Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Buiten wordt binnen met volledig glazen schuifwanden’
De terrasoverkappingen en zomertuinen van Sunparadise kunnen worden afgesloten met GSW 17 glazen schuifwanden.

‘Buiten wordt binnen met volledig glazen schuifwanden’

Terrassen en balkons worden in deze tijd met grote regelmaat omgetoverd tot een extra leefruimte. Mensen willen er dan wel hetzelfde comfort als binnen hebben. De Zwitserse fabrikant Sunparadise AG ontwikkelt al jaren winter- en zomertuinsystemen – de HAWAII 80, 60, 40 en het PRIME terrasdak – die daarvoor een oplossing bieden. Om de gebruiker te laten genieten zonder last van regen, wind of koude kunnen deze systemen volledig worden afgesloten, onder andere met de GSW 17, een transparante glazen, verschuifbare wand met afzonderlijk schuifbare vleugels. Voor een goede bescherming tegen overmatig zonlicht kunnen deze glazen wanden gecombineerd met ShadingPanel 17 schuifluiken. 

Mensen die het hele jaar door van hun terrasoverkapping, zomertuin of loggia willen genieten, zullen enkele bijkomende elementen moeten integreren, stelt salesmanager Nederland Lucas Bouwers van Sunparadise. “Zo kunnen al onze terrasdaken worden afgesloten met volledig glazen, verschuifbare, vouw- en stapelwanden. Onze compleet glazen schuifwanden VG15 en VG17 zijn gebaseerd op uiterst compacte en lichte aluminium profielsystemen en leverbaar in 2-, 3-, 4- of 5-sporige uitvoering, de VG 17 ook met 6 sporen. Ze zijn beschikbaar in verschillende hoogtes van 1500 tot 2600 millimeter en breedtes tot 11200 millimeter. De GSS 17 is een hardglazen schuif- en stapelwand met 2 tot 23 individueel verschuifbare vleugels met afmetingen tot 900 x 2700 millimeter, die boven en onder in een smal aluminium profiel worden vastgehouden en geleid.” 

Om overmatig zonlicht te weren, kunnen de GSW 17 glazen schuifwanden worden gecombineerd met ShadingPanel 17 aluminium schuifluiken.

GSW 17

Met de GSW 17 heeft Sunparadise een transparante glazen wandoplossing met afzonderlijk parallel schuifbare vleugels geïntroduceerd, die dankzij geïntegreerde meenemers eenvoudig kan worden bediend, licht salesmanager voor België Dirk Larivière toe. “Dit systeem is leverbaar in een 2-, 3-, 4-, 5- of 6-sporige uitvoering en uitgerust met 1 tot 12 vleugels in veiligheidsglas – ESG – van 8 of 10 millimeter. De vleugels zijn maximaal 1600 millimeter breed en 2700 millimeter hoog en wegen tot 85 kilogram. Ze kunnen naar links of rechts schuiven of vanuit het midden naar twee zijden openen. Deze schuifwand kan ook in een hoekopstelling tussen 70 en 180 graden worden gemonteerd. Vleugeloverlappingen van 40 millimeter en verticale borstelprofielen zorgen voor bescherming tegen omgevingsinvloeden, zoals geluid, wind en slagregen. Elektronisch gepolijste en geharde rollen en slijtvaste looprails in rvs resulteren in een eenvoudige en soepele geleiding van zelfs de grootste vleugels. De looprail en het basisprofiel zorgen voor een gecontroleerde afwatering naar buiten.” 

“De GSW 17 glazen schuifwand kan worden geleverd met een aantal optionele elementen, die de installatie nog verder optimaliseren”, haakt Brouwers in. “Zo zorgen dorpelprofielen met een helling van 42 graden voor een obstakelvrije door- en overgang. Aangezien ze in de fabriek al aan het systeem zijn aangepast, kunnen ze gemakkelijk op locatie worden gemonteerd. Voor een naadloze overgang naar de tuin kan een bodemaansluitingsprofiel op de onderrail worden geïntegreerd. Naast de standaard sluitingen zijn er voor installaties met 10 millimeter glas ook optionele sluitingen met profielcilinder of profielcilinderuitsparing in naturel of zwart geanodiseerd beschikbaar. De eerste openende vleugel kan ook in het wandprofiel worden vergrendeld en vastgezet met een sluiting op hoogte.” 

De ShadingPanel 17 schuifluiken met aluminium lamellen onder een helling van 45° kunnen ook als standalone element worden gebruikt.

ShadingPanel 17 schuifluiken

“Om overmatig zonlicht tegen te houden, kan een Sunparadise glazen schuifwand VG 17 of GSW 17 ook worden gecombineerd met onze ShadingPanel 17 schuifluiken”, vertelt Larivière. “Ze zijn uitgerust met aluminium lamellen, die met een helling van 45 graden in het kader zijn geïntegreerd. De luiken zijn tussen 500 en 1200 millimeter breed én tussen 800 en 2700 millimeter hoog. Ze zijn afhankelijk van de installatie en het aantal vleugels in verschillende uitvoeringen leverbaar. De schuifluiken passen perfect in het plafond- en bodemprofiel van het wandsysteem, waardoor een installatie met of zonder schuifluiken ongeveer evenveel tijd in beslag neemt. Deze luiken kunnen ook los van de glazen wanden als standalone element worden gebruikt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details