Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Connectiviteit en energieneutraliteit
BREL SMART BUILDING draagt bij aan de BENG 1 norm.

Connectiviteit en energieneutraliteit

Belangrijke thema’s voor BREL in 2024

Begin 2024 heeft BREL zijn nieuwe merk BREL SMART BUILDING gelanceerd dat zich focust op solar voor projectzonwering, waarbij de motoren zijn voorzien van een geïntegreerde simkaart. Maar daar blijft het niet bij. Tijdens Polyclose en de R+T heeft BREL de eerste BREL Matter-motoren en Matter-hub aan de vakwereld getoond. 

“Over Matter wordt veel gesproken”, begint Reinoud Arts, directeur van BREL HOME. “Maar wat is het eigenlijk? Veel mensen denken dat Matter een soort domotica-systeem, een huisbesturing, is. Dat is het niet. Wel is het een manier om verbinding te maken tussen een product en Alexa Google home en Apple Homekit. Matter is een taal die ervoor zorgt dat alle apparaten met elkaar kunnen praten, waar ter wereld je ook bent.” 

De introductie van Matter bij BREL HOME start met de lancering van een aantal Matter-motoren voor binnenzonwering en een Matter Home Box. “Bediening op afstand van deze motoren wordt daarmee zeer uitgebreid. Daarnaast is bediening met onze vertrouwde en beproefde BREL HOME-app in combinatie met onze Home Box standaard mogelijk.” 

Matter is een taal die ervoor zorgt dat alle apparaten met elkaar kunnen praten, overal ter wereld.

Oneindig veel mogelijkheden

“Met Matter is de sky the limit”, vervolgt Arts. “Letterlijk! Door de integratie van Matter kunnen de techgiganten straks mogelijkheden creëren om binnenzonwering op te nemen in een huisbesturing met kunstmatig intelligentie. De techgiganten willen een huis op een slimme manier zo comfortabel en zuinig mogelijk maken. Uiteraard bepaalt de eindgebruiker zelf in hoeverre hij hier gebruik van wil maken, maar denk je eens in welke mogelijkheden dat gaat bieden! Kunstmatige intelligentie kan op basis van het gedrag van de bewoners alles in huis gaan regelen.” 

De PENTA-motor van BREL SMART BUILDING

De PENTA-motoren van BREL SMART BUILDING zijn een verlengde van het succesvolle concept van BREL SOLAR, legt Arts uit. “De motor werkt via het internet door de geïntegreerde simkaart, zodat hij altijd bereikbaar is. Door het intelligentie besturingssysteem, dat voldoet aan de nieuwste ISO-norm voor het energie zuinig maken van gebouwen, is een gebouw nog beter voorbereid op hitte- en koude-stress.” 

PENTA-motoren communiceren PENTA-directioneel. Dit houdt in dat de motoren op verschillende manieren communiceren:

  • Zenden en ontvangen via bluetooth
  • RF-ontvangen
  • Zenden en ontvangen via simkaart

De motoren worden bestuurd door de speciaal ontwikkelde software in het BREL SMART BUILDING-besturingssysteem.

Functies van de PENTA-motoren:

  • Licht- en temperatuursturing en beveiliging op piekvermogen
  • Glazenwasserbeveiliging
  • Monteursbeveiliging
  • Windbeveiliging
  • Vorstbeveiliging
  • Temperatuurbeveiliging

De PENTA motoren zijn verkrijgbaar in 13 Nm en 20 Nm.

Home Box van BREL.

Een gebouw NTA8800- en BENG-proof met BREL SMART BUILDING

In het toewerken naar energieneutraliteit kan BREL SMART BUILDING volgens Arts een belangrijke rol spelen. “De BENG eisen hebben veel invloed op het ontwerp van een gebouw, waarbij er rekening moet worden gehouden met de energiebehoefte. BREL SMART BUILDING biedt hiervoor dé oplossing: SOLAR voor projectzonwering. Door SOLAR geschikt te maken voor projectzonwering, draagt het systeem bij aan de BENG 1 norm met betrekking tot zontoetreding in het gebouw.” 

Het nieuwe systeem is tot stand gekomen middels een exclusieve samenwerking met Vodafone Smart Building. “In de software en hardware van de motor is al de intelligentie ingebouwd die voorsorteert op de nieuwste regelgeving met betrekking tot energiezuinige gebouwen. Doordat Vodafone alle systemen aan elkaar verbindt, kan er bij kantoorgebouwen enorm veel energie worden bespaard, waardoor het systeem zich zeer snel terugverdient, terwijl het gebruikers­genot wordt vergroot.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details