Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
De Soltis Tour houdt halt in Zevenbergen

De Soltis Tour houdt halt in Zevenbergen

Te gast bij ROMA Benelux

Donderdag 30 maart was een ietwat onstuimige dag, maar de bezoekers aan de Soltis Tour bij ROMA Benelux werden goed beschermd door grote ROMA-screens met Soltis Veozip-doek van Serge Ferrari die de buitenruimte van de ROMA-vestiging in Zevenbergen afsluiten. Derhalve een passende entourage voor de Tour, die in totaal dertig plaatsen in zeven landen aandoet. Belangrijkste doel voor Serge Ferrari – naast het presenteren van zijn uitgebreide productenpakket – was bekendheid geven aan de naam Soltis als merknaam.

Partners van de Soltis Tour. Somfy presenteerde zich binnen.

In het kielzog van de Soltis Tour waren ook de partners van de Tour naar Zevenbergen gekomen. Het maakt de opzet van de Tour heel sympathiek, want bezoekers maken niet alleen kennis met Serge Ferrari/Soltis, maar ook met het bedrijf waar de Soltis Tour op dat moment is neergestreken, in dit geval ROMA, én met de partners: Somfy, Matic, Giofexen Lafuma en Serge Ferrari Premium Partner. Een soort mini-beurs-in-één-dag dus.

Soltis, Soltis, Soltis

De dag werd ingeleid door de immer goedlachse Specification Sales Manager Benelux van Serge Ferrari Debby Vanmeerbeeck. Alle aanwezigen kennen Serge Ferrari, dus een kort filmpje als introductie was voldoende. De belangrijkste boodschap van de dag was dat Serge Ferrari zich met Soltis als merknaam richting dealer, maar met name richting eindgebruiker gaat profileren. De naam Soltis moet een begrip worden voor de eindgebruiker, zoals de naam van een van de partners van de Tour – Somfy – dat inmiddels ook is. 

Voor de gastheer van de dag ROMA louter warme woorden. De relatie tussen beide bedrijven is uitstekend, ook op het gebied van productontwikkeling, waarover de bedrijven regelmatig sparren en elkaar nuttige feedback geven. 

De Soltis Tour-truck op de parkeerplaats bij ROMA Benelux in Zevenbergen.

Na de introductie werd de groep gesplitst. Eén groep volgde Toon van Osta voor een rondleiding met uitgebreide toelichting door de ROMA-showroom, de ander groep ging naar de trailer van de Soltis Tour. Na een uur werd er gewisseld. In de middag volgde nog een keer hetzelfde ritueel voor een tweede groep bezoekers. 

Soltis Tour-truck

Serge Ferrari – Soltis – heeft de Tour erg goed voorbereid. In een prachtige uitschuifbare truck brengen ze hun eigen showroom mee naar elke halteplaats van de Tour. Soltis heeft doeken voor alle zonweringsystemen die de zonweringspecialist in zijn showroom heeft: voor binnen en voor buiten, voor screens, zonneschermen, zonnezeilen, pergola’s en ander overkappingen. 

Toon van Osta (links) en Uli Neumair.

In de mobiele showroom werden de belangrijkste doeken door Debby Vanmeerbeeck en Key Accountmanager Benelux Dirk Driessen aan de bezoekers voorgesteld. Zij vroegen daarbij speciale aandacht voor onder andere Soltis Veozip, waar Soltis in 2023 extra de schijnwerpers op richt. In dit doek is hennepdraad verwerkt. Het heeft daardoor een mat en textiel uiterlijk. Verder onderscheidt het zich door zijn transparantie en het thermische comfort dat het biedt. 

Premium Partner-concept

Met Soltis als merknaam wil Serge Ferrari zich meer richten op de eindgebruiker. Daar past ook de doekconfigurator bij die Serge Ferrari heeft ontwikkeld (en die nog verder wordt doorontwikkeld). Eindgebruikers kunnen zich met dit hulpmiddel een beeld vormen hoe hun Soltis-doek er in de praktijk uit komt te zien voor wat betreft kleur, doorzicht, schaduwwerking enzovoort. 

