Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Coulisse breidt uit met de overname van Lienesch en Sensuna
Coulisse neemt Lienesch over. Van links naar rechts: Ruud de Lange, Christiaan Roetgering, Bennie Lienesch,

Coulisse breidt uit met de overname van Lienesch en Sensuna

Coulisse, dat zich profileert als wereldmarktleider in raambekleding, neemt per 1 januari 2024 Lienesch International BV in Haaksbergen en Sensuna GmbH in Plauen, Duitsland, over. Deze overnames zal de wereldwijde positie van Coulisse op het gebied van honingraat- en plisséstoffen en -systemen op de markt voor binnenzonwering verder versterken. De omzet van Coulisse zal naar verwachting stijgen tot 200 miljoen euro in 2024. Na de overnames werken bij het bedrijf ongeveer 350 mensen.

Complete honingraat- en plisséoplossing

Door de overnames wordt de jarenlange kennis en expertise van Coulisse, Lienesch en Sensuna met betrekking tot het ontwikkelen en produceren van honingraat- en plisséstoffen, -systemen en motorisering gebundeld. Het uitgebreide wereldwijde netwerk van distributeurs, assemblagepartners en retailers van de drie bedrijven kan nu eenvoudig een complete productlijn bij één enkele leverancier betrekken. 

“In lijn met onze gezamenlijke visie is het ons doel om klanten de ultieme totaaloplossing te bieden voor honingraat- en plisséraambekleding”, aldus CEO Christiaan Roetgering van Coulisse. “Deze samenwerking is een belangrijke stap in het positioneren van Coulisse als vooraanstaande speler in de zonweringindustrie, met speciale focus op energie-efficiënte en toekomstbestendige oplossingen voor slimme woningen en gebouwen over de hele wereld.” 

Lienesch specialist in geplisseerde stoffen

Dankzij een uitstekende kennis van textiel, voortdurende innovatie en nauwe relaties met de markt is Lienesch in de ruim twintig jaar na de start van het bedrijf in 2001 uitgegroeid tot een toonaangevende specialist in kwalitatief hoogwaardige en inspirerende honingraat- en plisséstoffen voor binnenzonwering. De strategische samenwerking tussen Coulisse en Lienesch, die al in 2011 is begonnen, heeft geleid tot de lancering van de energiebesparende Honeycell® stoffencollectie. 

“We zijn bijzonder verheugd om onze krachten te bundelen met Coulisse”, zegt Bennie Lienesch, oprichter en naamgever van Lienesch International. “Dit opent voor ons wereldwijd nieuwe mogelijkheden. De combinatie van onze expertise in honingraat- en plisséstoffen met de ervaring van Coulisse op het gebied van systemen en slimme automatisering zorgt voor een winnende formule. We kijken ernaar uit om onze activiteiten in nauwe samenwerking naar nieuwe hoogten te brengen.” De textielproductiefaciliteiten van Lienesch blijven na de overname overigens in Haaksbergen gevestigd.

De focus na de overname ligt op totaaloplossingen voor honingraat- en plisséraambekleding.

Sensuna systeem experts

Om de honingraat- en plissétotaaloplossing compleet te maken, neemt Coulisse ook het in het Duitse Plauen gevestigde Sensuna over van de eigenaren Hartmut Knauth en Kathrin Kaiser. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de productie van op maat gemaakte honingraat- en plissésystemen die worden geleverd aan online verkoopkanalen. Coulisse gaat bij deze overname een partnerschap aan met Window Fashion AG. Alle eerdere activiteiten van Sensuna en de productiefaciliteit van Window Fashion AG worden ondergebracht in de nieuwe joint venture Smart Shades GmbH. 

“Deze nieuwe onderneming markeert een strategische investering in de uitbreiding van onze productiemogelijkheden voor honingraat- en plissésystemen”, meent CEO Andreas Schreiber van Window Fashion AG. “Samen met Coulisse willen we de grenzen van productierobotisering verleggen.” 

Twee stands op R+T 2024

In aansluiting op de recente ontwikkelingen zal Coulisse zijn nieuwste innovaties op de R+T 2024 in Stuttgart in februari op twee stands presenteren. De Motionblinds smart home-stand (oost-ingang, stand EO300) zal een ‘immersive room’ omvatten waar bezoekers middels 360°-projecties, gecombineerd met aangepaste audio, in een virtuele wereld worden ondergedompeld. Ook zal er een ‘smart device room’ zijn vol slimme apparaten en technieken en zijn er exclusieve productlanceringen. 

Op de gezamenlijke stand van Lienesch en Coulisse (hal 1, stand 1D21) worden de nieuwste plissé- en honingraatstoffen gepresenteerd, met focus op een nieuwe reeks gerecyclede materialen. Daarmee benadrukken de bedrijven hun toewijding aan duurzame en energie-efficiënte oplossingen, passend bij de huidige behoeften in de markt. 

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details