Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
BUILDING Shutters Systems zet in op beide rolluiken versus screens

BUILDING Shutters Systems zet in op beide rolluiken versus screens

“We vergelijken de keuze tussen rolluiken en screens al eens graag met een voetbalderby”, stelt CEO Thibaut Suys van BUILDING Shutter Systems. “Veelal is het een beladen keuze tussen twee producten die au fond veel gemeenschappelijk hebben, maar waarbij het voordeel van het ene vaak het nadeel van het andere is.” Voetballegende Johan Cruijff kon het niet beter zeggen: ‘ieder nadeel heb z’n voordeel’. Dat rolluiken en screens complementair zijn binnen hun marktsegment, hebben ze bij BUILDING Shutter Systems goed begrepen. “We trekken dan ook de kaart van beide producten om op uiteenlopende vragen een antwoord te kunnen bieden”, aldus Suys.

Er is uiteraard geen exacte gelijkenis met een voetbalderby, maar kiezen tussen doekzonwering en rolluiken kan een consument in tweestrijd brengen, constateert Suys. “Zeker tegenwoordig, waarbij de sneeuw ons in de winter al eens vaker tot aan de enkels komt, terwijl we in de zomer frequent gebukt gaan onder de hitte. Kies je voor het comfort dan niet beter voor een rolluik, waarmee de warmte binnen kan worden gehouden tijdens de koude winter? Of toch screens, om de woning te beschermen tegen oververhitting in de zomermaanden?”

Het gaat om een brandend actueel thema, met jongeren die wekelijks spijbelen om met duizenden te verzamelen voor marsen voor een beter klimaat. “Het is een optimistische vaststelling dat BUILDING Shutter Systems een klein steentje bijdraagt ten goede, met duurzame en energiezuinige oplossingen die een sterke verdediging opstellen tegen het veranderende klimaat”, aldus Suys.

‘Eersteklasser in rolluiken, toonaangevend in screens’

“Screens worden bovenal gekozen omwille van hun strakke design en brede waaier aan uitvoeringsmogelijkheden,” meent Thibaut Suys. “Onder de merknaam Lockscreen®, bieden wij een compleet gamma buitenzonwering aan. Vooral de afwerking van het screendoek is opmerkelijk. De onderlat is esthetisch en strak aan het doek bevestigd, zonder zichtbare lasnaad.”

CEO Thibaut Suys van BUILDING Shutter Systems.

 

BUILDING Shutter Systems beschouwt zijn nieuwe, op zonne-energie aangestuurde voorbouwscreen als een mooie aanvulling op het gamma van het bedrijf. “Het is een innovatie die zonder dat er kap- en breekwerk aan te pas komt, kan worden geïnstalleerd”, aldus Suys. “Deze Lockscreen® FRONT Solar is niet alleen uniek in design, maar evengoed uniek op het vlak van haalbare afmetingen. Aangestuurd met de Somfy motor van 10 Nm, haalt hij een oppervlakte tot 12 m², met een maximum breedte van 4,5 m.”

BUILDING Shutter Systems speelt als producent van rolluiken al decennia lang in eerste klasse stelt Suys tevreden vast. “Met de jaren is de vormgeving van het rolluik steeds belangrijker geworden. Wat evenwel doorslaggevend blijkt op vlak van design, is het kleurenaanbod. Als enige producent in België poederlakken wij ook het rolluikblad in alle RAL kleuren. Het biedt de eindconsument de mogelijkheid om een uniforme kleur voor pantser, geleiders, kast en onderlat te kiezen die perfect matcht met de stijl van zijn woning.”

Het lakwerk gebeurt in eigen beheer, in de volautomatische en 100% groene lakkerij, waarover Z&R bij de ingebruikname in het najaar van 2015 uitgebreid heeft bericht. Dat biedt BUILDING Shutter Systems de mogelijkheid om snel en flexibel te anticiperen op binnenkomende bestellingen.

Rolluiken of screens

BUILDING Shutter Systems noemt een aantal aandachtspunten in de vergelijking tussen rolluiken en screens die kunnen helpen om de keuze voor een van beide systemen te bepalen:

Zonwerende screens zetten energieverslindende airco-systemen buitenspel en zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Maar ook rolluiken bieden thermische isolatie, ze weren niet alleen de felle zon, maar dragen in de koude seizoenen sterk bij tot het vasthouden van de warmte in huis of gebouw.

De markt evolueert steeds verder naar nieuwe, duurzame oplossingen. Denk bijvoorbeeld aan de aandrijving  van rolluiken en screens middels zonne-energie. Op grond daarvan durft BUILDING Shutter Systems te stellen dat beide producten scoren op vlak van energieprestatie.

Ook voor wat betreft het wooncomfort scoren beide systemen voordelen. Ze zijn alle twee eenvoudig in gebruik en bediening, bieden de nodige privacy en zorgen bovenal voor een aangenaam en comfortabel binnenklimaat.

Als het gaat om het veiligheidsgevoel staan rolluiken op voorsprong. Door de vaste afsluiting van ramen en deuren worden ongewenste bezoekers afgeschrikt. Externe doekzonwering kan op dat gebied weinig punten scoren.

Het behoud van doorzicht is een groot voordeel van screens, waardoor het zicht naar buiten bewaard blijft.

Screens worden ook vaak gekozen omwille van hun strakke design en de brede waaier aan uitvoeringsmogelijkheden. Overigens bieden rolluiken in dat opzicht ook steeds meer mogelijkheden, bijvoorbeeld door de mogelijkheid om kast, geleiders, pantser en onderlat in dezelfde of een kleur naar wens te poedercoaten of door de onderlat in de kast te laten verdwijnen.

 

“Deze opsomming maakt duidelijk dat tegenover ieder nadeel dat het ene product heeft ten opzichte van het andere ook een voordeel staat”, concludeert Thibaut Suys. “Daarmee hebben we ons punt gescoord: ‘ieder nadeel heb z’n voordeel’, of omgekeerd natuurlijk. De keuze tussen rolluiken of screens is niet zelden subjectief of met de paplepel ingegeven. Net zoals je fan bent van een voetbalploeg omdat jouw vader dat is, zo kan er een voorkeur voor rolluiken zijn omdat die er vroeger thuis ook al waren! En voor degenen die echt niet kunnen kiezen, is nog altijd een compromis mogelijk: verduisterende rolluiken voor de slaapkamers en zonwerende screens die het zicht naar buiten niet belemmeren voor de woonvertrekken. We fluiten dus af met een gelijkspel!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details