Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Een design met zachte lijnen, om het buitenleven stijlvol te verbeteren: Gibus presenteert het knikarmscherm Duck

Een design met zachte lijnen, om het buitenleven stijlvol te verbeteren: Gibus presenteert het knikarmscherm Duck

In staat om technologie, design, functionaliteit en energie-efficiëntie vakkundig te combineren, presenteert Gibus het knikarmscherm Duck dat een nieuwe interpretatie geeft aan de buitenruimtes en tegelijkertijd het comfort van de binnenruimtes van gebouwen doet toenemen.

Het Duck knikarmscherm van Gibus is een perfecte synthese van esthetiek en ontwerpefficiëntie en voegt stijl, duurzaamheid en comfort toe aan de externe verticale oppervlakken van woonhuizen en gebouwen.

Dit is het resultaat van de samenwerking tussen de R&D-divisie van het bedrijf uit Paduawereldwijd toonaangevend inde Outdoor Design sectoren deindustriële ontwerpstudio Meneghello Paolelli, verenigd in een synergetische samenwerking gericht op het identificeren van de beste combinatie van technologie, functionaliteit en schoonheid. Duck toont in de eerste plaats een onderscheidende identiteit, dankzij een innovatief en eigentijds ontwerp dat zijn persoonlijkheid uitdrukt door middel van een spel van zachte en uiterst aangename vormen. Een oplossing die in staat is om de meest uiteenlopende architecturale contexten te verbeteren. Dit Gibus-voorstel wordt gekenmerkt door een compacte ronde cassette, hermetisch afgesloten, in geëxtrudeerd gepoedercoat aluminium. Een originele interpretatievan de drie elementen waaruit het model van het knikarmscherm bestaat, namelijk wandsteun, cassette en voorlijst, Duck presenteert cassette en ondersteuning als eenenkel element, ten aanzien waarvan de lijst – die lijkt op de snavel van een eend, een detail dat ook blijkt uit de naam die voor het product is gekozen – staat voor een technische/formele voltooiing van het geheel.

Binnenin herbergt de cassette het doek van het scherm opgerold – wanneer Duck gesloten is – rond een stalen buis waardoor het beschermd is tegen de werking van weersinvloeden, om eenlangere duurzaamheid van het product te garanderen; in deze positie sluit de voorkant perfect op de cassette en biedt een hoogwaardige, minimale en strakke esthetische impact. De neiging van het scherm is doormiddel van speciaal design in te stellen tussen de 0 en 90 graden waardoor dit bijzondere scherm nog breder inzetbaar is.

Om thermisch en lichtgevend comfort te bieden, wordt het doek – in polyester, verkrijgbaar in vele kleuren en ontwerpen, evenals aanpasbaar, indien gewenst, met opschriften en decoraties – horizontaal uitgerekt door mechanische armen uitgerust met stalen veren waardoor het onderliggende oppervlak tegen zon en hitte wordt beschermd. Daarnaast reguleert en filtert het Duck-scherm de hoeveelheid zonnestraling die de ramen en muren van het gebouw waarop het is geïnstalleerd beïnvloedt, waardoor de leefbaarheid van de binnenruimtes wordt verbeterd, de energie-efficiëntie wordt verhoogd en het gebruik van airconditioningsystemen wordt verminderd, met als gevolg duidelijke beheersing van het elektriciteitsverbruik als ook de bescherming van de planeet.

Het openen en sluiten van het doek kan handmatig, door middel van een slingerstang of automatisch, dankzij een praktisch onzichtbare elektrische buismotor, die in de wikkelrol wordt geplaatst. Indien gemotoriseerd, kan Duck nog efficiënter worden gemaakt door zon- en winddetectoren, intelligente systemen die automatisch kunnen reageren op veranderende weersomstandigheden: De eerste zorgt ervoor dat het scherm opengaat in geval van intense zonnestraling, waardoor het huis koel en schaduwrijk blijft; de tweede bepaalt de tijdige opwikkeling van de stof in geval van sterke wind, hoger dan de maximale weerstandswaarden van het product, waarbij de integriteit van het product altijd wordt gewaarborgd. De innovatie gaat ook door bij de buismotoren, aangezien Gibus de Duck ook levert met een Somfy I.O. CSI motor, wat inhoud dat de motor tevens een slingerstang bediening heeft voor noodgevallen.

Met aandacht voor elk klein detail, toont dit Gibus-ontwerp het omkeerbare haaksysteem, een functie waardoor het scherm zowel met muurbevestiging als met plafondbevestiging kan worden geïnstalleerd.

De structuur is verkrijgbaar in maten tot 300 cm uitstekend en 590 cm in breedte, Duck is ideaal, niet alleen in woongebieden, maar ook voor de Ho.Re.Ca., is elegant en zorgt voor bruikbaarheid van de buitenruimtes van particuliere huizen, evenals voor clubs, restaurants en hotels. De 6 standaard kleuren plus 25 voorselectie van kleuren leverbaar tegen een gereduceerde meerprijs maken dat het scherm ook naadloos bij elke Ho.Re.Ca toepassing past.

Een bewonderenswaardige combinatie van technologische knowhow en ontwerpexpertise. Duck is opgenomen in de ADI Design Index, de permanente selectie van het beste Italiaanse design en won de Red Dot Award, een van de meest prestigieuze internationale designprijzen. De Duck is in al zijn schoonheid met naadloos Starlight Blue XL doek te bewonderen in de showroom en scholingsruimte van Gibus NL te Zwolle.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details