Met name voor projectpartners ontwikkelt Serge Ferrari een tool om het energierendement van zonwering te bepalen. Daarbij wordt rekening gehouden met een groot aantal parameters, zoals locatie, oriëntatie van de gevels, de soort glas en uiteraard de doekkeuze. 

Toon van Osta in actie.

Bezoekers aan de Tour werden ook geïnformeerd over het Premium Partner-concept van Soltis. Belangrijke aspecten ervan zijn kennisoverdracht, bijvoorbeeld om eindklanten optimaal te kunnen adviseren over kleuren (dat gaat verder dan de configurator), doekeigenschappen, verkoopondersteuning (waarvoor ook trainingen worden aangeboden), digitalisering, service en netwerkmogelijkheden om informatie en kennis te delen met andere Soltis-dealers. 

Voor de ene groep gasten nadat het programma was afgelopen, voor de andere groep voordat het programma ging beginnen, hadden Serge Ferrari en ROMA een uitgebreide lunch, uiteraard met lokale en nationale specialiteiten, zoals Brabants worstenbrood en broodje kroket. 

Voor het verhaal achter de Soltis Tour sprak Z&R na de ochtendsessie kort met Serge Ferrari’s General Manager Solar Protection Uli Neumair, die zich zeer tevreden toonde met de Tour tot nu toe, met Dirk Driessen en met gastheer Toon van Osta van ROMA Benelux. 

Het interieur van de Soltis Tour-truck.

“Het ‘all-in-one-pakket’ dat de Tour biedt, is goed ontvangen”, aldus Uli Neumair. “Bezoekers krijgen in korte tijd veel informatie, over Soltis, maar ook over Somfy, de andere partner-bedrijven van de Tour en over het bedrijf waar de Tour te gast is. Voor ons is het een heel efficiënte, maar ook prettige manier om in relatief korte tijd heel veel mensen te bereiken.” Dirk Driessen beaamt dat en voegt toe dat de Tour een mooie gelegenheid is voor Serge Ferrari om in contact te komen met de markt en met – potentiële – klanten en vooral ook om Soltis als merknaam te promoten.   υ

ROMA is door Uli Neumair benaderd om als gastheer op te treden. “We werken als bedrijven nauw samen”, zegt Toon van Osta. “ROMA werkt altijd met meerdere leveranciers en voor doeken is Serge Ferrari – Soltis – daar één van. Zij hebben goede doeken, wij goede producten! Bovendien zien wij het belang van zo’n dag. Noem het mutual interest, een win-winsituatie.” 

Van Osta roemt Serge Ferrari als een zeer professionele en betrouwbare partner. “Bij ROMA is alles top geregeld, maar bij Serge Ferrari ook! De nieuwste technieken, een schone en veilige werkvloer, alles volgens de normen, aandacht voor het milieu én goede producten.” 

“Serge Ferrari is verticaal geïntegreerd”, reageert Neumair. “Om tot een zo goed mogelijk product te komen, houden we het hele productieproces, van draad tot eindproduct, in eigen beheer. De wensen en verlangens van trendsetters in de markt zoals ROMA beïnvloeden – uiteraard zou ik zeggen – ons handelen. Omgekeerd proberen we zelf ook trendsettend te zijn. Met ROMA onderhouden we een strategische samenwerking, bijvoorbeeld op het gebied van afzet, marketing en R&D. We werken samen en leren van elkaar!” 

“Ik wil graag Toon van Osta en ROMA Benelux danken voor de gastvrijheid vandaag”, besluit Uli Neumair. “Het was een mooie dag die in goede samenwerking met alle betrokkenen prima is verlopen.”

ROMA

Toon van Osta vertelde tijdens de Tour dat ROMA Benelux bezig is om nieuwe productfolders te ontwikkelen die ROMA-dealers moeten helpen bij de verkoop. Ook wijdde hij uit over het nieuwe kleurenconcept dat ROMA gaat hanteren. ROMA stapt af van glanslakken omdat kleuren in glanslak het snelst vervagen. Er zal in Z&R vast nog op worden teruggekomen. Verder ging hij in detail in op een aantal productvernieuwingen die dit jaar zijn doorgevoerd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details