Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Coulisse breidt uit met de overnames van Lienesch en Sensuna
Coulisse neemt Lienesch over. Links naar rechts: Ruud de Lange, Christiaan Roetgering, Bennie Lienesch, Maurice Roetgering, and Jens Niermeyer.

Coulisse breidt uit met de overnames van Lienesch en Sensuna

Coulisse, wereldwijd marktleider in raambekleding, zal per 1 januari 2024 Lienesch International BV in Haaksbergen en Sensuna GmbH in Plauen, Duitsland overnemen. De overnames gaan de wereldwijde positie van Coulisse op het gebied van honingraat- en plisséstoffen en systemen in de markt voor binnenzonwering verder versterken. De omzet van Coulisse zal naar verwachting stijgen tot 200 miljoen euro in 2024, met circa 350 werknemers.

Complete honingraat en plissé oplossing

De overnames brengen de jarenlange kennis en expertise van Coulisse, Lienesch en Sensuna samen in het ontwikkelen en produceren van een totaaloplossing van honingraat- en plisséstoffen, systemen en motorisering. Het uitgebreide wereldwijde netwerk van distributeurs, assemblagepartners en retailers van de drie bedrijven krijgt nu het gemak om een complete productlijn te betrekken bij één enkele leverancier.

Christiaan Roetgering, CEO van Coulisse: “In lijn met onze gezamenlijke visie is het ons doel om klanten de ultieme totaaloplossing te bieden voor honingraat- en plisséraambekleding. Deze samenwerking is een belangrijke stap in het positioneren van Coulisse als vooraanstaande speler in de zonweringindustrie, met speciale focus op energie-efficiënte en toekomstbestendige oplossingen voor slimme woningen en gebouwen over de hele wereld.”

Lienesch specialist in stoffen

Met meer dan twintig jaar ervaring is Lienesch sinds de oprichting door Bennie Lienesch in 2001 uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in honingraat- en plisséstoffen. De strategische samenwerking tussen Coulisse en Lienesch, die van start ging in 2011, leidde tot de lancering van de energiebesparende Honeycell® stoffencollectie. Dankzij uitstekende kennis van textiel, voortdurende innovatie, en nauwe relaties met de markt biedt Lienesch kwalitatief hoogwaardige en inspirerende stoffen voor binnenzonwering. De textielproductiefaciliteiten bijven na de overname in Haaksbergen.

Bennie Lienesch, oprichter van Lienesch: “We zijn bijzonder verheugd om onze krachten te bundelen met Coulisse, dit opent voor ons nieuwe mogelijkheden in de wereldwijde markt. De combinatie van onze expertise in honingraat- en plisséstoffen met de ervaring van Coulisse op het gebied van systemen en slimme automatisering zorgt voor een winnende formule. We kijken er naar uit om onze activiteiten naar nieuwe hoogten te brengen.”

Sensuna systeem experts

Om de honingraat- en plissétotaaloplossing compleet te maken, neemt Coulisse Sensuna over van eigenaren Hartmut Knauth en Kathrin Kaiser in Plauen, Duitsland. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van op maat gemaakte honingraat- en plissésystemen, die worden geleverd aan online verkoopkanalen. Coulisse gaat bij deze overname een partnerschap aan met Window Fashion AG. Alle eerdere activiteiten van Sensuna en de productiefaciliteit van Window Fashion AG worden ondergebracht in de nieuwe joint venture Smart Shades GmbH.

Andreas Schreiber, CEO van Window Fashion AG: “Deze nieuwe onderneming markeert een strategische investering in de uitbreiding van onze productiemogelijkheden voor honingraat- en plissésystemen. Samen met Coulisse willen we de grenzen van productierobotisering verleggen.

Twee stands op R+T 2024

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen zal Coulisse haar nieuwste innovaties presenteren in twee stands op de aankomende R+T beurs in Stuttgart in februari 2024. De Motionblinds smart home stand zal bestaan uit een immersive room, smart device room, en exclusieve productlanceringen. Tegelijkertijd toont de gezamenlijke stand van Lienesch en Coulisse de nieuwste plissé- en honingraatstoffen, met focus op een nieuwe reeks gerecyclede materialen. Dit onderstreept de toewijding aan duurzame en energie- efficiënte oplossingen, passend bij de huidige behoeften in de markt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details