Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Building Plastics wordt Building Shutter Systems

Building Plastics wordt Building Shutter Systems

“The times they are a-changin’’

˝The times they are a-changin’’, zong Bob Dylan in 1964. En er blijkt niets veranderd, want de tijden veranderen nog steeds. Precies dat is de reden dat BUILDING Plastics nu zonder Plastics en met een nieuw logo door het leven gaat. 

Het familiebedrijf met hoofdzetel in Nokere bij Waregem is sinds jaren een van de toonaangevende specialisten in de productie van lamellen en profielen voor rolluiken, rolpoorten en zwembadoverdekkingen. Sinds kort zijn ook screens aan het leveringsprogramma toegevoegd. 

De laatste jaren concentreert de productie zich vooral op aluminium en loopt de verwerking van kunststof terug. “Met de dalende vraag naar pvc in de markt, vertegenwoordigde ‘Plastics’ in onze bedrijfsnaam onze hoofdactiviteit niet meer”, aldus CEO Thibaut Suys. “Daarom de aanpassing van onze naam en merkidentiteit. Overigens zijn onze medewerkers en klanten belangrijk geweest om daarover een weldoordachte beslissing te nemen.” 

Een nieuwe vlag die de lading dekt
De nieuwe naam BUILDING Shutter Systems gaat samen met een gewijzigde sales- en marketingstrategie. “Tot nu lag onze focus hoofdzakelijk op professionele klanten”, aldus Femke Desmet, verantwoordelijke voor marketing bij BUILDING Shutter Systems. “Dat werkt perfect voor het buitenland, waar we enkel lamellen, profielen en onderdelen verkopen die door onze klanten worden verwerkt tot eindproducten. Maar op de Belgische thuismarkt verkopen we via verdelers en installateurs ook complete producten en moeten we ons dus ook op de eindklant richten. Ook dan past Plastics niet meer in het plaatje, want voor de consument die een aluminium rolluik koopt, is dat immers verwarrend.” 

“Breken met ‘Plastics’ lag dus voor de hand”, vult Thibaut Suys aan. “Net zozeer als we ‘BUILDING’ wilden behouden. Onze professionele klanten in binnen- en buitenland noemen ons immers meestal BUILDING, zonder ‘Plastics’. Bovendien verwijst BUILDING naar onze bedrijfshistoriek en de waarden waar we voor staan.” 

De pay-off ‘Shutter Systems’ is de nieuwe vlag die de lading dekt. “Rolluiken, screens en rolpoorten kunnen we hier perfect onder plaatsen en het biedt zelfs ruimte voor uitbreidingen van het gamma”, aldus Femke Desmet. “De look and feel van het logo is tijdloos en eenvoudig”, vult Thibaut Suys aan. “We zijn een toekomstgericht bedrijf, maar met beide voetjes op de grond. Dat is wat we met onze nieuwe identiteit willen uitstralen. We hebben gekozen voor een logo dat met ons kan meegroeien naar de toekomst.” 

Building Shutter Systems
CEO Thibaut Suys van BUILDING Shutter Systems: “Nog belangrijker dan een nieuwe naam, zijn de waarden die je als bedrijf voorop stelt.”

Kleur bekennen
Vroeger was het kristalhelder: BUILDING Plastics verkocht alleen rechtstreeks aan professionelen. Dat betekende een eenduidige marketing-aanpak. “Nu leveren we aan verschillende doelgroepen”, stelt Femke Desmet vast. “Voor BUILDING Shutter Systems is communiceren richting eindconsumenten een nieuwe koers. Ook al verkopen we niet rechtstreeks aan de particulier, we willen hem wel in zijn eigen taal aanspreken. Daarom hebben we onze verschillende productgroepen een eigen logo en kleur gegeven, waarmee we helder kunnen communiceren in bijvoorbeeld brochures en op de website.” 

= Oranje – Staat voor de zon, dus heel geschikt om screens te vertegenwoordigen.
= Groen – Staat voor rust en harmonie, perfect voor rolluiken die veiligheid en privacy moeten bieden.
= Rood – Een stevige, maar warme kleur. Staat voor rolpoorten, sterk, veilig en beschermend om het warme gevoel in huis te bewaren.
= Blauw – Staat voor stabiliteit. Sinds 1973 worden solide relaties met fabrikanten over de hele wereld op- en uitgebouwd. Zij vertrouwen op de profielen en componenten voor de verwerking tot eindproducten. 

What’s in a name…
“Nog belangrijker dan een nieuwe naam, zijn de waarden die je als bedrijf voorop stelt”, vindt Thibaut Suys. “Als BUILDING Shutter Systems blijven we ons positioneren als Belgische specialist in aluminium en kunststof lamellen en profielen. We zijn al 45 jaar trots op onze Belgische wortels en onze status als enige fabrikant in ons land met de volledige productie – profilering, extrusie en milieuvriendelijke poedercoating – in eigen beheer. We zijn bijvoorbeeld de enige die rolluikpantsers duurzaam poedercoat in elke RAL kleur.” 

Duurzaamheid is voor BUILDING Shutter Systems een belangrijke waarde, niet alleen voor wat betreft producten, maar voor de gehele organisatie. Zo is het bedrijfsgebouw in Nokere uitgerust met zonnepanelen. “Kwaliteit, klantgerichtheid en een dynamische en nuchtere benadering zijn de andere fundamentele waarden die we voorop stellen”, aldus Thibaut Suys. “We hebben aandacht voor de wensen van onze klanten en streven met een ervaren en dynamisch team naar de best mogelijk service. Om te kunnen blijven voldoen aan de strengste normen op het vlak van comfort, veiligheid en energie-efficiëntie blijven we investeren in onderzoek en ontwikkeling.” 

Een nieuw jaar, een nieuwe start
Het afgelopen jaar heeft men in Nokere achter de schermen de nodige voorbereidingen voor de rebranding getroffen. Daaronder het ontwikkelen van nieuwe documentatie, het uitzetten van online marketingstools en de uitbouw van een gedegen netwerk van partners. “De zaadjes zijn geplant”, zegt Femke Desmet. “We hopen ze te zien bloeien in het volgende jaar. Begin 2019 lanceren we onder andere onze nieuwe website, waarbij de Belgische versie heel erg consumentgericht zal zijn, met handige tips & tricks om tot de juiste keuze van het product te komen.” 

Belangrijk op de site is de dealer locator waar de preferred partners van BUILDING Shutter Systems terug te vinden zijn. “Deze ‘local heroes’ vertegenwoordigen ons merk en productgamma bij de consument”, benadrukt Thibaut Suys. “De dealers hebben ervaring en beschikken over de nodige expertise. Ze hebben elk een specifieke regio in België, met een showroom waar onze producten ervaren kunnen worden.” 

Building Shutter Systems

“Er komt nog het een en ander aan”, besluit Suys. “Een webshop bijvoorbeeld, die in de loop van 2019 wordt gelanceerd. Onze professionele klanten kunnen er gemakkelijk onderdelen en profielen bestellen, waardoor de orderflow gebruiksvriendelijk en geautomatiseerd zal verlopen. Daarnaast hopen we dat onze vernieuwde uitstraling ons helpt bij de personeelswerving, want vakmensen zijn schaars in onze regio. We hebben dus nog heel wat boeiende zaken in het vooruitzicht.”     

Tekst: Thijs Pubben    Beeld: BUILDING Shutter Systems

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details