het doek vaal en vies is geworden. De hele markies vervangen is dan een veelgemaakte keuze. Maar dat is zonde, want het frame is meestal nog voor vele jaren goed. Het is duurzaam om dan alleen het doek te vervangen. We noemen dat het herbekleden van de markies. “De Schlappi-dealer demonteert de markies of markiezen, waarna Schlappi ze van het nieuwgekozen doek voorziet en gelijk alle bewegende delen nakijkt. Vervolgens hangt de dealer de fris ogende markies weer netjes aan de gevel! Doordat minder materialen gebruikt worden, is dit duurzaam en bespaart het de horecaondernemer kosten, terwijl de dealer goed verdient aam het herbekleden! Een win-winsituatie.”

De verlichte volant van Café de Slijterij trekt de aandacht, samen met de sfeerverlichting onder de markies.

Markies met verlichting

Wil de horecazaak écht een nieuwe uitstraling realiseren, dan is het slim voor de dealer om een horecamarkies met verlichting te adviseren, meent Schoormans. “Als de horecaondernemer meer sfeer op het terras wil, is een nieuwe markies met verlichting het beste advies!” Hij vertelt enthousiast over de innovaties die Schlappi in de laatste jaren in eigen beheer heeft ontwikkeld. “Sinds enkele jaren maken we markiezen met geïntegreerde ledverlichting. Dat is een echte sfeermaker! Het effect dat horecabedrijven merken is dat mensen langer op het terras blijven en dus ook meer gebruiken. Dat maakt dat deze sfeermaker een echte omzetvergroter is.” 

“Niet lang geleden hebben we aan ons assortiment een lichtinnovatie toegevoegd”, vervolgt Schoormans. “Het is een verlichte volant, waardoor een horecazaak – of bijvoorbeeld een winkel – extra opvalt. Wie wil zien hoe dit in de praktijk uitpakt, moet maar eens de video van Café de Slijterij bekijken via de QR code in onze advertentie, elders in deze Z&R. Eigenaar Michel Engel vertelt over zijn keuze en het advies dat hij kreeg van zijn Schlappi-dealer. Ik zou zeggen dat andere dealers er hun voordeel maar mee moeten doen! Al onze dealers kunnen gebruikmaken van de extra service en innovaties die Schlappi de zonwering­specialist te bieden heeft.” 

Visualisatie

Steeds meer zonwering- en doekfabrikanten werken met tools om te visualiseren hoe een zonwering er aan een gevel uitziet. “Om dat voor markiezen volledig te automatiseren is haast niet mogelijk”, meent Schoormans. “Desondanks kunnen wij toch voor visualisaties zorgen. Onze Select Dealers kunnen een foto aanleveren van het huis of gebouw waar de markiezen moeten komen. Wij zorgen dan voor een beeld van het gebouw mét fotorealistisch weergave van de markiezen, inclusief hoe naar verwachting de schaduwwerking ervan op de gevel zal zijn. Het is natuurlijk een grote hulp bij de verkoop, als potentiële klanten een duidelijk beeld krijgen hoe hun gevel er met markiezen uit gaat zien.” 

Ook heeft Schlappi een uitgebreide beeldbank opgebouwd met foto’s en filmpjes van projecten die met markiezen van Schlappi zijn gerealiseerd. Dealers kunnen er gebruik van maken, Bijvoorbeeld om hun website of reclamemateriaal te illustreren of om eindklanten te inspireren. 

De aluminium markiezen van Schlappi zijn nu standaard in tien (RAL-)kleuren verkrijgbaar.

Standaard RAL-kleuren zonder meerprijs

Schlappi heeft enige tijd geleden het aantal standaard RAL-kleuren voor aluminium markiezen dat zonder meerprijs kan worden besteld, uitgebreid met maar liefst zes extra kleuren. De vier bestaande kleuren RAL 9001, RAL 9010,    υ RAL 9005 en geanodiseerd, zijn aangevuld met de kleuren RAL 1015, RAL 3005, RAL 5011, RAL 6009, RAL 7016 en RAL 7021. 

Namen en/of logo’s worden door de reclameschilder van Schlappi op ambachtelijke wijze met de hand op de markies aangebracht.

Beschildering

Door een markies of markiezen te voorzien van bedrijfs- of productlogo en/of naam valt een horecazaak of winkel meer op en wordt ook van afstand herkenbaar voor passanten. Schlappi Markiezen kan de opdruk van logo en/of teksten op markiezen van A tot Z verzorgen. “Het beschilderen gebeurt op authentieke, ambachtelijk wijze door de vaste reclameschilder van Schlappi Markiezen”, vertelt Dennis Schoormans. “Schlappi Markiezen ontzorgt zijn klanten hier volledig in. Het ontwerp van de beschildering wordt vanzelfsprekend eerst ter goedkeuring voorgelegd, zodat de Schlappi-dealer kan overleggen met zijn eindklant. De op ambachtelijke wijze aangebrachte logo’s en teksten zijn kleurecht en hebben daardoor een lange levensduur.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details